שאלות דחופות!!!

• פותח הנושא krl
  • פורסם בתאריך

krl

New member
שאלות דחופות!!!

טוב אנשים תקשיבו יש לי שאלות ממש דחופות שאני חייב עליהן תשובה!!! כל העוזר לי בפיתרון יקבל פרס לביתו על סך...(טוב לא אבל תעזרו זה חשוב!!!) אז ככה יש לי כמה שאלות : 1.מה היו הקשיים של העליה השנייה?????? 2.מה היו הקשיים של יהודי תימן בעלייה הראשונה ... ודרכי התמודדות...? 3.מה/מי זה יק"א ?????? ומה הקשר שלו/של זה לרוטשילד????? 4.אני צריך פירוט על צורות ההתיישבות בעלייה השנייה.... טוב תודה אני מת עליכם ... ואם לא עזרתם לי ........................

krl

New member
אנשים נחמדים - יחס!!!!

תענו לי על השאלות .... אפילו על חלק זה יהיה נחמד ...

יק"א ועוד...

יק"א זהו אירגון .שבראשו עמד הברון הירש !! הארגון העביר יהודים לאיזור מארגנטינה ושם הקים מושבות משגשגות ועצמאיות!!! לאחר 20 שנה שהברום רוטשילד דאג למושבות הוא ראה שהן לא משגשגות וגם היו מרידות במושבות נגד הפקידים הוא העביר את הניהול לידי יק"א (הוא עידן תמך בהן כספית) יק"א נתנה להם הלוואות (ולא קצבות כמו הברון) ולכן הם היו חייבים לעבוד...ובנוסף היא פיתחה משק חקלאי עצמאי ומגוון ותוך זמן קצר העמידה את המושבות על רגליהן!! הקשיים של הלייה התימנית הראשונה: הם עלו והישוב הישן לא ראה בהם כיהודים (בגלל צבע עורם) ולכן לא עזר להם. היו להם בעיות כספיות ולכן הם נאלצו לגור במערות ומערות היו מחלות שגרמו לתמותה של תינוקות וילדים!!! צריך לדעת רק את זה כי העלייה רק בתור מושג -"אעלה בתמר" צורות התישבות בעלייה שנייה: קבוצה-משק שיתופי עצמאי בכל תחומי החיים!! הם עבדו ולא קיבלו שכר אלא רק מה שהיו צריכים כדי לחיות חחות לאומיות- משקים שיתופיים על האדמות של המשרד הארצישראלי בפיקוחו. בו הודרכו פועלים עבריים. חשיבות החוות 1 כיבוש הקרקע וכיבוש העבודה 2 עבודה עברית הדרכת פועלים התישבות בכל חלקי הארץ!!! קאופרציה-התישבות שיתפית רק בעבודה,לכל אחד היה משק פרטי משלו והם קיבלו שכר הסיבות לשיתופיות: 1 לאחר שהם נדחו על ידי אנשי העלייה הראשונה הם חיפשו אחד את קרבת השני והצורך לחסוך ולדאוג אחד לשני גרמו להם להתארגן בקבוצות 2 הם התארגנו בקבוצה קבלנית משום שיותר קל לקבל עבודה כנציג קבלני של אירגון מאשר אדם יחיד שמתחייב לעשות עבודה יומית! מקווה שעזרתי....

al-x

New member
בעיה נוספת של אנשי העליה מתימן:

* לבושם, צבע עורם, מנהגיהם, שפתם ונוסח התפילה שלהם היו שונים וזה גרם להפרדה בינם לבין שאר אנשי העליות. עם הזמן המצב השתנה ואנשי העליה התימנית החלו לעבוד בעבודת אדמה ובחקלאות. נ.ב אני לא בטוח שהם חיו במערות, נראה לי שזה היה באוהלים. הם הגיעו כי הם חשבו שמחלקים אדמות בחינם, לא רק שזה לא היה נכון אלא שגם מחירי הדירות היו מאוד יקרים והם לא יכלו להרשות זאת לעצמם.

