שאלות דחופות לרופאה

שאלות דחופות לרופאה

שלום ד"ר ברק יש לי תאומות בנות שלושה חודשים ושבוע והן בערך שוקלות כל אחת 6 ק"ג הן אוכלות בין 6-7 ארוחות ביממה שסה"כ לארוחות של כל היום הן אוכלות 850CC לכל היום שזה בערך בין 120CC ל- 140CC לארוחה. 1. האם זה בסדר? 2. כמה הן צריכות לאכול לכל ארוחה? 3. לאחת הבנות יש בעיה של התכווצויות של כאבי בטן והיא לא רגועה אבל זה לא קורה בכל ארוחה בדר"כ זה בא בארוחות שלאחר יציאה או בעוד ארוחה או שניים במשך היום לאחר שהיא עושה גרפס ראשון היא לא מסוגלת לאכול ואני צריכה להאכיל אותה בעמידה וזה קשה מה לעשות האם אני צריכה להחליף את האוכל הן אוכלות סימלאק ? 4. הן אוכלות מבקבוקי ה- BFREE לאחר שהם נולדו וזה לא נראה לי עוזר במיוחד ולכן ואני מיואשת מה לעשות? 5. הן גם לא ישנות כל כך במשך היום הן דיי ערניות במשך היום כמה זמן הן צריכות להיות ערות וכמה לישון? תודה מראש על התשובות

הרבה שאילות מעט תשובות

מזל טוב! מהפרטים שהעברת אלי, אני חושבת שהכל בסדר אצל התינוקות. כמות האוכל לארוחה כמו כן סה"כ ליממה סבירה בהחלט. מה שחשוב יותר מאשר כמה הן אוכלות זה אם הן עולות במשקל. בגיל זה עליה של 500-700 גרם לחודש היא עליה סבירה,אם תוך 3 ח' הגיעו ל6 קג' אז כנראה הכל בסדר. לגבי כאבי הבטן: ייתכן ומדובר ב"קוליקס" או "גזים" בשפה עממית . תופעה זאת צריכה להשתפר לאחר גיל 3-4 חודשים. לא השתכנעתי במשך השנים שקיימת תרופה פלא, יש הרבה הצעות בשוק, אפשר לנסות. לא כל כך הבנתי למה צריך להאכילה בעמידה לאחר הוצאת אויר, אבל גם אם כך לא נראה לי בלתי אפשרי. לגבי שעות שינה הטווח של התקין הוא מאוד רחב. יש ילדים שבגיל זה עדיין ישנים בין ארוחות ויש כאלה שערים כל היום. כולם בריאים ואם שאר ההתפתחות תקינה אינני רואה כל סיבה לדאגה, זה רק מעייף את ההורים. בסיכום תהני, יש לך 2 ילדות בריאות ונורמליות. דר' מילה ברק

שאלה נוספת

תודה ד"ר אבל הבעיה היא שאני לא מבינה למה רק בעמידה אני יכולה להאכיל אותה ואני לא יכולה לשבת איתה בזמן התקפת כאבי הבטן האלה. האם מה שעושה לה את ההתכווצות זה סוג האוכל שהיא אוכלת ואני צריכה להחליף אותו? והאם כל בעיית כאבי הבטן האלה לא אמורים לעבור לאחר שלושה חודשים והן כבר עוד מעט בנות ארבע חודשים. האם את ממליצה שרופא יבדוק אותה או שאת מעריכה ממה שאני מספרת שזה רק כאבי בטן ולא דבר אחר? תודה על התשובות לשאלותי הרבות.

אוכלת בעמידה

אחד הדברים המרגעים כשתינוק סובל מכאבי בטן זה התנועה. לכן הרבה פעמים סיבוב בעגלה או ברכב המשפחתי מרגיעים את בכי התינוק. אולי בגלל זה היא רגועה יותר בעמידה. בנוסף בגיל זה הרבה מההתנהגויות הופכים מהר מאוד להרגלים וייתכן שהיא דורשת כבר שייתילו איתה בזמן האכילה. קשה לי לענות אם יש צורך לפנות לבדיקה רפואית. כהנחיות כלליות: כשתינוק חולה הוא לא חולה רק בחלק מהזמן, או בחלק מהארוחות, אלא כל הזמן. בנוסף הוא מאבד את העליזותו, הוא מנדנד, לא עולה במשקל, אופן היציאות משתנה, ולפעמים מופעים גם סימנים אחרים. אם מהשהו בהתנהגות שלה ניראה לך שונה אז יש בהחלט מקום שרופא יבדוק אותה. אם התינוקת, לעומת זאת, עליזה, גדלה, רק שנתקפת תקופו של אי שקט שלא ניתן להרגיע, אז צריך לתת לזמן לעשות את שלו. לגבי שינוי סוג החלב, את יכולה לנסות להחליף ל1-2 ימים לחלב אחר ( אולי חלב צמחי ) ולבדוק אם חל שינוי לטובה בהתנהגות. לא ידועה פורמולה שהיא עושה פחות בעיות מאחרות. אפשר גם לנסות את המטרנה עם העיכול השקט . אין מה להפסיד. דר' מילה ברק

