שאלות ב 2 נושאים שונים

שאלות ב 2 נושאים שונים

יש לי 2 שאלות בשני נושאים שונים, אשמח על תגובות מפורטות והשערות...
1. שאלות בנושא הזדהות יתר: כיצד תתבטא הזדהות יתר ? מדוע יש לאנשים מסוימים צורך עז להזדהות עם אחרים. הזדהות במובן של חמלה, אהדה, רצון להשתייך ואכפתיות מהי הזדהות כזאת כאשר למשל גבר מזדהה עם נשים וההזדהות שלו היא בעוצמה גדולה (אובססיבית אל עוצמתית) אז כיצד ההזדהות תיראה ? ומהי בכלל הזדהות ? מה מטרתה וכיצד היא משפיעה ותורמת לתחושת החוויה של הבטחון העצמי והעונג ?
2. שאלות בנושא כיצד משמעות החיים קשורה לנפש: מה הקשר בין משמעות החיים לבין בטחון עצמי? איזה עוד מושגים בנפש האדם מלבד בטחון עצמי, קשורים למשמעות החיים?

setonr

New member
לתנו...-אני מוקסם ממך. צעיר בן26---

שמתחבט בנושאים "הרי גורל" על הזדהות ומשמעות בחיים.... אני לא בטוח שיש תשובות מוחלטות, מושכלות ומאירות עיניים. אני אנסה להתיחס ב"קטנות" לבקשותיך ואולי אתרום במשהוא להתפתחות הדיון כאן... לעניין הזדהות היתר-התיבה "יתר" נקבעת על ידי האדם עצמו. רק אתה תרגיש מתי אתה פועל בחייך במידת הסבירות או ביתר על המידה. באשר למושג "הזדהות" בהקשרים אובססביים. האלטרואיזים בשליחותה של האם תרזה בהודו- בעיניה זה נחשב נתינה שלא על מנת לקבל פרס. גם כשהפכה לקדושה לא שינתה מסלול חייה. אני חושב שבמקרים רבים הזדהות הייתר קשורה במידת הקירבה האישית, המחויבות והדחף לעזור לאדם נשוא ההזדהות.....

אני דפוק.

לא מגיע לי שתוקסם ממני כי טעיתי בשאלה. כשכתבתי את המשפט "וההזדהות שלו היא בעוצמה גדולה (אובססיבית אל עוצמתית) אז כיצד ההזדהות תיראה ?" אז לא שמתי לב ששכחתי לכתוב את מהמילה "לא" לפני המילה אובססיביות ואז יצא כאילו אני מתעניין בהזדהות במובן של אובססיביות. כי התכוונתי לכתוב "וההזדהות שלו היא בעוצמה גדולה (לא אובססיבית אלא עוצמתית) אז כיצד ההזדהות תיראה ?" זה מה שהתכוונתי, אבל חוסר הבטחון שלי בעצמי והמבוכה הגדולה גרמה לי לשיתוק ולכן לא תיקנתי כאן וגם לא בפורום פילוסופיה לכל. לכן אני לא ראוי שתוקסם ממני. אני מאוד מצטער שהרסתי לך אבל אני דפוק.

הרהרנית

New member
משמעות החיים וביטחון עצמי

לי נראה ששני הדברים האלה קשורים זה לזה כמו שהביצה קשורה לתרנגולת. לא ברור מה קודם למי. מתוך הבחירה במשמעות החיים תיגזר מידת ביטחון העצמי. אם אדם מוצא משמעות בחייו, הוא יהיה בעל ביטחון לחיות אותם. ואם אדם הוא בעל ביטחון בעצמו ובעולם-הרי המשמעות שימצא בחים תהיה גדולה יותר. לטעמי, היכולת למצוא משמעות קשורה כמעט לכל דבר באישיות. כמו מוטיבציה . ככל שלאדם יותר משמעות כך תיגדל המוטיבציה שלו. ביטחון עצמי הוא גם הרבה פעמים תוצאה של פעולות שאדם חווה הצלחה בהם. ככל שאדם בטוח בעצמו, כך הו בעל אומץ לפעול יותר ולהצליח יותר ולהיות שוב בטוח בעצמו. כך שאם היית בא אלי, ומבקש עזרה במציאת משמעות , הייתי מניחה שיש גם תחושות של כישלון, ומכך מסיקה שהביטחון העצמי שלך רעוע . מקווה שהארתי קצת על הסוגיה

למעלה