gilad44

New member
טוב

על יהודי תימן והעלייה שלהם כתבתי כבר היום אז תחפש את זה זה בטוח ב2 עמודים האחרונים עכשיו בקשר ליק"א ב1900 רוטשילד העביר את הנהלת המושבות לידי אירגון יקא ארגון זה הוקם ברשות הברון מוריס דה-הירש כדי לעזור ליהודים במדינות בהם הם נרדפים לעודד את הגירתם ויישובם מחדש במקום אחר על בסיס עבודה יצרנית הסיבות להעברה רוטשילד הבין כי שיטת התמיכה שלו לא עבדה טוב וכי הוא יצר דור של פרזיטים שהיו אדישים לעבודת האדמה והתרגלו לחיות על חשבון הברון לרוטשילד נמאס מהמאבק של המתיישבים בפקידים ומהביקורת שהוטחה נגדו מצבו הבריאותי של רוטשילד הידרדר השליטה הועברה גם בעקבות ההפסדים הענקים שגרמו המושבות לרוטשילד

krl

New member
זה ממש עקרוני יק"א

תגידו זה חלק חשוב בחומר או שזה לא קריטי שאני לא יוד את יק"א ... דרך אגב .. ראשי תיבות של מה זה ???????

gilad44

New member
לא

זה ממש לא קריטי j.c.a יק"א ארגול להתיישבות יהודית

uli73

New member
תשובה לשאלה על יקא

לא צריך את יק"א היא ירדה במיקוד אם את עדין רוצה מידע שלחי הודעה

al-x

New member
נתת את השאלות בחומר שאני הכי שונא..

1) הקשיים של העליה השניה: * סיכסוכים עם בני העליה הראושנה, בני העליה השניה היו סוציאליסטים-ליברלים-חילוניים ואילו לעומתם בני העליה הראשונה היו קפיטליסטים-שמרנים-מסורתיים, עקב העניין הזה התפתחו ביניהם מריבות רבות, העליה הניה לא שמרו שבת, הראשונה כן. * כיבוש השמירה והעבודה: כאשר הגיעו אנשי העליה הראשונה ארצה הם נדהמו לגלות שהשמירה על היישובים נעשית על ידי פועלים ערבים, וכך גם עבודת האדמה, את האדמה עבדו פועלים ערבים. בני העליה הראשונה העדיפו להעסיק פועלים מאשר לעבוד את האדמה ולדאוג לשמירה בעצמם. כאשר אנשי העליה השניה רצו לקחת את השמירה ואת עבודת האדמה לידיהם אנשי העליה הראשונה סירבו ממספר סיבות: א) אנשי העליה השניה ידדיפו את העבודה הקלה קודם ורק אח"כ את הקלה, לעומתם הפועלים הערבים יעשו כל עבודה שתינתן להם. ב) בני העליה הראשונה חששו שאם הם ייתנו את העבודה לבני העליה השניה במקום לערבים זה יירע את המצב איתם (עם הערבים). ג) בני העליה השניה היו מודעים לזכויותיהם כעובדים ורצו לפתוח ארגונים ולקבל תנאים. הפועלים הערבים הסכימו לעבוד לא תנאים. * קשיים עם השלטונות: משום שרוב העליה השניה הגיעה מרוסיה (כמו הראשונה) השלטונות התורכים חששו שמא מדובר במרגלים אשר באו לרגל לטובת הרוסים (אותו דבר קרה עם בני העליה הראשונה). בנוסף לכך, היו המון מעשי ביזה מצד התושבים הערבים באזור והשלטונות התעלמו. * קשים כלכליים ותנאי אקלים: העולים הגיעו חסרי כל ובעצם התחילו התחלה חדשה, דבר ה הקשה על רבים בהם ולא כולם מצאו מקורות פרנסה. בנוסף לכך תנאי האקלים היו קשים, הם לא היו רגילים לחום ששרר באזור. כמו כן, היתה בעית הביצות והיתושים אשר גרמו לקדחת אשר גבתה קורבנות רבים. מייד אענה לך על שאלות נוספות.

