שאלות בקשר לריבוי נחשים

שאלות בקשר לריבוי נחשים

מעניין אותי לדעת מה תוכניות הריבוי שלכם לעונה הנוכחית (על סמך החיות שברשותכם) ואיך תכינו אותן לעונת הריבוי הקרובה (איפה תאכסנו אותם,באיזו טמ"פ,לכמה זמן,וכמובן על איזה מינים מדובר). אשמח לשמוע מניסיונכם בעבר בנוסף לתוכניות לעתיד הקרוב. הנה כמה דברים שאני אנסה לעבוד עליהם העונה: פיתוני מאקלותי (Liasis macklotti macklotti) הם בצום כבר שבועיים. פיתוני צ'ילדרן (Anteresia childreni) היו ביחד בשבועיים שלושה אחרונים היה נראה ששניהם די מעוניינים אבל לא ראיתי הזדווגות של ממש הם גם בצום כבר שבועיים. פיתונים סריגיים ניו גינאה (morelia spilota variegata) הם גם בצום כבר שבועיים. שלושת המינים שציינתי למעלה יוכנסו ל(חצי תרדמת חורף) בטמ"פ של 20-22 מעלות בארון חשוך לתקופה של בין 1-3 חודשים בהתאם לצורך פיתוני מאקלותי דורשים קירור שנמשך כ3 חודשים יתכן והאחרים יזדקקו לתקופה קצרה בהרבה. יש אצלי גם שלוש בואות קונסטריקטור אימפרטור(Boa constrictor imperator) 2 נקבות וזכר הזכר עובד יפה על שתי הנקבות אני מעביר אותו מכלוב לכלוב פעם בכמה שבועות זיווג ממש עוד לא ראיתי אבל בבואות בדרך כלל לא רואים חדירה של ממש רק שני זנבות אחד על השני מקווה שהן יכנסו להריון הטמ"פ אצלן היא 27-30 מעלות. יכול להיות שאני אנסה לזווג גם זוג מטבעונים מלכותיים (Spalerosophis Atriceps) הנקבה באורך של 1.8 מ' בערך בת 3 שנים והזכר בן שנתיים באורך של 90 ס"מ אני לא בטוח שהוא מספיק בוגר מבחינת האורך הוא די קצר אבל אין לי הרבה מה להפסיד כי מדובר על הזכר והריבוי לא יכול לפגוע בו בשום צורה. אני אכניס אותם לתרדמה ביחד עם הפיתונים כי הנחשים האלו מגיעים ממגוון אזורים וממה שהבנתי הם לא מגיעים מאזורים עם טמ"פ קרה לכן אני מקווה ש20-22 מעלות יספיקו לעשות את העבודה. אלו פחות או יותר תוכניות הריבוי שלי לנחשים לעונה המתקרבת. אם אני אזכר בעוד משהו אני אעדכן אותכם. מקווה לשמוע ממכם יונתן
 

carnivores

New member
ניחא

אצלי זה לא מדע מדוייק- מדובר בפואבלון זכר ונקבה הם מחוממים (במקרה הצורך) עד בערך דצמבר (כאשר התנודות של הטמפרטורות מפסיקות להיות קיצוניות ומזג האוויר נהיה קר באופן יציב). בתקופת החימום הנקבה אוכלת כפעמיים בשבוע והזכר כפעם (פשוט כי לא בא לו יותר). כאשר הקור מתייצב אני מפסיק את החימום, הזוג מופרד, והם נרדמים באופן אוטומטי בחדרי (אין לי מושג מה הטמפרטורה). בתקופת התרדמה כלי המים מוחלף כפעמיים בשבוע. בתקופת האביב, בסביבות מרץ כאשר מזג האוויר שוב לא יציב אני מחמם שוב את הטרריומים הם מתעוררים ואוכלים. אני מחמם בתקופות המעבר על מנת שמזג האוויר ההפכפך בארצינו לא "ישגע" אותם. לאחר מכן הם מוכנסים לכלי אחד ומתחילים לחגוג. הזכר מופרד מהנקבה שוב כאשר אני מזהה שהיא לפני הטלה (רואים את בליטות הביצים בבטן). באופן כללי לאחר ההטלה היא נחה אוכלת ולאחר כשבועיים הם מתחברים שוב וחוגגים. הזכר והנקבה חיים ביחד מכיוון שכאשר הם לחוד הם "נראים" כמתגעגעים וכאשר הם ביחד הם לא עוזבים אחת את השניה.
 

