שאלות בעקבות מעבר לדופלקס

שאלות בעקבות מעבר לדופלקס

שלום,

עברנו לדופלקס הפוך. הכניסה מהקומה העליונה ואז יורדים למטה לחדרי השינה. הטכנאי של בזק הגיע וחיבר אותנו לאינטרנט. את בעיית הקליטה למעלה הוא המליץ לפתור בעזרת רפיטר.
הקומה התחתונה מכוסה היטב על ידי הנתב - מצאתי נקודה אופטימלית באמצע המסדרון כך שכל החדרים מכוסים והנקודה הזו גם קרובה לקצה התחתון של המדרגות ובקצה העליון שלהן אני רוצה להתקין את הרפיטר.

האם יש רפיטרים מומלצים? איזה סוג מתאים לי? מה הטווח מחירים של כזה ציוד? הטווח המקסימלי שהרפיטר צריך לעזור הוא בערך 14 מטר בקו ישר, בלי קירות (ויטרינת זכוכית בערך באמצע הדרך)

תודה רבה ושנה טובה

פריסה קווית אפשרית, השאלה אם זה באמת נחוץ

יש בדירה החדשה הכנה לפריסה קווית, יש נקודות רשת בכל החדרים, למעט בממד וכן בסלון. הבנתי מהחשמלאי שבדירה שאין באמת חיווט בין הנקודות ומדובר רק בהכנה לרשת, ושאפשר לחווט את הדירה דרך הצינורות של הטלפון/כבלים.
העניין הוא שבמיקום של הנתב כרגע, במסדרון של הקומה התחתונה, אין נקודת רשת, אלא רק חשמל וטלפון. זה נכון שזה גמיש ובטח אפשר להתקין שם גם נקודת רשת, השאלה האם זה באמת נחוץ.
האם יש בתחום האלה מומחים שאפשר להזמין לדירה ולקבל ייעוץ מה הכי מתאים לי, לפי איך שהחדרים פרוסים בפועל, לפני שאני נכנס להשקעה של חיווט הדירה ברשת קווית?
אגב, מה הסדר גודל של עלות של חיווט דירה ברשת קווית?

rafid1

Active member
מנהל
כ200 ש"ח לנקודה חדשה

ואם הנקודות כבר קיימות, מה הבעיה בכלל? תפתח את הנקודה ותראה אם זו תעלה יעודית או לא, ואל תסמוך על ניחושים. השחלה בלבד - וודאי זול הרבה יותר וגם אפשרי בDIY...
הכבל - כשקל למטר.
&nbsp

d70

Well-known member
זה לא נשמע שיש לך הכנה
"הכנה" הכוונה שיש פריסה של כבל או שהכינו תעלות ייעודיות עם חבלי משיכה מוכנים בתוך התעלה...
להשחיל כבלי תקשורת עם כבלים אחרים זה לא נחשב הכנה זה עלול להתברר כבלתי אפשרי.יש קבלנים ששמים שקע תקשורת וטלפון.שפותחים את השקע -רק הטלפון מחובר והקבלן מתחיל עם סיפורים שהטלפון צריך רק שני חוטים ושאני אקח כמה חוטים לשקע התקשורת.. לא רציני..
אם שילמת לקבלן על ההכנה הזו אתה יכול לבקש את הכסף בחזרה.
תקנה זוג מודולים של העברת תקשורת על גבי החשמל ותראה איך האיכות שאתה מקבל בבית.אני כרגע משתשמש בזוג שנותן ~40 מגה ומספיק לסטרימינג

rafid1

Active member
מנהל
אבל כתוב:...

"יש בדירה החדשה הכנה לפריסה קווית, יש נקודות רשת בכל החדרים"

אין כבלים בקירות, רק שקעי רשת בקיר

סליחה אם הטעיתי - ב"הכנה" לרשת התכוונתי שיש שקעי רשת בכל אחד מחדרי השינה חוץ מבממד, וכן בסלון. השקעים לא מחוברים לכלום. יש כבלים לנקודות טלפון. החשמלאי אמר לי במפורש שאין כבלי רשת בקיר ושאפשר לפרוס כבלים בתעלות שמשמשות לכבלי הטלפון.

העניין זה החוזה לא רלוונטי כי אין לי חוזה מול הקבלן. הדירה אמנם חדשה לגמרי אבל את הקנייה עשיתי מאדם פרטי שלא שילם לקבלן ולכן לא נכנס לדירה מעולם.

אני מבין שיש כל מיני פתרונות (בינתיים ראיתי שלושה - רפיטר אלחוטי, פתרון שרוכב על תשתית החשמל ופריסת רשת קווית). אני לא מבין בזה, עד עכשיו גרתי בדירה קטנה והנתב של בזק נתן כיסוי לכל הדירה.

אני שוב חוזר ושואל האם יש בתחום הזה מומחים שיכולים לבוא אלי הביתה ולהמליץ לי על הפתרונות שמתאימים לדירה הספציפית ועלות משוערת שלהם?

תודה רבה ושנה טובה

cheif

Member
מנהל
ההמלצה לא משתנה

אם יש כבר תעלות מוכנות בקירות ויש שקעי רשת מוכנים, הטוב ביותר יהיה להשחיל כבלים בקירות ולחבר אותם לשקעים. הפתרון הקווי הוא בסופו של דבר הזול והאיכותי ביותר.

למעלה