הקשיים

צריכים לחלק את הקשיים ל 2 סובייקטיבים ואובייקטיבים קיצ.. אובייקטיבים: 1.תנאי אקלים בטבע העולים שעלו מרוסיב שהיתה ארץ קרה לא התאקלמו בארץ והם היו חסרי חוסן גופני לעבודת אדמה וחסרי ידע בחקלאות הקרקע היתה קשה מאוד לעיבוד והתחילו מגיפות ומחלות 2.הרכב חברתי ובדידות: צעירים רבים עזבו את בתיהם בשביל לעלות לארץ והגעגעועים למישפחותיהם יקשו את קליטתם רבים ניתקו את הקשרים עם משפחותים כי הם התנגדו לעלייתם ומספר הבנות היה נמוך משל הבנים שזה גרם לבעייה חברתית ובגלל זה הם רצו לחזור לארץ מוצאם בעיות סוביאקטיביות 1 יחס השלטון התורקי:בשנים אלו התורכים החלו להחמיר עם העולים הם נתנו להם פקודות ואיסורים שהחמירו על הישוב הישן 2. הבעיה הערבית: החריף המתח בין היהודים והערבים על רקע הקמת התנועה הלאומית הערבית וזה בא לידי ביטוי באנטי ציונית ובאלימות 3.יחס האיכרים של אנשי העלייה ה 1 לעולים בעלייה ה 2: שנים לפני בוא עלייה 2 הגיעו לארץ העלייה ה 1 שהיתבססה והקימה ישובים רבים הם ניתמכו מעזרתו של הברון רוטשילד וכעבור שנים היה להם כבר פרדסים ומטעים וכעת העולים של עלייה 2 רוצים לעבוד אצלם והעלייה ה 1 לא נותנת להם זאת מכמה סיבות 1 אנשי העלייה ה1 היו דתיים שומרי מסורת לעומת העלייה ה 2שהם היו חילוניים 2 האיכרים של העלייה ה1 פחדו להעולים בעלייה ה2 כי הם באו עם רעיונות סוציאליסטיות העולים בעלייה ה 2 אמרו שאנשי העלייה ה 1 הם קאפיטליסטים מנצלים 3 עבודה ערבית:ברוב המושבות העסיקו אנשי העלייה ה 1 ערבים בשל ניסיונם על הקרקע וסכר נמוך ןלא היה להם דרישות והם היו רגילים לעבודת אדמה ולכן היה קשה לאנשי העלייה ה 2 למצוא עבודה....... גודדדדדדד לאקקק

GenghisK

New member
הנה

הנה כמה דברים מתוך סיכום שעשיתי לפני המתכונת: 1) קשיי העלייה השנייה: 1.יחס אנשי העלייה הראשונה - היה עימות בלתי נמנע בין חקלאי העלייה הראשונה ופועלי העלייה השנייה. אנשי העלייה הראשונה רצו לשמור על הקיים והעולים רצו מהפכה חברתית. אנשי העלייה הראשונה היו מסורתיים והעולים היו חילוניים. אנשי העלייה הראשונה היו תלויים בברון רוטשילד, העסיקו פועלים ושומרים ערביים וצ´רקסיים ולא היו להם מטרות ציוניות ברורות בעוד שהעולים האמינו שעליהם לפרנס את עצמם באופן סוציאליסטי ורצו להגשים את הציונות ע"י כיבוש העבודה והשמירה. אנשי העלייה הראשונה אילצו את עולי העלייה השנייה לעזוב את מושבותיהם. 2.יחס ערביי א"י - באותה תקופה קמה התנועה הלאומית הערבית מה שגרם להחרפת המאבק בין יהודים לערבים. הערבים דרשו מהשלטון העותומני לעצור את גדילת היישוב היהודי והעיתונות הערבית הסיתה כנגד היהודים. 3.יחס השלטון העותומני - חלה החמרה ביחסו של השלטון העותומני כלפי היישוב היהודי כחלק ממאבקו של השלטון באלמנטים זרים באימפריה. 4.תנאי אקלים וטבע - העולים באו מרוסיה המושלגת ונאלצו להסתגל לאקלים השונה שבארץ. 5.בדידות - הצעירים האידיאליסטים הגיעו לארץ ברובם ללא משפחותיהם ונתקלו בקשיי התאקלמות רבים ובבדידות שגרמה לרבים מהם לחזור לארצות מוצאם. 6.עבודה ופרנסה - בארץ לא הייתה עבודה עברית כמעט ובמושבות העבריות האיכרים לא רצו לשכור פועלים יהודים במקום הפועלים הערביים הזולים יותר. ממצב זה נולדה הסיסמא "כיבוש העבודה" שכן היה ברור שבלי עבודה עברית לא תיתכן תחייה לאומית. 7.מאבק על השמירה - בדמה לעבודה, גם השמירה הייתה מופקדת בידי ערבים וצ´רקסים. השומרים הערביים והצ´רקסיים לא היו יעילים ולעיתים אף גנבו מהמושבות עליהן שמרו. בנוסף להיבט הכלכלי האיכרים היהודים חששו מנקמתם של הערבים והצ´רקסים שיפוטרו אם יחליטו לשכור שומרים עבריים. כאשר החמיר המצב הביטחוני בארץ נאלצו לבסוף כל היישובים היהודיים בארץ לעבור לשמירה יהודית. 2-3 צריך לדעת? 4) צורות התיישבות חדשות בתקופת העלייה השנייה: 1.קולקטיב - רק בסג´רה (1907). החזיק מעמד שנה אחת. 2.מושב פועלים - הראשון - עין גנים (1908). עבודה עברית, עבודה עצמית, שטחי אדמה שווים. 3.חוות לאומיות - הראשונה - כינרת (1908). משקים גדולים על אדמות קק"ל בהם עובדים פועלים יהודיים שכירים בניהול פקידי המשרד הארצישראלי. 4.הקואופרציה - הראשונה - מרחביה (1911) שב-1918 התפרקה ומספר שנים מאוחר יותר הוקמה מחדש כקיבוץ. ישוב שיתופי על קרקע לאומית הנמסרת בריבית נמוכה. 5.חווה פרטית - הוקמו בפוריה, מגדל,כרכור ושרונה. "אחוזות". ישוב המוקם ע"י בעלי הון על קרקע פרטית. צורת ישוב שהומצא ע"י ד"ר רופין. 6.קבוצה - הראשונה - דגניה. ישוב קומוניסטי ושיתופי לחלוטין.

