שאלות בקשר למילוי טפסים ל PR

shaddy

New member
שאלות בקשר למילוי טפסים ל PR

1) עד כמה זה קריטי לשלוח את ה EDUCATION QUALIFICATION IN UNIVERSITY SEALED ENVELOPES יש לי טפסים מקורים חתומים ממוסד הלימודים בארץ אבל לא במעטפה של האונברסיטה, האם זה בסדר או שלא? 2) אני רוצה להגיש את הבקשה שלי ב BUFFALO, USA האם הטור שם זריז יותר מבארץ? ( עדיין לא החלטייתי באופן סופי באיזה מסלול אני מגיש אז אני שואל על שני המסלולים העיקרים, SW ו PROVINCIAL? 3) אם אני נמצא עכשיו בארצות הברית אז איך אני יכול להסיג POLICE CERTIFICATE מישראל? 4) הסיבה שאני שואל על זמן ההמתנה היא שעכשיו באופן מעשי יש לי תואר ראשון אבל אני סטודנט לתואר שלישי, אז מה אני צריך למלא בטפסים, להזכיר רק את התואר ראשון שהשלמתי או שאני גם יכול להזכיר את התואר שלישי בלי תאריך סיום? תודה

תשובות:

אם אתה מגיש בבאפאלו (יותר מהיר מתל אביב במקרה שבו אין הצעת עבודה), אתה צריך ללכת לפי הכללים. שלח את גיליון הציונים והדיפלומה לישראל ושחבר או קרוב משפחה, ייגש למזכירות ויבקש להכניס את המסמכים למעטפה של האוניברסיטה. תגיש את המעטפה סגורה יחד אם שאר המסמכים. (אני מניח שיש לך גיליון ציונים ודיפלומה שניהם באנגלית). אתה לא יכול להגיש במסלול פרובינציאלי בלי המלצה של פרובינציה, ונדמה לי שפרובינציה לא ממליצה בלי הצעת עבודה כך שאתה נשאר רק עם מסלול SW . אישור משטרה מישראל אתה משיג על ידי ביקור בקונסוליה הישראלית במקום מגוריך. אם אין כזו בדוק בקונסוליה אם יש ימי ביקור של קונסול בעיר שבה אתה נמצא. אם גם זה לא קיים אתה חותם על הבקשה אצל נוטריון ושולח לקונסוליה, או חותם על הבקשה ושולח אותה אם יפוי כח לקרוב משפחה בישראל. אתה צריך גם אישור FBI כיון שגרת בארה"ב. אתה הולך לכל תחנת משטרה, מבקש שיכינו לך 2 סטים של טביעות אצבעות ואתה שולח ל FBI לפי הנוהל. אם אתה מגיש תיק מלא, אתה גם צריך לספק אישור מתאים מאד מפורט מהאוניברסיטה שבה אתה לומד שמאשר שאתה יודע אנגלית באופן מושלם, שאתה כתבת בעמצך באנגלית מאמרים כאלה או אחרים כדי לקבל פטור מ IELTS . ועדיין ייתכן שיידרשו ממך לעשות את הבחינה. לא תוכל לקבל ניקוד על התואר השלישי בבאפאלו כל עוד לא סיימת את התואר. ואתה יכול להגיש רק אם יש לך 67 נקודות. התור בתל אביב נמשך כניראה 3 שנים ובבאפאלו פחות משנתיים. מומלץ שתעבוד ביסודיות, ותגיש תיק חזק כמו בטון בבאפאלו.

shaddy

New member
תודה רבה

על התשובה, עכשיו אני מסוגל להתחיל " לכבוד על זה". נראה לי שאני אגיש בקשה ל SW, אבל במקרה כזה אין לי מספיק נקודות כי אני עדיין לא סימתי את התואר שני\שלישי, אני רק שנה שניה במסלול ישיר ל תואר שלישי, ואין לי נסיון עבודה בתחום שאני לומד בו. עבדתי שנתיים וחצי בתחום שקשור למדעיים אבל לא ממש בחברה הנדסית. כפי שהבנתי מקריאת כל הטפסים אני חייב להכין את כל המסמכים ואז להגיש את הבקשה, כי אני לא יכול להגיש בקשה "מזורזת" בבפלו ואז להגיש את שאר המסמכים. נכון?

תיק בבאפאלו, מחייב הגשת כל המסמכים מלכתחילה

העבודה שעבדת יכולה להחשב, האם המשכורת שולמה בתלושי משכורת, והיה דיווח לביטוח לאומי? מכתב של המעסיק שמאשר שמדובר בעבודה מקצועית יספיק. ושוב, העבודה לא חייבת להיות בתחום שבו למדת. כדי שאפשר יהיה לבצע חישוב מדוייק של הניקוד יש צורך בנתונים מדוייקים על כל מקומות העבודה שכבדת בהם מגיל 18, כולל אם יש עבודה כעוזר הוראה באוניברסיטה. וכן השכלתה של אשתך אם אתה נשוי. אני מניח שבסיום הדוקטורט אם תהיה טוב ובמסלול מחקרי, תוכל מצוא משרת פוסט דוק בקנדה ולהגיע בדרך המלך. כרגע אתה עומד על 63 נקודות יחד עם השנתיים ניסיון שבטוח נחשבות, והכל תלוי בשאלה אם לאשתך יש השכלה על תיכונית או עם יש עוד שנה שנתיים של עבודה, ושוב, אין קשר בין מקצוע הלימוד, לתפקיד שמילאת. מה שקובע הוא תיאור התפקיד כתפקיד מקצועי.

aloneis

New member
מה לגבי נסיון עבודה במהלך הדוקטורט?

