שאלות גני ילדים

הרמוניה

New member
שאלות גני ילדים

שלוםך ונעים להכיר. אני הרמוניה אם יחידנית לתאומים מקסימים בני שנתיים ושמונה חודשים. שנה הבאה אני אמורה לרשום אותם לטרום טרום חובה מחפשת כל אינפורמציה על גנים כאלה באיזור קרית שרת\לב הפרק ובייחוד על גני יול"א תודה מראש הרמוניה

ATAF151

New member
חישבי פעמיים

במקרים רבים יש בעיה עם גני הטרום טרום חובה העירוניים. הילדים חייבים להגיע גמולים, אולם חלקם לא ממש גמולים ולכן בגנים כאלו יש פעמים רבות ריח קבוע של קקי ואוירה לא נעימה סביב הנושא הזה. בנוסף, גם הגנים הללו מקבלים עד 35 ילדים עם גננת וסייעת אחת בלבד, וזה ממש לא מספיק בגיל הזה. מצד שני התאומים שלך יהיו מהגדולים בגן ולכן יתכן שעבורם הגן יהיה בכל אופן בסדר.

shian

New member
../images/Emo207.gifמחפשת גן פרטי

לשנה הבאה לגיל שלוש

אין שום בעיה עם גני הטרום-טרום

הבן שלי נמצא בגן כזה ואין שם ילדים לא גמולים או ריח של קקי באויר. ודרך אגב, במשך 3 חודשים (עד שהילדים השתלבו) היו בגן גננת ושתי סייעות - נוהל חדש של העירייה. אין שום סיבה לשלם אלפי שקלים לגנים פרטיים!!! לא מכירה גנים בפארק/קרית שרת, מה גם שגני הטרום-טרום לא קבועים אלא נפתחים בהתאם לביקוש. בהצלחה!!

ATAF151

New member
ועוד איך יש בעיה

עובדתית יש ילדים בני 2 ועשרה חודשים ועד גיל שלוש וחצי-ארבע שלא גמולים או גמולים חלקית. הגננות לא אמורות על פי החוק להחליף חיתולים ולכן במקרה של ילד שעשה במכנסיים או שהוא נשאר כך במשך זמן רב, או שמתקשרים להוריו והוא נשאר כך עד שהם מגיעים. ובנוסף הדבר מאוד מרגיז את הצוות כי נאמר להם שהם לא צריכים להתעסק עם ילדים לא גמולים. בנוסף גננת וסייעת אחת ל 35 ילדים או אפילו שתי סייעות לחודשיים הראשונים זה לא מספיק, ובגנים הפרטיים יש בדרך כלל לא יותר מ 25 ילדים עם סייעת לכל 7 ילדים + הגננת והם כמובן מתמודדים עם הלא גמולים. למטב ידיעתי בגני העיריה אין אפשרות לישון בצהריים וחלק מהילדים הקטנים זקוקים לכך. ובמחיר - אם משווים גני יול"א שעולים כ 1700 ש"ח בחודש עם גנים פרטיים, ההפרש במחיר לא ענק, אם כי יש הפרש. נכון שאם נופלים במקרה על צוות מדהים ומדובר בילד גמול ובוגר, אז גן טרום טרום חובה יכול להיות פתרון טוב.

חברות שלי משלמות על גן פרטי 3000 ש"ח

עד 4. אז יש הבדל גדול!!! בכל גני הטרום-טרום בהם היו הילדים שלי, היינו מרוצים מאוד. ולא היה שום ריח באויר.

ATAF151

New member
החברות שלך שילמו יותר מהממוצע

גן פרטי עד 4 לא עולה ב 90% מהמקרים יותר מ 2500 ש"ח, ובטח שלא לבני 3. המציאות מדברת בעד עצמה, למרות שגני העיריה זולים יותר, הרוב ממשיכים בגן הפרטי עד גיל 4, אבל אם את מרוצה, אז אין לי ויכוח איתך. אני כן רואה את הבעיה בגיל הזה מבחינת מספר הילדים מול מספר ואיכות חברי הצוות, ובעניין היחס לאלו שלא נגמלו.

אורora

New member
רוב הגנים הפרטיים ברעננה גובים

כ 2400-2500 שח לחודש מ 7:00 ועד 5:00 בדוק.

lulyK

New member
או שהם גרים בצפון ת"א ואין להם ברירה ../images/Emo13.gif

אחד היתרונות למעבר שלנו לפה זה שלפחות לא חייבים לשלם 2900-3500 ש"ח לגן.

lul5

New member
יש טרום טרום חובה בדרום מזרח העיר?

חוץ מגנים של תל"י?

אני חוזרת על המלצתי משכבר ויצ"ו, ויצ"ו, ויצ"ו

לא מאמינה בפרטיים (שכולם ללא יוצא מן הכלל ללא פיקוח - הארגון הוא ארגון עבדות של הגננות ומראית העין היא לכן שקרית). בויצ"ו יש טרום טרום. יש פיקוח. יש תכנית פדגוגית. יש תכנית טיפולית. יש עם מי לדבר. יש איכות. יש אהבה. יש הכל.

הרמוניה

New member
אני מאוד מרוצה ממעון וי"צו אליו הולכים

ילדי- רק שאין בו טרום טרום..... הרמוניה (שביקום המקביל בו היה לי המון כסף הייתי משאירה עוד שנה בגן פרטי)

ATAF151

New member
להיזהר מויצ"ו

יתכן שויצו ברעננה מוצלח, אבל ממש אי אפשר להגיד שהמעונות של הארגונים השונים כמו ויצ"ו הם מוצלחים. קרו שם המון מקרים מזעזעים וקשה לפטר מטפלות וגננות לא טובות. בגנים פרטיים, אם איזושהי מטפלת תעיז לעשות משהו לא בסדר מיד ההורים ידרשו ויקבלו את פיטוריה או שינוי דרסטי בהתנהגותה. ואם גננת תהיה לא בסדר, אז פשוט לא ירשמו אליה.

lul5

New member
מה ההבדל בין גן של ויצ"ו לגן עירייה בטרום טר?

מה ההבדל בין גן של ויצ"ו וגן עירוני בטרום טרום והאם יש הבדל במחירים? מכוון שבדרום מזרח העיר אין גן עירוני טרום טרום רק גם עירוני אחד והוא של תל"י

למעלה