שאלות בתנ"ך

בר לוין

New member
שאלות בתנ"ך

אני חייבת שתענו לי על כמה שאלות מספר מלכים: 1. על טקס המלכת שלמה מספר גם עד ראייה, יונתן בן אביתר הכהן. א. מה מייחד את סיפורו של יונתן ומה מודגש בסיפורו ב. מה בדרך הסגנון שבו מביא יונתן את דבריו מדגיש את הרגשותיו? 2. בפרק א' מסופר שעלייתו של שלמה למלוכה הייתה נתונה במחלוקת לכן משהומלך היה על שלמה לוהכיח את עצמו בפני העם: בפרק ג' מסופרים אירועים המעידים על היותו מלך מצליח שהוכיח את עצמו בפעולות חיוביות. אני צריכה 3 אירועים המעידים על כך בפרק ג' 6. מלכים א' פרק ג': בפתיחה לספר החוקים שלו כותב חמורבי מלך בבל: "להביא משפט צדק על פני הארץ, להשמיד את הרשעים כך שהחזקים לא ירעו לחלקים כך שאני אשלוט על אנשי הרשע... ואביא אור לארץ, ואביא טוב לתושביה" מה דומה בהשקפה על תפקיד השליט שבדברי חמורבי להשקפה במלכים א' פרק ג'?

אמממ

1.א. (שיונתן מספר לבת שבע או לדוד??) ב.יונתן מרגיש מקופח ..מקנא וכועס.. כי אדניה הזמין הרבה אנשים חשובים ודדוקא אותו הוא לא הזמין לסעודה.. 2.ה' התגלה לשלמה בחלום שלמה ובחר בחכמת שיפוט,לב שומע לשפוט,.. מה שמלך בבל אמר זה מה ששלמה ביקש בחלום מ-ה'..

...

1. א. עדיין לא ענית לי על השאלה.. ב. אל תיתייחסי לתשובה שכתבתי קודם כי אני לא יודעת אם התכוונו לפנייה שלו לבת שבע או לדוד.. 2. שלמה ביקש חוכמת שיפוט.. משפט שלמה..(2 הנשים שטענו שהבן החי שלהן) טענות בעלות הדין(שלמה היה צריך להכריע ולהחליט של מי הבן החי..כל אחת סיפרה את הצד שלה) חקרית שתי הנשים וגזירת דינן מפני השופט שלמה(התכסיס ששלמה עשה..שהוא אמר שיחתכו את הבן החי לשתיים וכ'ו..) 6.''להביא משפט צדק על פני ארץ ישראל''- שלמה עשה משפט צודק ל-2 הנשים הזונות.. ''להשמיד את הרשעים כך שהחזקים לא ירעו לחלקים...''- זה גם קשור למשפט צודק בכך שהוא לא ישפוט חזקים נגד חלשים.. אני לא יודעת בדיוק לפרט..תראי מה שכתבתי ותוסיפי ממה שאת יודעת..

למעלה