שאלות גישוש

מ י כ ל10

New member
שאלות גישוש

שלום לפורום,
אני חדשה כאן, ואם צריך לזרוק עליי עגבניות זה מצוין, אבל בבקשה עשו זאת בעדינות. אני מקווה לא לפגוע או לדרוס ברגל גסה ובתום לב משהו יקר לדרי הפורום.
אני מיכל, בת ארבעים כמעט, אמא לבת 5 ובן 3.
אני מהרהרת יותר ויותר בעניין של אימוץ. ילדתי שני ילדים ואני ממש רוצה לאמץ לחיקי ולמשפחתי ילד שלא זכה.
בן הזוג קצת מאחוריי בעניין הזה.
יש לי שתי שאלות/בקשות:
1. חיפשתי קצת במאמרים ובשאלות הנפוצות ובכל זאת אשמח למיפוי מהיר וראשוני של האפשרויות. אני מבינה שאפשר בארץ / בחו"ל (איפה?). אילו גילאים? כל דבר שתוכלו לתרום מניסיונכם. האם יש בעיה עם הגילאים שלנו (בן הזוג בן 41)? אנחנו ידועים בציבור (רשמי, במוסדות המדינה) ולא נשואים. רלבנטי?
2. אולי זאת צריכה להיות השאלה הראשונה - בבקשה, שאלו אותי שאלות קשות. מה אני צריכה לברר עם עצמי ומה אנחנו צריכים לברר כזוג לפני שאנחנו מתחילים? עזרו לי להעמיק את החשיבה.
תודה

אבי351

New member
יש לך למעלה סרגל של שאלות ותשובות

תמצאי ידע רב בהצלחה רבה לכם בגדול בארץ ההליך לוקח כמה שנים ובחול ההליך עולה 22000 יורו לא כולל הוצאות נלוות

יסמין@

New member
קבלי

במקום
(הכי קרוב לעגבניה שמצאתי LOL)

פנית יפה ובנימוס, הצגת שאלות חשובות, לא נראה לי שיתחשק לרגום אותך בעגבניות או בפרודוקטים אחרים

עד כמה שידוע לי, בשל הנתונים שכתבת (הגיל, המצב המשפחתי, ובראש ובראשונה משום שאתם כבר הורים לבת ולבן) בארץ תוכלו לאמץ ילד/ה שמתויג/ת תחת הכותרת "צרכים מיוחדים". כלומר, לא תינוק/ת, אלא ילד/ה מגיל מסוים ואילך, או/ו שיש בעיות מסוגים שונים (גופניות, נפשיות, משפטיות וכו').

לא יודעת איזה שאלות לשאול אותך. אני לא מכירה אותך ולא מרגישה שזכותי לשאול אותך שאלות אישיות. מדברייך אני מבינה שאת רוצה להרחיב את המשפחה בדרך האימוץ. אם תרצי להרחיב עוד, אשמח לקרוא.

שיהיה בהצלחה

יסמין@

New member
ושכחתי את החלק השני

באשר לאימוץ חו"ל, הנתון הרלוונטי ביותר הוא העובדה שאינכם נשואים, ועכשיו לנשים לא נשואות מאוד קשה לאמץ בחו"ל.

מ י כ ל10

New member
תודה רבה על תשובתך

בקשר לשאלות קשות - אני מרגישה שאולי הרצון שלי לאימוץ הוא פחות 'לגיטימי' (זאת לא המילה המדויקת). אני לא חושבת שזה קשור להרחבת המשפחה - בכל אופן לא במובן שתמיד חלמתי על משפחה גדולה וכו'. נפתח לי המקום בלב לעוד ילד. אני פשוט רוצה כי אני רוצה. אני מניחה שבתהליך צריך לספק סיבה(?) ולא יודעת אם זה ייראה טוב על הנייר.
לי עצמי הרצון מספיק, לפחות לכרגע, אבל מכיוון שנראה לי שהתהליך עצמו ארוך ומטלטל, ומכיוון שאני כבר יודעת שטיפוח ילדים הוא אתגר מתמשך ואין אפשרות לחרטות הייתי רוצה לבדוק שאני באמת 'שם'. את צודקת שאני כנראה צריכה חברה טובה שתשאל אותי את כל שאלות ה"ואם....", אבל אין לי חברות מאמצות.
בכל אופן תודה על ההזדמנות לשחרר קצת מחשבות. כל בירור כזה עוזר.

