שאלות בקשר להורמונים והורמונים זהים ביולוגית

ohlala

New member
שאלות בקשר להורמונים והורמונים זהים ביולוגית

שלום ד"ר שלוש שאלות לי אליך. תודה מראש על הקדשת זמן: 1. לאור המחקרים בנושא מתן הורמונים לגיל המעבר וסיכוניהם, שאלתי היא: מדוע עושים כזה סיפור ממתן הורמונים מגיל המעבר? הרי אחוז גבוהה מן הנשים נוטלות גלולות למניעת הריון! איש לא מדבר על סיכוני גלולות באותה רמה שמזהירים אותנו מהורמונים הניתנים בגיל המעבר..אודה על הסבר מורחב ואם אפשר הפניה למקור מידע באינטרנט 2. האם בעת שיקול לנטילת הורמונים בגיל המעבר, יש חוות דעת שונה לגבי אישה שנטלה במשך חייה גלולות למניעת הריון לעומת אישה שלא נטלה? 3. מתייחסת לשאלה שפעם נשאלה כבר בפורום: "קראתי כתבה על דר יפה,שעושה בדיקות רוק ועל פיהן משלים את ההורמונים-בצורה של צמחים שמופקים במעבדות. לטענתו בבדיקות הדם לא ניתן לראות את ההורמונים הלא פעילים". אגב, הוא ממליץ לאסוף את הרוק ב- 3 שעות שונות ביממה כדי לדייק בתוצאות. בעבר הבנתי שאתה לא כל כך בעד...מדוע? השיטה אינה אפקטיבית לדעתך או אופן הבדיקה ע"י הרוק? תודה רבה מראש

הורמונים

אכן המינון בגלולות למניעת הריון הוא פי 10 מזה שבטיפול ההורמוני החליפי כנראה שהתגובה בשד אצל צעירות שונה מאישה בגיל המעבר אם כי כיום חושבים שגם בצעירות טיפול ממושך מאוד יכול להגביר סרטן בשד אין הוכחה שנטילת הורמונים בעבר הרחוק משפיעה בדיקות הורמונים ברוק ובשתן לקביעת רמתם בגוף-בוצעו בעבר אך הם שיטות ישנות ולא מדויקות ועבר עליהם הקלח אומנם הם זולות אך מבצעים אותם בעיקר במקומות שאין בהם מעבדות מפותחות ובמרכזים קטנים הבנתי שגובים עליהם בארץ מחיר יקר יותר מבדיקות הדם? הטיפול שניתן בד"כ הוא טיפול או שלא הוכח מדעית או טיפול בתכשירים זהים לתכשירים המקובלים שחלקם אכן מופק מצמחים כמו הפרוגסטרון המופק מבטטה ונמצא בתכשירים הרפואים המקובלים(כמו בתכשיר הקרוי אוטרוגסטן) אך בתכשיר המקובל ברור שמיוצר בשיטות מדודות ומדעיות ולא באיזו מעבדה ללא פיקוח

קטיפ

New member
אתה יכול לפרט אם כך על האוטרוגסן????

האם זקוקים למרשם לתכשיר זה? אני יודעת שאתה ההורמונים הטבעיים מפיקים בבית מרקחת הגליל, וכן בעוד בתי מרקחת ,ויש פיקוח של משרד הבריאות,ככה לפחות מסרו לי שכל מרשם שניתן נרשם במשרד הבריאות מה אתה אומר דר אקשטיין? תודה

ohlala

New member
תודה ד"ר אקשטיין היקר, ועוד שאלה ברשותך../images/Emo140.gif

ד"ר ראשית תודה בהתייחס למה שכתבת: "בדיקות הורמונים ברוק ובשתן לקביעת רמתם בגוף-בוצעו בעבר אך הם שיטות ישנות ולא מדויקות ועבר עליהם הקלח אומנם הם זולות אך מבצעים אותם בעיקר במקומות שאין בהם מעבדות מפותחות". אם כך, איזו בדיקה היא מדוייקת? בדיקת דם? הרופא הנ"ל אומר שבדיקות הדם לאומדן ההורמונים אינן מדוייקות ורק בדיקת הרוק מדוייקת (רוק שנאסף פעם בבוקר פעם בצהריים ופעם בערב). אגב, בדיקת הרוק היא מאוד יקרה, עניין של כמה מאות שקלים! זו בדיקה שנשלחת לארה"ב אני אישית מאוד מתחשק לי לגמור עם בעיות גיל המעבר באמצעות הורמונים אבל חוששת. חשבתי שאם במהלך חיי לא לקחתי גלולות אז אולי כעת אוכל להרשות לעצמי להיעזר בהורמונים (אם כי לקחתי כמה מחזורי איקאקלומין וגינורל כדי להיכנס להריון). אז אחרי כל השנים שנמנעתי מגלולות שמכילות הורמונים, חשבתי שאולי כעת אוכל להיעזר בהם קצת תוך התבססות על העובדה שזמן החשיפה שלי להורמונים הנו קצר ביחס לאישה שכל חייה נטלה גלולות. האם מבחינת הביטחון אין לי קצת יותר אפשרות של להקל ביחס לאישה שכן השתמשה בחייה בגלולות? סליחה על האריכות אבל גלי החום משגעים אותי ואני סובלת ממצבי רוח וחוסר אנרגיה לעיתים

בדיקות

בדיקת הדם היא המדויקת אם כי כשרוצים לבדוק את כל כמות ההורמון המופרשת ביממה מבצעים איסוף שתן של 24 שעות ובודקים דגימה ומכפילים בנפח השתן לעומת זאת בדיקת רוק היא הפחות מדויקת ותלויה בהרכב הרוק התלוי במזון שאוכלים ובהפרשתו שכידוע משתנה אפילו במצבי לחץ("פה יבש") זה שלוקחים תשלום גבוה זה כי מוכנים לשלם אם גלי חום משגעים אין ספק שתהני מהטיפול ,עשי זאת במינון נמוך לזמן לא ממושך ואז הסיכון נמוך אף יותר מגסיעה במכונית

למעלה