תודה. אתה בטוח שניתן לחזור ולעכל
לקטוז? נניח למשל שאני אחלה באיזו מחלה ותזונאי ימליץ לי לחזור ולאכול מוצרים מן החי... מה אז? אני די אהיה בבעיה, לא? בסופו של דבר, תזונה היא דבר מסובך מורכב ורב משמעי - תמיד יופיעו הקולות הסותרים. מה שמציק לי הוא שהקולות הסותרים אינם נשמעים בפורום. אתם יותר מדי חד-משמעיים. אתם תגידו שטבעונות היא הדבר הבריא לגוף, בכל מצב וסיטואציה, ותוסיפו שמי שבריאותו חשובה לו, כדאי שיהיה טבעוני. אני לא יכול להיות בטוח שאתם צודקים, אם כי הייתי רוצה להאמין שזה נכון, ולרוב זה גם נשמע לי הגיוני. אולם יש להודות שמה שבעצם קורה כאן זאת תעמולה אחת גדולה. מכל מאמר שקראתי בפורום הסקתי שטבעונות עדיפה מבחינה בריאותית, בכל מצב ובכל סיטואציה. אז תגידו: למה אתה מתפלא? זה באמת המצב. האנושות השליתה את עצמה במשך דורות על דורות. אני בכלל לא בטוח שזה נכון. וגם אם כולנו היינו מדענים, רופאים ותזונאים, גם אז לא הייתי יכול להיות בטוח שזה נכון. אני אנסה לא להשלות את עצמי, גם לא בכיוון ההפוך. לומר למישהו שרוב המאכלים שהוא אכל היו מיותרים לחלוטין עבורו ואף הזיקו לו זאת טענה ממש חזקה. הדבר הראשון שצריך לשים לב אליו הוא שמי שנהיה טבעוני מטעמי מוסר, קל לו לרצות להאמין שזה גם בריא. אני, כמו רובכם, אינני טבעוני מטעמי בריאות. אני תופס את הטבעונות כאיזשהו ויתור, שעשוי להיות גם ויתור בריאותי. לכן אני עשוי שלא לאכול גבינה במידה ומשמעות הדבר תהיה שאני לא אוכל לחזור בי ביום מן הימים. אפילו שמה שהמון פעמים מחזיק אותנו היא הידיעה שנוכל לחזור לאכול את כל הדברים ששוכבים במקרר של הורינו ומביטים עלינו משם.