שאלות בקשר לסיבים אופטיים

שלום,
אני גר בדופלקס בבניין שיש לו בקומת קרקע תשתית של סיבים אופטיים, אם אני לא טועה של בזק. בינתיים אני עם אינטרנט "רגיל", לא סיבים.
בקומת אחת בדירה יש לי מודם ראוטר Tp-link VR600 פרטי שלי. כמו כן בעל מקצוע בזמנו העביר לי בקירות שני כבלי רשת לשתי נקודות בקומה השנייה. בנקודה אחת יש נתב אחר של tp-link, גם כן פרטי, שמתפקד כ-access point לאינטרנט אלחוטי בכל הקומה ובנקודה השנייה, בחדר עבודה/משחקים, מחובר switch שנותן אינטרנט קווי לכמה מכשירים (מחשבים, קונסולת משחק).

שאלות:
1. אם הסיבים הם של בזק האם אני חייב להזמין את השירות מהם או שגם בסיבים יש שוק סיטונאי וכל החברות יכולות להשתמש בתשתית הזו?
2. הבנתי שצריך לשלם לבזק סכום נכבד על "דמי התקנה" כדי להעביר סיב מהארון בקומת קרקע עד לדירה. האם יכול לעשות את זה בעל מקצוע פרטי ביותר זול?
3. איזה חיבור בדיוק אני מקבל בכניסה לדירה? שקע RJ-45 סטנדרטי? או במילים אחרות, האם שני הנתבים שיש לי (ובמיוחד ה-VR600 שמתפקד גם כמודם) יצטרכו החלפה? אני מאוד נגד השכרה של ציוד ומעדיף לקנות פרטי, זה נותן לי גמישות לעבור מחברה לחברה בעת הצורך.

em28

Well-known member
אין יותר שוק סיטונאי, המתחרים העיקריים (ותרשו לי לא להתייחס לאנלימיטד):
- בזק גובים דמי התקנה 450 ש"ח "במבצע" ומחיר גבוה לשימוש​
- לסלקום הסכם שימוש בקו של בזק - ללא דמי התקנה ומחיר קצת יותר נמוך לשימוש בתנאי של התחייבות ל-3 שנים
- לפרטנר סיב עצמאי - ללא דמי התקנה ומחיר קצת יותר נמוך מסלקום​
- בסלקום ובזק עושים בעיות עם ציוד פרטי (למרות שבתאוריה אין להם בעיה עם זה), פרטנר יותר ידידותיים בנושא זה.​
- אתה צריך ממיר סיב - אצל בזק הוא מקודד על ידם, פרטנר נותנים אותו תמורת 5 ש"ח בחודש ואם תתעקש בחינם.​
- לא צריך ראוטר, ה-VR600 יכול לתפקד כ-BRIDGE​

em28

Well-known member
שוק סיטונאי זה עניין שקבעו בחוק.
חוק !?! עיינה חוק !
חוק ההסדרים זה חוק שכל שנה (או שנתיים) משנים אותו - אז שינו אותו.
כל הלקוחות שהיו של בזק בינלאומי הועברו לבזק, השאר יקבלו הודעה שאם לא יחליטו לבד - יחליטו בשבילם.
החודש גם הרוכבים על התשתית של הוט יעברו חוויה דומה.
וחסל סדר שוק סיטונאי באינטרנט

רוב הזמן נח

Well-known member
חוק !?! עיינה חוק !
כל הלקוחות שהיו של בזק בינלאומי הועברו לבזק, השאר יקבלו הודעה שאם לא יחליטו לבד - יחליטו בשבילם.

אף אחד לא העביר אותם. מי שרצה עבר לבד בחזרה לחברת התשתית (בזק). מי שרוצה יכול להשאר בחברת הספק ( בזק בין לאומי) שלפי החוק חייבים להמשיך לספק לו גם את התשתית.

נערך לאחרונה ב:

רוב הזמן נח

Well-known member
חוק !?! עיינה חוק !

מה שאני יודע זה שנציגים מבזק התקשרו ללקוחות כאלה וניסו לשכנע אותם לחזור חזרה אליהם.

rafid1

Active member
מנהל
הפריסה שלהם אולי לא כ"כ משמעותית יחסית לשאר, אבל גם לי אין שום טענות. חבל שאאלץ לעזוב אותם בגלל מעבר דירה, סימטרי כבר לא אקבל בשום מקום ... :(

פרטנר כנראה לא רלוונטי כרגע כי למיטב ידיעתי הם עדיין לא פרסו את הסיב שלהם בבניין שלנו, כך שנשארנו עם בזק וסלקום. אצל כל אחת יש חסרון גדול - בבזק דמי ההתקנה ובסלקום ההתחייבות לשלוש שנים. בכל מקרה, אפשר בבקשה הסבר מה הכוונה שבבזק ממיר הסיב "מקודד על ידם"? כמו כן ראיתי שממיר הסיב שלהם נמכר בחנויות בזק סטור ב-99 שקל ובחנות פרטית אפשר להשיג אותו גם בכ-60.

SicTransit

Active member
פרטנר כנראה לא רלוונטי כרגע כי למיטב ידיעתי הם עדיין לא פרסו את הסיב שלהם בבניין שלנו
אם זה מעניין מישהו, אנקדוטה: בשעתי רציתי שפרטנר יחברו תשתית אופטית לבניין שלנו, ואחרי שהתגברתי על התנגדות הועד ("לא" היא ברירת המחדל שלהם) אכן הגיע טכנאי של פרטנר והתקין את מה שהתקין, כולל קופסת תקשורת, בדק שהכל בסדר והלך לדרכו. אחרי זמן לא רב קיבלתי הזמנה להצטרף לסיבים של פרטנר (דומני שעל ידית הדלת) אבל כשפניתי לפרטנר בבקשה להתחבר ענו לי שהבניין שלי לא מחובר, ולא עזר לי שסיפרתי להם שראיתי במו עיני איך מחברים אותו.

סיכמנו שהם יבררו שוב ויחזרו אלי. אז סיכמנו.

אני מחובר לאנלימיטד.

למעלה