שאלות דחופות

טומיץ

New member
שאלות דחופות

לאחרונה הגיע לידי חוברת הנקראת "תורה מן השמים" על חלק מהסוגיות כבר קיבלתי הפרכות, אך ישנם כמה נושאים שעדיין מעניין אותי אם יש טענות נגד הממצאים התורניים הללו. בקיצור שאלותיי הם האם באמת ידעו חז"ל שיש "נרתיק" לשמש והאם התכוונו לסינון קרינת ה- X וכן קרינת הגמא והאולטרא סגולה. שאלתי השניה, באשר למוות קליני האם באמת הממצאים מצביעים על חיים לאחר המוות. האם העובר אכן שומע קולות ואכן מגיב לעולם החיצוני. האם קרישת הדם ביום השמיני עולה בצורה ניכרת. האם לצמחים יש "רגשות" או שמיעה. האם תולעת השמיר באמת מסוגלת לעשות פעולת חיתוך. האם ניתן לייחס לחז"ל את גילוי החיסון ע"פ "מי שנשכו כלב שוטה מאכילין אותו מחצר כבד שלו". האם ידוע למישהו על פאפירוס מצרי הנקרא הריס המספר על איש מארץ ישראל שעלה לגדולה במצרים והמצרים השתמשו בחוכמתו מתוך אינצ' עולם התנ"ך עמ' 207.

גוססי1

New member
בקצרה:

"האם באמת ידעו חז"ל שיש "נרתיק" לשמש והאם התכוונו לסינון קרינת ה- X וכן קרינת הגמא והאולטרא סגולה" לחז"ל לא היה מושג ירוק מה היא השמש, קרינה אלקטרומגנטית או כל דבר אחר. "נרתיק" השמש הינו מונח פיוטי באופיו כבביטוי "יצאה חמה מנרתיקה". "האם באמת הממצאים מצביעים על חיים לאחר המוות." יש ראיונות עם אנשים שעברו מוות קליני והם מתארים חוויות שונות (ביניהן גם פגישה עם ישוע הנוצרי). הנושא מעולם לא נבדק באופן מדעי ולכן גם אין ממצאים. "האם העובר אכן שומע קולות ואכן מגיב לעולם החיצוני" ככל הידוע לי התשובה חיובית. "האם קרישת הדם ביום השמיני עולה בצורה ניכרת." יתכן, אבל שים לב שכדי לגלות זאת אין צורך בשום חכמה אלוהית; תצפית מהסוג האנושי בהחלט מספיקה. "האם לצמחים יש "רגשות" או שמיעה" רגשות הוא מונח שמיוחס בד"כ לאורגניזמים עם מערכות עצבים מפותחות. בהחלט יתכן שצמחים מגיבים באופנים שונים לאירועים המתרחשים בסביבתם הקרובה, אבל לומר שיש להם רגשות זו תהיה הגזמה פרועה. אחרי הכל אפילו מוח אין להם. "האם תולעת השמיר באמת מסוגלת לעשות פעולת חיתוך" לא. "האם ניתן לייחס לחז"ל את גילוי החיסון ע"פ "מי שנשכו כלב שוטה מאכילין אותו מחצר כבד שלו" לא. חיסון דורש הזרקת וירוסים מוחלשים לתוך זרם הדם. אכילת בשרה של חיה נגועה אינה אפקטיבית.

לשואל הנכבד

חז"ל ידעו שיש נרתיק לחמה . איך ידעו חז"ל מה שרק המדע המודרני יודע? לענייטן חיים אחרי המוות ישנם מחקרים רבים של אלפי אנשים המתארים אותה חוויה בדיוק ללא שנפגשו מעטולם. חוויה של מפגש עם עולם רוחני שהם לא רוצים לעזוב. המחקר המפורסם ביותר הוא של הפסיכולוגית האמריקנית קובלר-רוס שמכיל כ 2000 עדויות שונות. איך הזוהר ידע מה שהמדע יודע רק כיום? העובר שומע קולות והדבר מוכח במחקרים מודרניים. איםך חז"ל ידעו מה שהמדע יו8דע רק כיום? קרישת הדם ביום השמיני עולה בצורה ניכרת ורק מחקרים מודרניים אששו זאת. איך ידעו חז"ל פרט זה? לצמחים יש רגשות והדבר מוכח במחקרים מודרניים. איך ידעו חז"ל פרט זה לפני 3000 שנה? תולעת השמיר אינה קיימת כיום לכן התשובה על כך היא שאנו מאמינים כי אין דרך אחרת לסתת אבנים ענקיות כדוגמת אילו שבכותל ללא טכנולוגיה מודרנית. חצר כבד הכוונה למיצי ודם הכבד . זהו בדיוק הבסיס לגילויו של פסטר שחז"ל גילו לו הדרך להמצאת התרופה. יצויין שלחז"ל היה ספר רפואות אשר כל מי שחלה הסתכל בספר זה ונרפא. הספר נגנז על ידי חזקיהו המלך כיוון והוא חשש שאנשים יפסיקו להתפלל לרפואה ויסתכלו בספר ובכך תירד יראת השם כי אף אחד לא יראה במחלתו עונש משמים. יש כזה פפירוס והוא נמצא במוזיאון בליידן.

