שאלות דחופות להנהלת הפורום(ולכל מי

chikonino

New member
שאלות דחופות להנהלת הפורום(ולכל מי

שלום.זו פעם שלישית שאני נשלח למילואים מאז שחרורי(2000).יש לי כמה שאלות: א)היכן (אם בכלל)ניתן למצוא את רשימת כל הליקויים הרפואיים שבגינם חובה על המערכת הצבאית לשנות את פרופיל החייל.(לצערי,איני סומך על המערכת עקב טעות קשה שעשו בעניני עם גיוסי בשנת 97 ואני מעוניין לבדוק זאת בעצמי!) ב)מהו הפרופיל המינימלי הנדרש לשם ביצוע פעילות של אבטחת ישובים ביש"ע? ג)תוך כמה זמן מהגשת ול"תם מתקבלת התשובה,היכן אוכל להשיג טופס כזה(אני סטודנט לתואר ראשון)? ד)האם נסיבות משפחתיות צריכות להופיע גם כן בטופס הול"תם וצריך להמתין עד קבלת התשובה,או שישנו טופס נוסף שנשלח דרך מפקדת היחידה ואשר שם אוכל להגיש בקשה לדחיית מילואים(וזאת בכדי לקבל תשובה מוקדמת ככל הניתן) ה)האם 21 יום מילואים לסטודנט -המשמעות היא מינואר ועד לינואר שלאחר מכן,או מכסימום 21 יום בתקופת הלימודים(דהיינו,אוקטובר-יולי) ו)כיצד מתנהל התהליך של הורדת פרופיל עקב בעיה רפואית(תאונת דרכים שעברתי)? האם עלי לשלוח את הטפסים מהרופא המטפל ולהמתין לקבלת תשובה,או שאני מזומן לוועדה רפואית -צבאית באופן אוטומטית והיא מחליטה לבסוף. תודה מראש על ההענות לשאלותי

Section

New member
קצת תשובות

1. אני לא כל כך מבינה בענייני פרופיל אבל מה שאני כן יודעת זה שככל שהספרה הימנית גבוהה יותר, הבעיה חמורה יותר. למשל אם סעיף הליקוי מסתיים ב-5 זה בדר"כ מוריד ל-45. אז אולי הבעיה שלך היא בסעיפים שיש/אין לך. 2. חושבת שגם עם 31 אפשר. לא בטוחה. זה תלוי יותר בסעיפים. ישנם סעיפים שפוסלים אבטחות. 3. הועדה של ולת"ם מתכנסת בדר"כ כ- 3 שבועות לפני מועד המיל'. תתקשר אחרי השעה 1 בצהריים ותדע את תוצאת הועדה. את הטפסים אפשר לקבל במזכירות החוג או באגודת הסטודנטים. אני ממליצה להתקשר (לולת"ם) ולוודא שכל הטפסים הנחוצים הגיעו ליעדם בשלום. את הולת"ם ניתן להגיש עד 30 יום לפני תחילת השמ"פ. המספרים הם: 03-7379500 מענה טלפוני, והפקס- 03-7377721 (יש עוד אחד, אבל אותו אני לא זוכרת בע"פ). 4. לנסיבות משפחתיות אין מקום בטופס הולת"ם. עליך להגיש טופס 58 (ט' בעיות אישיות) במשרד הקישור. למכתב צרף את האישורים המתאימים. בשביל דברים כאלה ישנם ימי ראיונות. ממליצה להשתמש בפקס (ולא בדואר) ולוודא שהפקס הגיע בשלמותו למשרד הקישור. מתי תקבל תשובה? תלוי במשרד הקישור. אבל תתקשר מדי פעם להזכיר להם... 5. עד 21 ימי מילואים מה-1 באוקטובר עד ה- 31 ביולי. ז"א שאם עשית 20 יום באוקטובר, עד ה-31 ביולי שנה אח"כ אי אפשר לקרוא לך. 6. עניתי על זה כבר כל כך הרבה פעמים.. תעשה חיפוש קטן בפורום.

helius

New member
הופ הופ הופ, תוספת קטנה וחשובה

תקופת המילואים היא עד 21 בין אוקטובר ליולי. אבל בין היולי הזה ועד האוקטובר הבא (יעני קיץ) אפשר לקרוא לך לשאר הימים הנחוצים, כלומר להשלים למכס המותרת בחוק שהיא יותר. נ.ב. אז מה אם קראו לך למילואים? זה בד"כ בא פעם בשנה. אל תצפה שידלגו עליך אלא אם שכבת אם המפקד שלך וגם אז לא בטוח.

פלסטיק

New member
קצת תשובות

1. היתה פה פעם קצינת קישור שאמרה שיש להשיג את ספר הפרופילים בסטימצקי 2. כל מילואימניק שכשיר לגיוס (פרופיל מעל 24) כשיר לאבטחת ישובים ביש"ע. ההסתייגות היא שיש מספר סעיפים פוסלים (כמו עיוורון לילה), כש שיכול להיות אדם עם פרופיל 64 אבל עם סעיף פוסל שלא יגוייס לשמירה לעומת אדם עם פרופיל 31 ללא סעיף פוסל שיגוייס. 3. ענו 4. ענו 5. ענו 6. תחפש בפורום, הנושא נדון כבר בהרחבה

תשובה.

ספר הפרופילים וסעיפי הליקוי שבו הנם חסויים ורק רופא יכול לעיין בו. אציין כי גם למפקדים ברמות השונות לא קיימת אפשרות לעיין בו. הפרופיל המינימלי הנדרש לאבטחת ישובים הנו 31 כאשר חשוב לציין כי סעיפי הליקוי הנם גורם משפיע ולכן התשובה צריכה להיות ברמת הפרט לאחר עיון בפרופיל ובסעיפי הליקוי. בהתייחס לשאלה ג', ולת"ם דנה בבקשות על רקע משקי או בפניות סטודנטים (תואר ראשון, מכינות, כפי שמוגדר בקובץ הקריאה לשמ"פ). ולת"ם אינה דנה בבעיות אישיות של חיילים, פניות אלה צריכות להיות מופנות למפקדים כאשר הטופס הרלוונטי לבעיות אישיות הנו טופס 58. תשובת ולת"ם לפניות הנה משתנה ותלויה במועד הגשת הבקשה אך בכל מקרה מענה לפנייה שאינה חריגה יעשה מינימום 21 יום לפני מועד השמ"פ. באשר לשינוי פרופיל עקב תאונת דרכים, מקרה זה מטופל ככל מקרה אחר של החמרה/ שינוי בכושר הרפואי של חייל המילואים, על החייל להעביר אישורים רפואיים מטעם הרופא המטפל באזרחות לידי ק. הקישור (מומלץ להעביר העתקים ואת המקור לשמור לרשותו עד למועד הוע"ר). ק. הקישור מפנה את המסמכים למיון רפואי אשר בסמכותו לקבוע: האם יש מקום לשינוי פרופיל, האם נדרשים מסמכים נוספים או האם ניתן לזמן לוע"ר על- בסיס המסמכים שהועברו. היוזמה לזימון וע"ר צריכה להיות של החיל שכן ק. הקישור אינה מכירה את מצבו הרפואי של החיל וללא שיתוף פעולה מצד החייל לא ניתן להתחיל תהליך של וע"ר.

למעלה