שאלות בקשר לסויה

שאלות בקשר לסויה

מהם פיטואסטרוגנים, מהו תפקידם בגוף? האם צריכה גדולה של סויה (נניח בתור המרכיב העיקרי בכל ארוחה) יכולה להזיק? האם יכולה להווצר אי סבילות לסויה? האם אי צריכה של מוצרי חלב יכולה לגרום לחוסר יכולת לעכל לקטוז? (כך סיפרו לי). האם ניתן לקבל לקטוז ממקור אחר? (שאינו חי)
 
התייחסות קטנה לשאלה אחת...

האחרונה שביניהן. לקטוז הוא סוכר החלב. אין לו שום ערך תזונתי ווטסואבר שלא ניתן להשיג מתזונה צמחית. למעשה, לרובנו לקטוז הוא גורם מזיק, אי סבילות ללקטוז קיימת באופן בסיסי אצל כולנו ברמה כזו או אחרת. אצל רוב האנשים זה גורם לבעיות "קלות": גזים, נפיחויות בבטן, בעיות עור שונות (אקנה היא הנפוצה ביניהן), יש שיגידו גם שלקטוז מגביר התקפי אסטמה ועוד. אי צריכה של מוצרי חלב מקילה על הגוף בהמון דרכים. אם אחרי שלב מה של טבעונות תרצי (אלוהים יודע למה...) לחזור לצרוך מוצרי חלב, תוכלי... זה יקח תהליך הסתגלות של כמה ימים (כמו כל שינוי תזונתי דראסטי אחר) אבל לאט לאט הגוף שלך יתרגל בחזרה לעיכול של לקטוז ולחילוף חומרים איטי יותר.
 
ולגבי הידידה שלך עם הבעיה...

בבלוטת התריס. תזכיר לי במהלך השבוע, אני אחפש לך מס´ טלפון של רופא טבעוני מאמירים. הוא מקבל גם באופן פרטי (תמורת לא מעט כסף) אבל אני מאמין שהוא יוכל לעזור לידידה שלך.
 
תודה. אתה בטוח שניתן לחזור ולעכל

לקטוז? נניח למשל שאני אחלה באיזו מחלה ותזונאי ימליץ לי לחזור ולאכול מוצרים מן החי... מה אז? אני די אהיה בבעיה, לא? בסופו של דבר, תזונה היא דבר מסובך מורכב ורב משמעי - תמיד יופיעו הקולות הסותרים. מה שמציק לי הוא שהקולות הסותרים אינם נשמעים בפורום. אתם יותר מדי חד-משמעיים. אתם תגידו שטבעונות היא הדבר הבריא לגוף, בכל מצב וסיטואציה, ותוסיפו שמי שבריאותו חשובה לו, כדאי שיהיה טבעוני. אני לא יכול להיות בטוח שאתם צודקים, אם כי הייתי רוצה להאמין שזה נכון, ולרוב זה גם נשמע לי הגיוני. אולם יש להודות שמה שבעצם קורה כאן זאת תעמולה אחת גדולה. מכל מאמר שקראתי בפורום הסקתי שטבעונות עדיפה מבחינה בריאותית, בכל מצב ובכל סיטואציה. אז תגידו: למה אתה מתפלא? זה באמת המצב. האנושות השליתה את עצמה במשך דורות על דורות. אני בכלל לא בטוח שזה נכון. וגם אם כולנו היינו מדענים, רופאים ותזונאים, גם אז לא הייתי יכול להיות בטוח שזה נכון. אני אנסה לא להשלות את עצמי, גם לא בכיוון ההפוך. לומר למישהו שרוב המאכלים שהוא אכל היו מיותרים לחלוטין עבורו ואף הזיקו לו זאת טענה ממש חזקה. הדבר הראשון שצריך לשים לב אליו הוא שמי שנהיה טבעוני מטעמי מוסר, קל לו לרצות להאמין שזה גם בריא. אני, כמו רובכם, אינני טבעוני מטעמי בריאות. אני תופס את הטבעונות כאיזשהו ויתור, שעשוי להיות גם ויתור בריאותי. לכן אני עשוי שלא לאכול גבינה במידה ומשמעות הדבר תהיה שאני לא אוכל לחזור בי ביום מן הימים. אפילו שמה שהמון פעמים מחזיק אותנו היא הידיעה שנוכל לחזור לאכול את כל הדברים ששוכבים במקרר של הורינו ומביטים עלינו משם.
 

