שאלות בקשר לנחשים

chikalaka

New member
שאלות בקשר לנחשים

יש לי כמה שאלות בקשר לנחשים ואני אשמח אם מישהו יכול לענות על אחת או יותר. 1. איך מבדילים בין פתן שחור לזעמן שחור? 2. הלכתי לחנות ושאלתי על קניית נחש והם המליצו לי על חול מיוחד שהיה ברתיחה ואין בו כרדיות למינהן שיכולות להזיק לנחש, מה זה כרדיות? זה נורא אם יהיה את זה על הנחש? ואיך אני יכול לזהות שיש לנחש כרדיות? 3. נחש תת ארסי יכול לגרום לילד איזשהו נזק חוץ מנפיחות מסויימת? והאם הוא יכול להתרגל לידיים או שהוא ימשיך לנשוך/להכיש? תודה רבה למי שיכול לעזור. עידן

chikalaka

New member
עוד שאלה...

אני רוצה לקנות נחש בירית באורך של כ-60 ס"מ ושאלתי אם אקווריום בגודל של 30 ס"מ אורך ו15 רוחב יספיק ואמרו לי שהוא יכול למות מחוסר מקום. אפשרי לגדל אותו באקווריום כזה או לקנות אחד של 60 ס"מ אורך? תודה, עידן.

בחירה גרועה...בירית...

הוא נחש שאוכל דגים לכן הצואה שלו מאוד מסריחה וממש לא הייתי ממליץ לך,רד ממנו הכי מהר שאתה יכול,יש בשוק המון סוגים...

chikalaka

New member
אמרו לי שקל לגדל אותו....

כן אחי אבל זה נראה לי הכי נוח לגדל דגים (דגי גופי) ופשוט לשים לו בקערה וככה הוא אוכל, זה גם יפה. אני ינקה כל פעם שהוא עושה צואה, זה עדיין יסריח כל כך?

nivinivini

New member
בירית...

הצואה ממש לא מסריחה (יחסית לצואה כמובן). זה לא שיש לזה ריח בתוספת ריח דגים. בכל מקרה, גידלתי בירית במשך 7 שנים עד שמסרתי אותה. גופים זה קצת קטן על בירית (אלא אם כן היא בייבי). את שלי גידלתי כשהייתה באורך 40 ס"מ בערך והייתי מאכיל אותה בדגי זהב קטנים (7 עד 10 ס"מ). 7 דגים בערך בשבוע כשהם שוחים להם בכלי מים שלה. יצא לי להאכיל אותה גם בחתיכות חזה עוף מופשר והיא קיבלה את זה בשמחה. מה שכן מבאס בנחש מסוג כזה זה הגודל וזה אומר שאי אפשר יותר מדי להחזיק בידיים.

מאפשרים לשניהם להכיש...אם..,.

לאחר שהראשון מכיש,אם מתים אז זהו הפתן ואם זה רק כואב זה זעמן שחור...

ברצינות...

חול מיוחד זהו חול שעולה כסף ולדעתי זה הדבר היחיד שמיוחד בו,אתה יכו לקחת איזה חול שאתה רוצה,לשים בסיר ולחמם בתנור על 200 מעלות לשעתיים והינה לך חול נקי מחרקים למיניהם,קרציות וכרדיות...כרדיות הם כמו קרציות אבל קטנות שמתהלכות על גוף הנחש ואם מוצאים כאלה יש לאבק את הנחש בחומר נגד קרציות אך לשים לב לא למרוח על הראש ולפזר מעט בתחתית הטרריום ולדאוג להוציא את כלי המים עד לאחר הטיפול...אפשר להישתמש בחומר נגד קרציות שמשתמשים לגורי כלבים...

naja

New member
נחש תת ארסי עשוי להרוג.

הכל שאלה של רגישות המוכש לארס וכמובן סוג הנחש.. כרדיות(או אקריות) אלו טפילים קטנים שמוצצים דם מהנחש. מדובר בטפיל מסוכן מאוד שעשוי להעביר חיידקים ווירוסים שיגרמו למוות של הנחש. במרבית המיקרים בהם נתקלים בכרדיות, הן הגיעו עם הנחש ולא הגיעו דרך המצע.(אבל בכל מקרה, מצע חול הוא לא מצע מומלץ לנחשים, גם לא "יול מיוחד לנחשים" שקונים בחנות.).

למעלה