תודה ד"ר אקשטיין היקר, ועוד שאלה ברשותך../images/Emo140.gif
ד"ר ראשית תודה בהתייחס למה שכתבת: "בדיקות הורמונים ברוק ובשתן לקביעת רמתם בגוף-בוצעו בעבר אך הם שיטות ישנות ולא מדויקות ועבר עליהם הקלח אומנם הם זולות אך מבצעים אותם בעיקר במקומות שאין בהם מעבדות מפותחות". אם כך, איזו בדיקה היא מדוייקת? בדיקת דם? הרופא הנ"ל אומר שבדיקות הדם לאומדן ההורמונים אינן מדוייקות ורק בדיקת הרוק מדוייקת (רוק שנאסף פעם בבוקר פעם בצהריים ופעם בערב). אגב, בדיקת הרוק היא מאוד יקרה, עניין של כמה מאות שקלים! זו בדיקה שנשלחת לארה"ב אני אישית מאוד מתחשק לי לגמור עם בעיות גיל המעבר באמצעות הורמונים אבל חוששת. חשבתי שאם במהלך חיי לא לקחתי גלולות אז אולי כעת אוכל להרשות לעצמי להיעזר בהורמונים (אם כי לקחתי כמה מחזורי איקאקלומין וגינורל כדי להיכנס להריון). אז אחרי כל השנים שנמנעתי מגלולות שמכילות הורמונים, חשבתי שאולי כעת אוכל להיעזר בהם קצת תוך התבססות על העובדה שזמן החשיפה שלי להורמונים הנו קצר ביחס לאישה שכל חייה נטלה גלולות. האם מבחינת הביטחון אין לי קצת יותר אפשרות של להקל ביחס לאישה שכן השתמשה בחייה בגלולות? סליחה על האריכות אבל גלי החום משגעים אותי ואני סובלת ממצבי רוח וחוסר אנרגיה לעיתים