עוזר הוראה ו/או מחקר במהלך לימודים שלא הסתיימו עד הטיפול בתיק נותנים נקודות?

בוודאי שהניסיון הזה נחשב.

אין קשר מבחינת שיטת הניקוד לשאלה אם הלימודים הסתיימו או לא. עבודה כעוזר מחקר או עוזר הוראה, אם יש בצידה מכתב ממעסיק (הפרופסור האחראי) נחשבת לניסיון מזכה גם אם הלימודים לא הסתיימו עד מועד הטיפול בתיק..

בוביקון

New member
עוזר מחקר או מתרגל - כן

דוקטורנט במעבדה שעובד על הדוקטורט שלו - לא.

aloneis

New member
למה?

עוזר מחקר הוא (בין היתר) דוקטורנט שעובד במעבדה על התיזה שלו.

בוביקון

New member
ניסיון עבודה זה רק כשאתה עובד

עבודה בהוראה היא עבודה שמקבלים עליה משכורת, עבודה במעבדה לא. אם אתה דוקטורנט ועובד במעבדה לצורך דוקטורט ולא מלמד זה נחשב כלימודים ולא כעבודה. אם בנוסף, אתה מתרגל או עובד במחקר זו כבר עבודה עם משכורת וחוזה וזה נחשב לצורכי הגירה.

aloneis

New member
למה?

עוזר מחקר הוא (בין היתר) דוקטורנט שעובד במעבדה על התיזה שלו.

"דבר" נחשב לעבודה אם יש תלוש משכורת

אם היית עובד של האוניברסיטה או כל גוף אחר וקיבלת משכורת או הוצאת חשבוניות זה תופס. אם היית סטודנט המילגה לא נחשבת לשכר, אם לא ניתנה כשכר. מצד שני אם תקבל מהפרופסור שלך מכתב המאשר העסקה, ובדו"ח הביטוח הלאומי מופיעים התשלומים אז אולי זה יעבוד.

aloneis

New member
כאשר מדובר במלגה אין דיווח לביטוח לאומי

מצד שני בבאפלו אין צורך להגיש את הטופס מביטוח לאומי, כך שאולי בכל זאת אפשר לגרום לזה להראות כמו נסיון מקצועי? שאלה אחרת לגבי ההגשה בבאפלו - צריך להגיש תרגומים של חוזי העסקה חתומים ע"י נוטריון. האם אפשר לצרף את כל חוזי ההעסקה של שני בני הזוג תחת אותה חותמת נוטריונית? (זה חוסך לא מעט מעלויות הנוטריון)

לגבי הנוטריון בהחלט כן.

לגבי העבודה במעבדה, הכל תלוי בדרך שבה הפרופסור מנסח את המכתב. לגבי ביטוח לאומי בישראל משלמת האוניברסיטה ביטוח לאומי וזה מופיע בדו"ח. כך שגם שם אם הפרופסור מנסח נכון את המכתב השגרירות תקבל את הניסיון. מה שקובע אם זה ניסיון תעסוקתי זו בעיקר המהות של המטלות שמולאו. אם השכר קראו לו מלגה או משכורת זה לא משנה את המהות של עבודה במעבדה במשרה מלאה וביצוע מטלות מחקריות.

aloneis

New member
כבר כמה שנים שאוני' בישראל לא משלמות את

הביטוח עבור הסטודנטים. כך שלמילגאי שלא עובד בעבודה אחרת אין דיווח בביטוח לאומי.

dannyk27

New member
ישנו מסלול פרובינציאלי

שלא דורש הצעת עבודה, וזהו זה של מניטובה, בתמיכת הקהילה היהודית והוא קצר במחצית מזה של SW הפדרלי.

dannyk27

New member
ישנו מסלול פרובינציאלי

שלא דורש הצעת עבודה, וזהו זה של מניטובה, בתמיכת הקהילה היהודית והוא קצר במחצית מזה של SW הפדרלי.

predoc

New member
בקשר לתעודות לימודים

פנה למזכירות האקדמית ובקש לקבל transcript באנגלית כמובן הם אמורים להכיר את הנוהל. הבנתי שהם דיי פדנטים בבאפלו וכדאי שיהיה לך משהו מקורי . ולא את המסמכים שלך ששלחת חזרה לחבר והוכנסו למעטפה. זאת בדרך כלל מעטפה מיוחדת של המוסד ( לא מעטפה רגילה של המוסד) ואמורה להיות חתומה עם חותמת וחתימה על הקצוות להוכיח שהמעטפה לא ניפתחה.( ממוסדות אמריקאים זה מגיע עם פלומבה מחלב של נר כמו של נוטריון) מאוניברסיטאות בישראל זה עולה כמה שקלים והם לרוב ישמחו לשלוח לך אותה לכל חור בעולם. מגיעים לך 3 העתקים עם סיום התואר. ואם תרצה להמשיך לימודים בקנדה או לקבל כל מלגה קנדית תצטרך את ההעתקים הנוספים אז שמור עליהם . בצהלחה

dannyk27

New member
אתה לא יכול להגיש במסלול פרובינציאלי בלי המלצ

בזמן האחרון משום מה מניטובה מתרחקת מזכרונך.

למעלה