שאלות בקשר להתנדבות

שאלות בקשר להתנדבות

הגשתי בקשה רשמית להתנדבות ועשיתי בדיקות רפואיות לפני בערך שבועיים. מישהו יכול אולי לומר לי מה השלבים הבאים? מה אורך התהליך כולו? האם אני צריכה להיות מודאגת שלא יוצרים איתי קשר כבר יותר משבועיים? תודה רבה לכולכם!

תוספת קטנה

פירוט: אחרי ששלחתי פקס, זימנו אותי. שם אמרו לי לכתוב מדוע אני רוצה להתנדב ולמלא סדר עדיפויות לגבי התפקידים. אז נשארתי בשביל סיכום פרופיל (ידוע יותר בתור: "מה יש לך? טוב, עכשיו את יכולה ללכת הביתה"...). כלומר, חיכיתי שעתיים בשביל חמש דקות. אגב, אני בכיתה יב' עכשיו. אתם חושבים שאני אספיק להתגייס עם שכבת הגיל שלי?

Starving Marvin

New member
אז ככה:

קודם כל, רצוי שתכתבי מה הבעיה הרפואית- יכול להיות שמסתובב כאן מישהו עם בעיה רפואית דומה שיוכל לחוות דעה יותר מדוייקת לגבי הבדיקות הנדרשות וכו'. להתגייס עם שכבת הגיל- אלא אם כן תהיי מקרה חריג במיוחד, בהחלט כן, ואפילו סיכוי טוב מאוד להתגייס כבר בגיוס המתנדבים הראשון שיהיה לאחר שתסיימי את לימודייך, בקיץ. בכל מקרה, גם אם לא תספיקי אליו (ואני לא מאמין שזה יקרה), אל תשכחי ששכבת הגיל שלך מתגייסת לאורך כל השנה, כך שנראה לי, בוודאות כמעט מוחלטת, שתתגייסי איתם- ושוב, נראה לי שגם תאושרי לאחד הגיוסים המוקדמים יותר. עם זאת, קחי בחשבון שעבור תפקידים מסויימים צריך לחכות, ללא קשר להליך ההתנדבות.

ומה לגבי מיונים לחיל המודיעין?

נכון לעכשיו אני מתמיינת לפרוייקט "שחקים" וגאמא. איך זה משתלב עם ההתנדבות? נניח ואני אעבור (הלוואי). מה עושים?

הי מתנדבת חדשה../images/Emo9.gif

גם אני מתמיינת בדיוק לשני המסלולים הנ"ל. אמרתי לי שהם לא חושבים שתהיה בעייה בגלל שאני מתנדבת, אבל בכ"ז הבטיחו לבדוק את העיניין והבטיחו לחזור אליי. מיותר לציין שהצבא מסורבל מאין כמותו- והם לא חזרו אליי.. אבל יהיה בסיידר
בהצלחה!

תודה, גם לך! דרך אגב,

שלום לכולם! הפורום הזה הוא היחיד בו מצאתי תשובות רלוונטיות, אז תודה רבה. אם זה בסדר מצדכם, אני אמשיך לבקר כאן.

hlvo

New member
בעיה זה בטוח לא

הצבא אוהב מתנדבים. מודיעין אוהב מתנדבים עוד יותר. לא יעשו לך בעיות בגאמא ובשני. ואם לא תעברי את המיונים שם, ישלחו לך זימונים לעוד יחידה במודיעין.

hlvo

New member
הערה קטנה

לשני המסלולים יש קורסים ארוכים וקשים (בסיס סגור וכו').. אז אני מציע לך לברר ולטפל מראש בכל העניינים הנוגעים לדבר (אם תתקבלי (בהצלחה)).

אז ככה:

בשחקים אני מועמדת לשני מסלולים. מחר יש לי את השלב השני מתוך שלושה של מסלול אחד (מבדקי קצונה), והיה אמור להיות לי שלב שני מתוך שלושה למסלול האחר יום ראשון (מבחנים קבוצתיים), אבל יש לי בגרות בחיבור. לגביי גאמא - עשיתי מבחנים ראשוניים וראיון אישי לפני שבוע ואני מקווה לטוב. אגב, שאלה: אם אני רוצה להבטיח את מקומי במודיעין, האם אני צריכה לבקש לקבל מיונים למסלולים נוספים בחיל (חקר מודיעין, שפות וכו')? מישהו אמר לי שאם מודיעין רוצה אותך, הוא יימצא לך שיבוץ, אבל אני מתנדבת.

Starving Marvin

New member
הדבר היחיד שעלול למנוע ממך...

את השיבוץ המתאים בשל ההתנדבות הוא המגבלות הרפואיות שלך. אני שואל שנית- מהי הבעיה הרפואית שלך? לגבי מקומך בחמ"ן- אני לא ממש מבין בדברים האלה, אבל אני מניח שחבר'ה שעוברים את המבחנים הראשוניים בשחקים ובגאמא (אם עשית ראיון אישי, סימן שעברת את המבחנים הראשוניים, לא?)- לא יוותרו עליהם כל כך בקלות.

Starving Marvin

New member
מעדן את הנוסח...

את כמובן לא נדרשת לספר על בעייתך הרפואית, אבל שוב- הדבר יסייע לנו לעזור לך.

הבעיה שלי מאוד פשוטה

השרירים שלי בידיים מעט - אני מדגישה - מעט חלשים מכרגיל. הסיבה היחידה שבגללה יש לי פרופיל 21 היא שחולשת השרירים הזו מונעת ממני שימוש בנשק. חוסר יכולת להשתמש בחופשיות בנשק מונעת ממני יכולת לעבור טירונות רגילה - לכן מדובר בהתנדבות.

סיונתו

New member
היי ../images/Emo13.gif ברוך הבא...

מזאת אומרת מעט חלשים מהרגיל? ככה זה היה תמיד כאילו? יש לי בעיה די דומה........ מסתבר
איזה כיף אני לא לבד בעולם (כמעט חחח)

אני לא חושבת שיש לנו אותו דבר

אצלי זה מולד, אבל זה למעשה רק ביד שמאל. (לא ציינתי את זה קודם - טעות שלי). בעצם בעיה אורטופדית.

Dizen

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

כעיקרון, השלב הבא הוא ועדת מתנדבים... יכול להיות שתהיה באמצע עוד ועדה רפואית, אבל לא בטוח
אורך התהליך הוא 6-8 חודשים... אל תתפסי אותי במילה. בכל מקרה, אם את עכשיו באמצע י"ב יש סיכוי סביר מאד שתתגייסי עם רוב השכבה שלך. ובקשר לזה שהצבא לא יצר איתך קשר כבר שבועיים- לא, את לא צריכה להיות מודאגת. הצבא לא יוצר קשר כל כך מהר... ושבועיים במונחים של צבא זה כלום זמן. אם את רוצה משהו- צרי קשר בעצמך, ואל תחכי להם... בהצלחה

למעלה