אין הרבה יותר לגיטימי מ

"אני רוצה כי אני רוצה".
בסופו של דבר, רצון לילד אינו משהו לוגי בהכרח, רוב הסיבות שאנשים יתנו לרצונם לאמץ יהיו סיבות בדיעבד ורציונליזציה של רצון לא רציונלי. אם את מרגישה שאימוץ ילד הוא בדיוק זה - תוספת ילד למשפחה שאינה מונעת מהסבר הגיוני, כנראה שאת בשלה לאימוץ ילד.

כפי שיסמין כתבה, כרגע באימוץ חו"ל קיימת בעיה לנשים יחידניות, וכל עוד אינכם נשואים רישמית, האימוץ יהיה אימוץ יחידני.
כדי לברר מה קורה איתכם באימוץ פני ארצי, הטוב ביותר יהיה לפנות לרשות למען הילד. מבחינת גילכם בלוויית קיום שני ילדים במשפחה, במילא לא תהיו בתור לאימוץ תינוקות, אלא בתור לאימוץ ילדים גדולים יותר. עובדת סוציאלית תהיה מקצועית יותר מכל חברה, גם אם היא חברה מאמצת, ותוכל לפרוש בפניכם את מלוא האפשרויות העומדות בפניכם, ותוכל לעזור לכם לברר עם עצמכם עד כמה אתם מוכנים לקראת אימוץ, ובפני אלו קשיים אתם רואים עצמכם מסוגלים לעמוד.

יסמין@

New member
השאלה

"לגיטימי" בעיני מי? יש ספר כללים וחוקים למי "מותר" לאמץ ולמי לא? יש בפורום כמה שאימצו כבחירה ראשונה, ללא בעיות פוריות. ובניגוד למה שלימדו אותנו, "ככה" או "כי ככה אני רוצה" היא תשובה מעולה! לא צריך להביא סיבות נוספות. ובפני מי להביא? העסק של מי זה בכלל? זה העסק שלך ושל משפחתך הקרובה.

ובאופן כללי אני מאמינה שזה נכון בהרבה מקרים: אנחנו רוצות משהו, ולפעמים מחפשות הסברים ותירוצים למה שאנחנו רוצות, כשהסיבה האמיתית והעמוקה ביותר היא הרצון עצמו. "אני פשוט רוצה כי אני רוצה" - בדיוק! ואם ישאלו אותך לשם מה את צריכה את זה ולמה את רוצה וכו' וכו' , הנה התשובה שלך (מה גם שבאמת, את לא חייבת תשובה או הסבר לאף אדם).

מציעה לך, נוסף על הכתיבה בפורום, לכתוב בלוג שבו תוכלי לפרוש את מחשבותייך, רגשותייך וכו'. או לכתוב יומן "רגיל"

ואת יכולה לקרוא את החוויות של אימא לשלושה ילדים ביולוגים שאימצה בארץ ילד בן 4. כתבי בגוגל: אביה גד, ותוכלי לקרוא את כל הפוסטים שלה.

יסמין@

New member
ובמחשבה נוספת

ייתכן שהעובדה שאינכם נשואים עלולה להיות בעיה גם באימוץ בארץ, כלומר שתחשבי לאישה פנויה ולא לזוג שמאמץ יחדיו.

אם זכרוני אינו מטעני

הם יוכלו להרשם כעת כפי שהם, ורק כאשר האימוץ יהפוך למוחשי להתחתן. אבל בן, גם בארץ זו עלולה להוות מכשלה.

למעלה