דוד1000

New member
תשובות

בקשר לנרתיק השמש אתה יכול לשאול את ד"ר נ. וידאל . לשעבר אסטרונום בכיר במצפה המלכותי גריניץ, אנגליה אסטרונום במצפה הלאומי, אוסטרליה פרופסור אורח במרכז לאסטרופיזיקה באוניברסיטת הרוורד, ארה"ב פרופסור אורח באוניברסיטת וושינגטון, סיאטל, ארה"ב אסטרונום במצפה הכוכבים ע" וויז, מצפה רמון , ישראל וידאל דר ניסים בית וגן 81 ירושלים 6434506 02 מוות קליני. אני יכול להביא לך קישורים רבים בנושא אם תרצה. קרישת הדם עולה ביום השמיני. לא יכלו לדעת דבר זה לפני שלושת אלפים שנה. יש פאפירוס כזה במזיאון בהולנד.

לשואל הנכבד (המשך):

'חז"ל ידעו שיש נרתיק לחמה . איך ידעו חז"ל מה שרק המדע המודרני יודע?' נטעים מטעה אותך. הנה האמת על נרתיק חמה. "לענייטן חיים אחרי המוות ישנם מחקרים רבים של אלפי אנשים המתארים אותה חוויה בדיוק ללא שנפגשו מעטולם" לא אותה חוויה. נוצרים ראו את ישו, נוצריות ראו את מארי, מוסלמים את מוחמד, מוסלמיות את פאטימה, יהודים את משה או את אליהו. יהודיות את רחל אמנו. בקצור, החוויות היו מבוססות תרבות/אמונה. המחקרים היו, כמקובל במדעי החברה, מבוססי ראיונות אשר נותחו על מנת לזהות מרכיבים משותפים ותו לא. קרא, לשם שנוי, מחקר אמיתי. "העובר שומע קולות והדבר מוכח במחקרים מודרניים"? כדאי לדייק. הנה על העובר, וכדאי לעיין בכל הפתיל 'קרישת הדם ביום השמיני עולה בצורה ניכרת ורק מחקרים מודרניים אששו זאת. איך ידעו חז"ל פרט זה?' נוסו מועדים שונים, ושעור תמותת תינוקות כיוון את חז"ל אל התוצאה האופטימלית "לצמחים יש רגשות והדבר מוכח במחקרים מודרניים" אין לכך בסוס. עם זאת יש לצמחים סנסורים שונים. צמח אשר יוצב בעציץ בחדר אפל ובו חלון - יפנה את עליו לחלון. את שרשיו יפנה בכיוון פעולת כוחות הגרביטציה. כמו כן, צמחים המותקפים על ידי למשל עזים יכולים לשנות את ההרכב הכימי של לשדם כך שידחה את התוקף. הם גם מנדפים כנראה חמרים כימיים הנקלטים ע"י צמחים דומים המצויים במורד הרוח ואף אצל אלה ישתנה הרכב הלשד, אפילו לא הותקפו. "תולעת השמיר אינה קיימת כיום" מזל שנכחדה, אחרת היתה לנטעים בעיה. אולם לא זו הבעיה האמיתית. _אין_ שמץ אבק זנב פסיק אשוש חוץ-מקראי שבית ראשון, או שלמה כלל היו. "חצר כבד הכוונה למיצי ודם הכבד . זהו בדיוק הבסיס לגילויו של פסטר שחז"ל גילו לו הדרך להמצאת התרופה" יודוצנטרים אומללים. האמת על החסון - למטה. "יש כזה פפירוס והוא נמצא במוזיאון בליידן" אולי, אולם, אין הוא מוכיח שהיינו במצרים, שעבדנו שם, שיצאנו משם, שקבלנו תורה, שנדדנו במדבר, או שכבשנו הארץ. קרא למטה. 28439201129

התנצלות לטומיץ:

חוקרים מטבעם עוברים מאוניברסיטה לאוניברסיטה במהלך התפתחות הקרירה שלהם, ואתם נודדים האתרים שהקימו. דרך כלל אני משתדל לעדכן קשורים, לפני פרסום הודעותי, מכיוון שאני רואה בכך משימת חנוך קדושה. חרף מאמצי בתום-לב, לא מן הנמנע הוא כי יתברר שקשורים פסקו לפעול, בין היתר, מן הסבה שמניתי לעיל. נא להעיר לי על כל קשור שנכשל ואחפש את החמר במקום מעודכן. וספציפית: הקשור למבנה השמש שצוין כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/archive/viewmsg.asp?id=570&msgid=9962312 נדד מ- Dartmouth College: http://www.cs.dartmouth.edu/~barreno/homepage/sun/struct.html אל Berkeley University: http://www.cs.berkeley.edu/~barreno/projects/sun/struct.html נא לעיין ולהתעדכן... 28439208

PolarBear ידידי, אני משער שעם צאת

השבת תעלם הודעתך זו. ברשותך, אני מעתיק אותה ושומר אותה עמי ואחזור ואציגה ככל שתמחק. זהו צעד _מתגרה_ שאני נוקט בכוונה _להשפיל_ את ש.ב. מנטעים וללמדו מי אדון הפורום. OK? אגב, זצוק"ל לא מתאים. צריך להיות שליט"א. 28439209 על "תורה מן השמים": 3 מאמרים מאת PolarBear ידידנו סייברדין שליט"א ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ בערות היא כח לשרלטנים

למעלה