שאלות בקשר ללימודי רפואה

שאלות בקשר ללימודי רפואה

היי, רציתי לשאול, אם קיבלתי בבגרות, ציון סופי ומשקולל 84.42 בביולוגיה, האם אני עדיין מתאימה ללימודי רפואה, ועוברת את תנאי הקבלה בנדון (בלי קשר כרגע לרף הפסיכומטרי המבוקש)? תודה רבה, זה חשוב לי מאוד, לירון.

The Reaper

New member
אם תסבירי

אם תסבירי איך מקבלים בבגרות ציון סופי עם פירוט של 2 מספרים אחרי הנקודה העשרונית, אנו מצידנו אולי נאמין שאת לא טרול ונענה על שאלתך התמוהה.

התשובה שלך קצת פוגעת..

אני אסביר: כידוע, מקצוע הביולוגיה מתחלק לכמה שאלונים, כאשר לכל שאלון (נושא) משקל משלו: חובה הרחבה מחקר מדעי מעבדה חלק א' מעבדה חלק ב' ביוטופ (כרגע אין לי בנמצא את הציון שקיבלתי בכל שאלון ואת משקלו בציון המשקולל כי אני לא נמצאת בביתי), אולם לאחר חישוב של כל ציון בהתאם לאחוז אותו הוא מהווה מהציון הסופי, התקבל לי המספר 84.42 . כנראה שאיני יודעת, ואתה יודע טוב ממני, ואולי הם מעגלים מעלה או מטה, אבל אין צורך לפגוע. מנקודת הנחה כזו, הצין הסופי שלי בביולוגיה יהיה 84. כעת, מה בקשר ללימודי הרפואה? תודה רבה שוב, לירון.

הסכם

מורכב משילוב מסוים בין הבגרויות והפסיכומטרי שלך, ובת"א וירושלים זה כולל גם את ציון מבחני האישיות (מו"ר ומרק"ם). בכל אוניברסיטה החישוב הוא אחר.

The Reaper

New member
מתנצל

וכמו שאמרו לך, אין זה משנה אם למדת ביולוגיה או לא ומה הציון שלך. כל עוד את זכאית לתעודת בגרות והממוצע הכולל שלך בשילוב עם פסיכומטרי נותן סכם שהוא מעל סף הקבלה, את תתקבלי. יחד עם זאת, למעט אם כל שאר הבגרות שלך זה מאיות, ציון סופי 84 בביולוגיה אם הוא מעיד על שאר הציונים שלך, לא יביא אותך לממוצע המתאים.

אין קשר

לא מסתכלים על מה למדת וכמה הוצאת. מסתכלים על ממוצע בגרויות כולל ופסיכומטרי.

kontsy

New member
מקצוע בודד לא חשוב

על מה שמסתכלים בסופו של דבר זה הסכם - כלומר השכלול של ממוצע בגרות (כולל בונוסים) עם הפסיכו. למרות זאת, ציון של 84 בכל מקצוע ששווה 5 יחידות ויותר (לא חשוב איזה) יוריד לך משמעותית את הממוצע, וצריך ציונים מאוד גבוהים בשאר המקצעות כדי לפצות על זה. עוד פרטים יש כאן: http://forum.bgu.co.il/index.php?showtopic=76266 בהצלחה

אם יש מורחב שמוריד את הממוצע

וזה לא המורחב היחיד, האוניברסיטה פשוט לא מכניסה אותו לממוצע.

למעלה