שאלות דחופות...!

Lockergnomie

New member
שאלות דחופות...!

שלום, שמי אלינה ואני בכיתה יא' ובמגמת ביולוגיה. קיבלנו עבודה על "משק המים של חולדת הקרגורו", אך יש מספר שאלות שאינני מצליחה לפתור. אשמח אם תעזרו לי, או לפחות תתנו לי קו מחשבה...! אז ככה: במדבר אריזונה שבארה"ב חיות חולדות הקנגורו בתנאים קשים, המתבטאים בין השאר בחוסר במקורות מים. בעלי החיים במדברים כאלה מתמודדים עם חוסר המים ב-3 דרכים עיקריות: 1. קליטת מים ממקורות מזון כמו פירות או חלקי צמח אחרים העשירים במים. 2. אגירתמים בגוף ושימוש במאגר זה במידת הצורך. 3. פיתוח יכולת לאבד חלק ניכר מנוזלי הגוף, עד כדי 30% ממסת הגוף, ללא פגיעה בתאי הדם שלהם. חוקרים תפסו מספר חולדות, וערכו ניסוי מבוקר: ---לפני הניסוי מסת המים מסה"כ מסת הגוף של החולדות הייתה 65%.--- במשך 3 שבועות הם נתנו ל-4 חולדות: 1. פירות עסיסיים בתוספת מים ללא הגבלה. 2. פירות עסיסיים ללא תוספת של מים. 3. פירות יבשים בתוספת מים. 4. פירות יבשים ללא תוספת של מים. *תכולת המים של פרי עסיסי היא כ-85%-95% מים. ** פרי יבש (גרעיני שעורה) מכיל כ-13% מים. בתום הניסוי אחוז מסת המים בחולדות הייתה: 1. ללא שינוי (65%). 2. ללא שינוי (65%). 3. 67% - הפרש של +2%. 4. 68% - הפרש של +3%. יש לציין כי הניסוי היה ניסוי מבוקר שכלל משטר ההארה של שתי תקופות רצופות - 12 שעות אור, ו-12 שעות חושך. טמפרטורה - 33 מעלות צלזיוס. לחות אוויר יחסית - 40%. והשאלות הן: 1. מהי המסקנה מהממצאים המוצגים בטבלה? האם חולדת הקנגורו משתמשת באחת הדרכים שפורטו? -לפי דעתי הן משתמשות בדרך מס' 2, אך אינני יודעת איך להסביר את זה.. 2. החוקרים מציינים שתזונה של פירות יבשים בלבד, הגדילה את מסת המים ביחס למסת בגוף, אך השינוי לא היה מובהק מבחינה סטטיסטית. הסבירו משפט זה וכיצד משפיעה מובהקות סטטיסטית על ניתוח הנתונים שהתקבלו בינסוי. תודה על העזרה..! אלינה

אלינה../images/Emo80.gif

כרגע אין לי זמן לעבור על כל ההודעה שלך, לנתח אותה ולענות... כך שתאלצי לחכות עד לערב- כשאתפנה (אני קצת עמוסה כרגע), או עד שאחד הגאונים של הפורום יעזרו לך. בסדר?

מצטערת../images/Emo80.gif

אבל משום מה אני לא בטוחה בתשובות שלי, ואינני רוצה להטעות אותך. אפנה את הבמה לשאר חברי הפורום שיעזרו לך.

shyoni55

New member
אמממ

תראי, אני לא רוצה להטעות אותך כי התשובה שלי מתבססת על הגיון ולא על שום דבר אחר. אל תתפסי אותי במילה... לפחות לגבי המסקנה אני יכול לעזור, לדעתי, שלחולדה היו מים בשפע היא הייתה קולטת מים ופולטת פחות או יותר כמות גדולה יחסית של מים ככה שמסת המים שלה נשארה אותו הדבר. כשלחולדה ניתנה כמות לא מספקת של מים לדעתי היא התחילה לאגור את המים כדי להשתמש בהם מאוחר יותר. אני אנסה לענות גם על השאר יותר מאוחר.. שוב, קחי בחשבון שאני לא אומר את זה על סמך ידע אלא על סמך מה שאני חושב....

hyper active

New member
נראה לי מאוד הגיוני

סטטיסטיקה למדתי .. אני לא מש זוכרת כרגע אני אחזור על זה מחר ואנסה לענות לך על החלק השני אם יוני לא יספיק לפני :)

למעלה