שאלה נוספת

הייתי איתה בטיפת חלב לבדיקת התפתחות האחות אמרה שהיא מתפתחת יפה והיא עלתה יפה במשקל היא שוקלת 6640 ק"ג והיא בת שלושה חודשים ושבועיים. האחות אמרה לי שאולי יש לה מה שנקרא חומציות יתר בקיבה שזה רפלוקס בזמן האכילה כך שבגלל זה היא רוצה לאכול בעמידה ושאני אפנה לרופא גסטרו ילדים שיראה אותה. היא גם אמרה לי שיש תוסף שנקרא פרוביוטיקה ושאני אתן לה קפסולה אחת וזה ירגיע לה את הקיבה. מזה התוסף הזה האם את ממליצה לי לתת אותו? האם הוא על בסיס טבעי ואין לי מה לחשוש לתת אותו? האם זה ניראה לך אולי כרגישות לחלב ? למרות שאין לה פריחה או שלשולשים והיא יוצאת פעם עד פעמיים ביום יציאה טובה משחתית. מה הסימפטומים לרגישות לחלב האם זה גם התכווצויות בקיבה כמו שיש לה בזמן האכלה אולי אני צריכה לעבור לחלב בלי לקטוז? אני מודה לך על התשובות לשאלות את מאוד עוזרת לי ומרגיעה אותי לא להיות בלחץ עם התאומות .

אכלה בעמידה, רפלוקס, פרוביוטיק כולי

זה סיפור ארוך בהמשכים. אני חושבת שהגיע הזמן להתייעץ עם רופא, ולהביא לפינו את כל הבעיות. פרוביוטיק זאת תרכובת חידקים טבעיים שאמורה לאזן את מרקם החידקים במעיים. מומלץ לפעמים לאחר מתן ממושך של אנטיביוטיקה או בשלשול ממושך. לא ידוע לי על התכונת המיוחסת של הרגעת חומציות הקיבה. בסה"כ עליתה במשקל מוכיחה שהתינוקת בריאה. אם אומנם יש לה רפלוקס יש מספר אפשרויות לטיפול, על כך יוכל ליעץ רופא הילדים המטפל. דר' מילה ברק

תודה על התשובות

תודה ד"ר ברק על התשובות אני כן בקשר עם הרופא המטפל בנושא הוא אמר לי שהם סובלות בזמן הארוחה מכאבים ושזה התכווצות של גזים קלואים ולתת להם את אחד התכשירים שיש בשוק שלא תמיד עוזרים אבל שמתי לב כשאני נותנת להם בן הארוחות קצת לשתות מים בהמלצת טיפת חלב הן כן מוציאות גזים למרות שעדין יש להם כאבים בזמן האוכל וזה מקשה כי אלה ארוחות של משך היום ולא הלילה אחרי כמות של 80CC אני מקווה שכל זה יעבור עד הגיל שעובר כל הגזים. יש לי עוד שאלה קטנה יש בשוק כל מיני תכשירים כמו פרוביוטיקה של אלטמן או ABC של SOLONG שהמליצו לי לתת להן כדי לעזור להם לבנות את מערכת הקיבה שלהם שיש בהם חיידקים טובים הן בנות שלושה וחצי חודשים האם כדאי לתת להם את זה בבית מרקחת הם אומרים שזה גם עוזר למערכת העיכול כשיש גזים זה משחרר אותם. מזה עושה באמת לקיבה שלהם האם כדאי לתת להם להתגבר לבד על הכל. תודה מראש על כל השאלות שאני שואלת אותך ומצטערת מראש על הכמות.

למעלה