שאלות בקשר להפעלת מעלית שבת

Pentax

New member
שאלות בקשר להפעלת מעלית שבת

שלום! אני גר בבניין חדש שבו 50 דירות ושתי מעליות. באחת מהן מותקן מנגנון של שבת. יום אחד אחת הדיירות החליטה שהיא רוצה להפעיל אותה (למרות שהיא לא שומרת שבת) ביום שישי בין 19:00 עד 21:00 ובשבת מ- 7:00 בבוקר עד צאת השבת. השאלות שלי הם: 1. האם החוק אומר שמותר לה להחליט לבד שמעלית שבת תופעל? (כנראה למען האנשים שומרי מסורת שיבואו אליה כי היא בעצמה לא שומרת שבת) 2. האם יש שעות מוגדרות שבהן מותר להפעיל מעלית שבת? 3. האם מעלית חייבת לרוץ על כל הקומות או רק עד הקומה שהיא מעוניינת בה? 4. מי אחראי על הפעלת מעלית שבת? 5. מה לעשות עם הזימזום המעצבן שמשמיעה מעלית בכל קומה? אפשר לנתק אותו? תודה.

Vdrums

New member
תשובה

אני גר בבניין שבו 9 קומות. ויש מעלית אחת. בשבת יש שעות מסויימות שהמעלית עוברת למצב של מעלית שבת. וזה סידור די נוח כי זה לא תופס את המעלית כל השבת. יש לכם שתי מעליות בבנין אז הגברת חוצפנית ממדרגה ראשונה! כי אם יש שתי מעליות מה זה משנה? אפשר לחשוב שזו תחנה מרכזית ויש עומס. 1. יש חוק כזה בכלל? אצלנו בבנין זה קרה לפני כמה חודשים. לפני כן לא היתה מעלית שבת. 2. מן הסתם יפעילו מעלית שבת רק בשבתות וחגים 3. התיכנות של המעלית נתון לשליטה ע"י מפעיליה כלומר הדיירים. אני מאמין שמזמינים טכנאי של חברת המעליות לביצוע התיכנות. 4. ועד הבית עם הסכמה של הדיירים כמובןץ 5. פנה לטכנאי המעליות הקרוב לביתך.

החוק מתיר לה להפעיל מעלית בשבת

אבל ההלכה לא

מתנדב

New member
בקשר למעלית שבת.....

ראיתי בהרבה אזורים ושכונות חרדיות שיש מעליות שבת, אינני יודע מה לגבי ההלכה, אם יש היתר כלשהו או לא, אני יכול לברר זאת בשבילך ולחזור עם תשובות מדוייקות....

פלסטיק

New member
תביא חבר חרדי

שיסביר לה שבכלל אסור מעלית שבת, הכי טוב לכבות אש באש
סתם... אני חושב שיצא חוק כזה שמחייב מעלית שבת אחת אם יש שתי מעליות, אולי תשאל בפורום של משפט

למעלה