שאלות בקשר לחיל המודיעין

lilach_va

New member
שאלות בקשר לחיל המודיעין

לפני כחודש קיבלתי מהם מכתב ובו הזמנה למבחני מיון לחיל המודיעין, לא הלכתי כי אין לי מושג מה יש להם להציע ומה אני רוצה בכלל... שלשום שוב קיבלתי מהם מכתב (הם לא מבינים רמזים?!) היה כתוב בו שלפי "ממצעים שלהם נימצאתי מתאימה... בלה בלה..." (איזה ממצאים?!) ובו שאלון על המקצועות שאני לומדת והציונים שלי.... (וכמה שעות אני יושבת מול המחשב?!), ושיש לשלוח תוך 3 ימים... לא חשוב... ממה שהבנתי הרבה מקבלים את המכתבים האלה מהמודיעין... מה, זה אומר שיש חוסר של אנשים במודיעין? יש לי כמה שאלות: 1. איזה מקצועות שקשורים למחשבים יש במודיעין? ועד כמה קשה להתקבל אליהם? 2.שמעתי בינתיים על שני מקצועות: מפעילת מערכות מודיעין אלקטרוני ושרטטת מודיעין... המקצוע הראשון נשמע קשור למחשבים אבל אני לא יודעת כלום עליו... אשמח אם מישהו שמבין יוכל להסביר לי... זהו בינתיים... בתודה מראש לילך.

טל עדתו

New member
לילך יקרה

אני רואה שאת מאוד מבולבלת. אני אנסה לעשות לך קצת סדר בבלגן עד כמה שאני יודעת. אז ככה: חיל המודיעין הוא חיל מאוד גדוללל! יש פה המון תפקידים, ולא על כולם תוכלי לדעת...יש חלק ברמת סיווג גבוהה מאוד. בקשר לתפקידי מודעין מחשבים - אין לי שמץ של מושג. אני רק יודעת על היחידת מחשבים - ממרם, אבל אני לא יודעת עם זה קשור למודיעין. את האמת אני לא יכולה לעזור לך יותר מיזה...גם אם תסתכלי במידעון קורסים ותפקידים למתגייסת (החוברת שמקבלים בצירוף למנילא) אז ליד כל תפקיד רשום לאיזה אשכול הוא קשור וככה את יכולה לדעת איזה תפקידים יש במודיעין. חוצמיזה - כמעט בכל תפקיד במודיעין הם שולחים כשלב ראשוני את הטופס הזה של למלא יחידות בבית ספר וכ´ו. בנוסף, מעבר לפירוט שנמצא בחוברת מידעון קורסים ותפקידים לתפקידים השונים לא תוכלי למצוא עוד מידע אלא אם כן יצא לך לדבר אם אנשים במודיעין. טל.

אלירן18

New member
תשובה

לא פירטת כ"כ מה כתוב בשאלון אבל זה לדעתי השלב מיון הממש ראשוני של חמ"ן שחקים, בערך 15000 איש מקבלים את המכתב הזה. זה ממש לא אומר שחסרים אנשים במודיעין, להיפך, יש המון שמבקשים להתקבל. יש הרבה מאוד דברים שקשורים למחשבים בחמ"ן ויש גם הרבה מאוד שלא. באופן עקרוני למקצועות המבוקשים והנחשבים (שרובם מן הסתם קשורים במחשבים) הסיכויים להתקבל שואפים לאפס. אבל מנסיון אישי, זה אפשרי! ועוד משהו: ממר"ם בכלל לא קשור למודיעין (והסיכויים להתקבל הם יותר גבוהים).

lilach_va

New member
שתי שאלות:

1. חמ"ן שחקים?... מה זה? 2. שמעתי על ממר"ם, הבנתי גם שמעט מאוד מקבלים זימון לזה... אני מאוד רוצה ללכת לממר"ם, מה הסיכוי שישלחו לי מכתב? יש אפשרות אחרת לגשת למבחנים שלהם או שצריך לחכות למכתב? בתודה מראש...

נריה_ה

New member
אני רק יכול להמליץ: אל תסגרי דלתות

שיהיו לך כמה שיותר אופציות... כך הכי טוב! חמ"ן בשחקים קשור איך שהוא למחשבים לפי דעתי.

עופר ב.ה

New member
תשובה

חמ"ן שחקים - לשעבר חמ"ן תלפיות, קיבוץ של 4 או 5 היחידות הכי מובחרות במודיעין (כך פחות הם טוענים...). לא כולן עוסקות במחשבים. לא את קובעת לאיזה מסלול מתוכם תלכי, אלא הם (לאחר שאת עוברת מספר שלבים). ממר"ם - אין שום קשר למודיעין. מורכב מהמון תפקידים, חלקם טובים יותר וחלקם טובים פחות... בכל מקרה, הוא לא כזה שוס כמו שעושים ממנו... אכן, לא מומלץ לדחות כלום. כי ברירת המחדל היא פקידות, ואת זה כמעט אף בת לא רוצה. עופר

למעלה