שאלות בקשר לכביסה ודוד שמש... =)

liberally

New member
שאלות בקשר לכביסה ודוד שמש... =)

שלום יש לי דוד שמש וכשאני מדליק אותו (בלילה) אני יכול להמתין שעה ואז כשאני מתקלח המים החמים נגמרים תוך שתי דקות..הוא בקושי מחמם.. מה היא הבעיה? (יש לציין שיש לי קולטי שמש בדוד) עוד דבר. בקשר למכונת כביסה הכביסה שלי יוצאת דהויה..אני מכניס כביסה והבגדים שיוצאים הם בצבע דהוי.. הכביסה הורגת לי את הצבע.. יש לציין שאני מפריד בין הצבעים, צבעוני לבן וכהה.. אני משתמש באבקת כביסה של סנו מקסימה..ומרכך כביסה... מה יכולה להיות הבעיה שגורמת לכביסה לצאת דהויה?? והאם יש משהו שאני יכול לעשות בקשר לתחזוק המכונת כביסה? היא אצלי כבר שנה שנה וחצי בערך... צריך לנקות אבנית? משהו?? תודה מראש לעוזרים!!

3תיתי

New member
בקשר לדוד

תייעץ בפורום "עשה זאת במו ידיך" יש שם מומחי דודים. בקשר לכביסה- דהייה יכולה לקרות אם מכבסים בטמפרטורה גבוהה מדי ואם תולים בשמש. ממליצה לכבס ב-30 מעלות בלבד. בחיי שהכביסה יוצאת נקיה. ולתלות הפוך, כלומר על צד שמאל. בכלל, כדאי לכבס על צד שמאל. זה שומר על מראה הבגד. אני מידי פעם מכבסת ומוסיפה חומץ ללתא המרכך. זה גם טוב לצבע הבגדים (ולא נשאר ריח). וגם טוב נגד אבנית. הכי טוב נגד אבנית, זה לא לכבס בטמפרטורות גבוהות, שכן אז יש שקעת אבנית על גופי החימום. צריך לנקות את הפילטר שחל המכונה. (בדרך כלל מין תא קטן קרוב לרצפה) ולנקות אם מלוכלך, גם את תא אבקת הכביסה. פשוט לשטוף טוב טוב במים ולייבש. אם יש לכלוך בגומי של הדלת, גם לנקות כמה שאפשר. ככה אני מתחזקת את מכונת הכביסה. לא יותר.

צפנתי

New member
בנוסף למה שנכתב...

דהייה מתרחשת בשמש בצורה קבועה למי שנמצא/עובד הרבה בשמש. יש בגדים/בדים שדוהים מלידה כי עברו צביעה לא איכותית או שלא מתאימה להם ומאבדים הרבה צבע בכל כביסה. כותנה דוהה יותר מבדים סינטטים ברוב המיקרים, בממוצע. יש מסירי כתמים חזקים שפוגמים בצבע.

dshk

New member
לגבי הדוד

כנראה שהצטברה אבנית סביב גוף החימום.

למעלה