שאלות בקשר לנתיבים ...

Drill Bit

New member
שאלות בקשר לנתיבים ...

שלום לכולם!
האם יש אפשרות לטוס עם טרייק, באמצע השבוע, מאזור קריית מלאכי לאזור אשלים... ולנחות כמה שיותר קרוב לישוב עצמו?
תודה לכל עזרה...טיסות בטוחות.

ariave

New member
תשובה חלקית

טרייק הוא אז"מ לכל דבר ולכן יכול לטוס על הנתיבים מקרית גת ועד לצומת טללים בלי בעיה לאחר בקשת מרשה מיוחד (עבור המקטע משדה תימן ועד טללים)
אשלים זה כבר בתוך בועת שיבטה שהיא בועת סופ"ש. לא יודע להגיד האם ניתן לצאת מהנתיב ולנחות לידו.
מעבר לכל זה צריך לזכור שגם בשביל להמריא מקרית גת וגם כדי לנחות באשלים אתה צריך שיהיה לך הגדר שטח הפעלה כדי בכלל להמריא ולנחות ממקום שאינו מרושיין כמנחת.
אשמח לשמוע עוד תובנות בנושא...

בלוץ

New member
נתיבי אמצע שבוע דרומית לכו באר שבע.

לא קיימים. אתה מבקש יום לפני הטיסה עד שעה 13.00 במרשה מיוחד ולא תקבל. אמצע השבוע שלך מתחיל ביום ו" בשעה 14.00 ומסתיים באור אחרון. לאחרונה איפשרו לטייס. G.A המטיס אז"ם ולטייסי אז"ם עם אישור מיוחד שמי המתקבל מרת"א לטוס דרומה בנתיבי תובלה נמוכים: C.V.F.R. פנה למפקח בכיר תאופיק חתיב ברת"א ואם לדעתו יש לך את הניסיון והיולת, תקבל את האישור.

ariave

New member
מרשה מיוחד

לא מסכים איתך לגבי המרשה המיוחד.
יצא לי להגיש ולקבל מספר פעמים וללא בעיות מיוחדות באמצע השבוע.
כמובן שצריך לבדוק נוטמים רלוונטיים והכול.
הדבר היחיד שאני לא יודע לענות עליו הוא מה קורה עם מי שיש לו הגדר "שטח הפעלה", האם יכול סתם ככה באמצע נתיב להודיע לבקרה שהוא יורד לנחיתה ואח"כ חוזר או שיש לזה איזה הגדרה מיוחדת.
בנושא הזה אשמח לשמוע פרטים מבעלי הגדר.

בלוץ

New member
אישורים

אני לא יודע מה קיבלת. אולי ראשון מצדה דרך ירושליים או לתימן בלבד. מנחת הבית שלי בדרום ים המלח ב 1160 רגל מינוס. בשלוש שנים האחרונות ביקשתי מספר פעמים לתרגל מעל המנחת עד מירבי 0 ולא אישרו. לא אישרתי את המנחת ברת"א והוא נחשב למיוחד. פראן וחצבה מאושרים ומקבלים אישור לתירגול מעל המנחת. אף אחד מטייסי הערבה (אלא שנשארו) לא יכול לצאת מהCTR שלו ביום חול.אין, חוזר אין אישורים. נסה לבקש לאילת באמצע השבוע ותספר לי מה קיבלת.

ariave

New member
לפני כחודש אולי קצת יותר

ביקשתי וקיבלתי לרדת עד לצומת הרוחות משם לצופר ומשם לעלות כל הדרך צפונה דרך מצדה, ירושלים וחזרה לראשון וקיבלתי אישור.
אני דתי אז אני טס רק באמצע השבוע.
לאילת לא ניסיתי עוד לרדת באמצע השבוע.
זה בתכנון בקרוב
אז אדווח.

למעלה