דורון ק

New member
סויה

הפיטו-אסטרוגנים בין היתר יכולים לתפקד בגוף כ-"אסטרוגן" חלש-נמצא כי צריכתם יכולה להוריד את הסיכון למספר מחלות כרוניות. כמו כח מאכל-סויה בכמות גדולה מדי בהחלט יכולה להזיק! התזונה שלך צריכה להיות מגוונת ולהכיל מגוון דגנים,קטניות,פירות,ירקות,אגוזים וזרעים. לא ניתן לקבל את סוכר החלב "לקטוז" ממקור צמחי אך כפי שאלון ציין ממש אין צורך בסוכר זה!?
 
שוב, מציק

מה זאת כמות גדולה מדי של סויה? האם פיטואסטרוגנים בכמות גדולה יכולים להזיק? למשל, שמעתי שכמויות גדולות שלהם יכולות לסרטן. הפיטואסטרגנים הם סוג של אסטרוגנים? מה תפקידם? מה זה פיטו? יתכן ולקטוז הוא באמת מיותר לגופינו. נניח שזה באמת המצב. אולם יש דברים אחרים מן החי שאינם בהכרח מיותרים. במידה וימליצו לי לחזור לאכול חלב, והלקטוז יגרום לי לכל מיני דברים רעים שאני לא יודע מה הם בעקבות הטבעונות, לא אוכל לקבל את אותם הדברים שנמצאים במוצרי חלב שאינם לקטוז. (אלוהים יודע מה הם בעצם) בקיצור, מה אתם ממליצים לעשות? לקחת את הסיכון? לחזור לאכול גבינות? לשתות פעם בשבוע כוס חלב פרה?
 

דורון ק

New member
אתה לא מציק...

פיטו-צמחי,אסטרוגן-הורמון נשי. יותר מדי אומר חוסר גיוון,יותר מדי אומר לכלול סויה כמרכיב עיקרי בכל ארוחה,יותר מדי אומר לאכול רק סויה מקבוצת הקטניות וכו´. בקשר ל"אסטרוגן"-רשמתי כבר הודעה בנושא-תעשה חיפוש מתקדם. אין לך סיבה תזונתית לשתות חלב או לאכול גבינות-כל מרכיב מזון ניתן לצרוך בצורה אחרת. מצרף מאמר שעוסק בין היתר בסויה.
 

asterisk

New member
עברתי על המאמר

הוא מפליג בשבחי הקטניות והסויה בפרט. שאלה: האם הפיטואסטרוגנים עלולים לגרום לאפקטים "נשיים" לא רצויים אצל גברים?(דיכוי טסטוסטרון,התעגלות בירכיים...)
 

דורון ק

New member
הורמונים

לא תועדה תופעה שכזו-למרות שבצריכה גבוהה מאוד של פיטו-אסטרוגנים כתוספי מזון או כהעשרה מסיבית למוצרים בעיקר תיאורטית עלולה להיות השפעה מסוימת-במוצר הטבעי הסיכוי לתופעות שליליות קטן בהרבה-נכון לא רק לסויה. ויצא לי לראות(ממש במקרה) את ההודעות שלך-הודעה1 והודעה2.להבא על מנת שנוכל לראות תנסה לשרשר להודעה חדשה. ובקשר לשאלותייך-הנבטה לא תוריד מערך או מכמות החלבון,ואכן מאכלים מונבטים(במיוחד קטניות) מהווים מקור טוב לחלבון. ורשמתי לך,לא? האנזים שיכול לעזור בעיכול האוליגוסכרידים בקטניות נקרא Alpha galactosidase(אלפא גלקטוסידז),ישנו תכשיר הנקרא Beano המכיל את אנזים זה.
 

asterisk

New member
אנזימי עיכול

אני מודה לך על תגובותיך המפורטות. רק נקודה אחת:אני שאלתי על צמחי מאכל המכילים את האנזימים הנ"ל. ואם כבר,אז עוד שאלה בנושא:האם צריכה של האנזימים האלה לא עלולה לנוון את מערכת העיכול?(כלומר,שהגוף עצמו יפסיק לייצר את האנזימים האלה,שלפי מיטב הבנתי אמור לייצרם בעצמו) תודה , עידן
 

דורון ק

New member
בבקשה,ובקשר לאנזימי עיכול

התשובה היא לא לשתי השאלות: אם אתה רוצה לצרוך אלפא גלקטוסידז אתה צריך תוסף(מופק מסוג של פטרייה),למרות שמאכלים צמחיים אכן מכילים אנזימים שונים. צריכת אנזים זה לא "תנוון" את מערכת העיכול בשום אופן.
 
למעלה