../images/Emo151.gif

הקשיים של העולים היו קשיי קליטה מצד אחד התקשו להיסתגל למציאות החדשה ומצד שני הישוב הישן לא קיבל אותם יפה כי הוא פחד שיפלו כנטל על כספי החלוקה המצומצמים שהיו להם אתה לא צריךך לדעת את הקשייםםםם!!! רק במושגג לרשום קושי ..... לא ישאלו אותךך על זה רק גם במניעים לעלייה של אעלה בתמר אז תרשום את הכל ואפילו לא צריכים להוסיף את הקשיים וחברת יקא לא הרחבנו בכללל לא נראה לי שיהיה

GenghisK

New member
מה?

איך אפשר לדעת אם תהיה שאלה על זה או לא? אין שום סיבה שלא יבקשו ארבע סיבות לעלייה השנייה, ארבעה קשיים וכו´. הייתה לנו שאלה בדיוק על זה במתכונת. חוצמזה מזה לעזאזל יקא?!? שמעתי את השם אבל אין לי מושג מה אמורים לדעת על זה. הבנתי שלא צריך ללמוד על זה הרבה אבל אין לי מושג מה זה בכלל

../images/Emo101.gif

לנו רשום על יקא רק שרוטשילד העביר להם את התמיכה של המושבות וזהו........ ומה הקשר אם רשום לך קשיים אתה רושם את כל הקשיים מהעליה שזה לא חסר.........ואתה אמרת רק על הקשיים של עולי תימן שאותם לא צרייכים להרחיב חוץ מהמושג......

לנו אמרו....

שאם לא נותנים מספר צריך להמר על מספר המזל-3 ואם אין לנו אותם בהרחבה אז 5 כי 5 ריקים ו3 מלאים זה ניקוד מלא!!!11

יק"א

jewish colonisation organusatuon חברה שיסד הברון הירש כדי לממן התיישבות יהודים בארגנטינה.ב-1900 העביר הברון רוטשילד את מפעלו ליק"א,שלא היתה אירגון מיוני.הברון המשיך לעקוב אחר מפעלו בא"י אבל הניהול עבר ליק"א. יק"א למדה משגיאות העבר: היא קיצצה בהוצאות וכח אדם במושבות.ביטלה כמעט את כל מנגנון הפקידות ומערכת ירותים העזרה לאיכרים היתנה על פי שיקולים כלכליים.נוטלי ההלוואות נאלצו להחזירן.האיכר אולץ לשמור על חשבונות מאוזנים להוכיח עצמו או למכור את משקו. יק"א עודדה עבודה ערבית זולה העבירה סמכויות לועד המקומי מערכת החינוך עברה לועד המקומי של המושבה. יק"א עודדה התיישבות בגליל התחתון כמו סג´רה,כפר תבור ומנחמיה. המתיישבים עברו מיון ותקופת מבחן. המושבות בגליל התבססו על פלחה ולא על מטעים ושטחי העיבוד היו גדולים יותר. שיטת האפוטרופסות נעלמה.נוצרו מושבות בעלות יוזמה עצמית,ניהול נכון האחריות עברה לידי האיכר הבודד יחד עם זה נעלמו ערכים ציוניים ובמקומם באו שיקולים כלכליים.

למעלה