carnivores

New member
ניסוי ותההיה

ניסיון קצר הכל התחיל שנה שעברה, הנקבה נכנסה להריון (הפעם רק בסביבות מאי - היא היתה בתולה וגם בן זוגה, יכול להיות שלקח להם זמן להבין מה לעשות. כמו כן בתחילה הם לא חיו ביחד אלא הופרדו לאחר מספר שעות) הטילה ובבית החיות הנחו אותי להעביר את הביצים, 13 במספר, אליהם. טעות פטאלית !!!!! אסור (כך התברר בדיעבד) לשנות את תנוחת הביצה, כאן בקעו 3 נחשים. השנה הנקבה והזכר הונחו יחדיו בסביבות מרץ אפריל. כעת ניסיתי לבצע את הפרוטוקול לבד, ושמתי את הביצים, 12 , בקופסת פלסטיק עם וורמקוליט אשר צפה בתוך קופסא נוספת עם חורים במכסה. הבעיה היתה שכאשר רציתי לקנות טרמוסטט מכרו לי מדחום בטענה שהמים יגיעו במדויק לטמפרטורה הרצויה, כמובן ששמחתי על ההמלצה מכיוון שהיא ניתנה לי על ידי אנשים אשר להם ניסיון רב (לא רוצה ללכלך ולכן לא אוסיף פרטים). בסופו של דבר התברר כי זו היתה עצת אחיטופל, הביצים הפכול לחמינדוס ובלב כבד ודואב נאלצתי להיפרד גם מהטלה זו. אבל, סוף טוב והכל טוב, בהטלה השניה השנה הוטלו 7 ביצים. הביצים נלקחו והושמו, שוב בקופסת פלסטיק עם וורמקולית, עתה קופסא זו הונחה בתוך קופסא נוספת עם מים מחוררת במכסה. הקופסה החיצונית היתה שקופה כך שניתן היה לעקוב אחר הביצים ללא פתיחתה. הביצים הונחו בארון אשר לא נפתח כמעט כחודשיים (לחות וחום). בשלב הזה הארון נפתח כפעם ביום בשעות הערב על מנת לראות אם התרחשה בקיעה. לאחר כחודשיים וחצי בקעו כולן במהלך 24 שעות. הפרוטוקול הושלם!!!!!!!!!! בשנה הבאה, בעזרת השם (רק ביטוי אני לא מאמין בקיומו), יהיו 2 הטלות (אם יהיה זמן לשלישית אפריד את הנחשים ואמנע אותה) עם טרי-עשר ביצים שיבקעו. מי יתן !!!!!!!!
 

naja

New member
כמה עצות.

השיטה שאני משתמש בה לריבוי קינגים- מוציא אותם מתרדמה במרץ, מחזיק אותם בנפרד עד לנשל הראשון של הנקבה(בערך חודש אחרי היציאה מהתרדמה אם לוקח יותר מחודשיים אז אפשר להפסיק לחכות) ואז מפגיש בינהם. בד"כ ההזדווגויות מתרחשות מיד. אפשר להשאיר אותם ביחד למשך שבוע או להפריד אותם ולהפגיש בינהם שוב בכל יומיים עד שהנקבה לא מראה יותר נכונות להזדווג. אח"כ ממשיך להאכיל את הנקבה עד שהיא מפסיקה(בד"כ סימן להריון). אחרי הנשל הבא אני יודע שנשארו כעשרה ימים(7-14) עד להטלה ולכן אני מניח בטרריום קופסא עם ורמיקוליט לח ומוציא את כלי המים(לפעמים הנקבות מטילות במים בגלל הלחות ולכן אני מוציא ופעם ביום נותן לה לשתות). כשאני מגלה את הביצים ומוודא שהנקבה כבר לא מטילה אני מוציא את הקופסא, אם אפשר להפריד את הביצים הן מופרדות(כמו שציינת-לא להפוך או לסובב אותן). את הקופסא אני מניח במקום חשוך (בלי לחמם, אין בזה צורך בזעמנים) ובודק פעם בשבוע את הלחות. לקראת הבקיעה(שבועיים אחרונים-רואים שהביצים מתקפלות) אני פותח כל יום את מכסה הקופסא כדי להוסיף חמצן. זה חשוב מאוד מאחר ובתקופה הזו העוברים צורכים המון חמצן. בקשר להטלות כפולות\משולשות- אני לא חושב שזה קשור להמצאות הזכר. אם הנקבה במצב גופני מצויין(אחרת בכל מקרה לא כדאי להרבות אותה) היא תטיל עוד הטלה\שתיים. ההמצאות של הזכר רק עשויה להעלות את פוריות הביצים אבל אני בספק אם היא תשפיע על מספר ההטלות. בכל מקרה שיהיה בהצלחה ותעדכן אותנו במהלך האביב\קיץ. אני מצרף קישור מאתר של מגדל מחו"ל שנותן כל מיני עצות בנושא. מומלץ לקרא.
 

naja

New member
ריבוי.

אני אנסה השנה להרבות בואות קונסטריקטור. יש לי שתי נקבות בוגרות שכבר השריצו אצלי בעבר והן מזדווגות כרגע עם אחד הזכרים כבר קרוב לחודש. בנוסף אני אנסה להרבות בפעם הראשונה שלושה סוגי פיתונים: פיתוני דם, פיתוני שטיח ופיתונים מנוקדים. המנוקדים(זכר ושתי נקבות) כבר מזדווגים קרוב לחודש. אצל הפיתונים האחרים לא ראיתי זיווג או חיזור אבל זה קצת מוקדם. כל הנחשים מוחזקים כרגע בטמפרטורה של 25-28 שהיא מעט גבוהה לריבוי אבל זה בעיקר בגלל שפיתוני דם רגישים לטמפרטורה נמוכה יותר. בנוסף הורדתי להם כרגע את שעות האור מ16 ל 10 שעות ביום. יש לי גם 3 נחשי מלך בתרדמה ויכול להיות שאני אתן להם להתרבות באביב באותה השיטה של הפואבלונים.
 
למעלה