שאלות הבהרה

שאלות הבהרה

שלום לכולם. אני קוראת נלהבת של הפורום הזה במשך חודשים רבים, לפני הניתוח וכמובן לאחריו. עברתי את הניתוח אצל אבינוח לפני כחודשיים וחצי ואני מקפידה על כל ההוראות בנושא תזונה וכו'. בשבועיים הראשונים ירדתי 5 ק"ג. לאחר 7 שבועות הצרתי ל-5CC. בימים הראשונים לאחר הסגירה ירדתי עוד קילו ומאז (4 שבועות) לא ירד אפילו גרם. אני רוצה לציין שבס"ה אני מסתדרת טוב, לא הקאתי אפילו פעם אחת וגם אם "נתקע" זה משתחרר עם נשימות עמוקות, קצת הליכה ובעיקר המתנה. זה קורה כשאני אוכלת מהר מדי (כי אני רעבה) או אם במקרה לקחתי ביס גדול מדי או לא הקפדתי ללעוס. יש לי תור להצר שוב בשבוע הבא. שאלותיי: 1. כמה הייתם ממליצים לי לסגור הפעם? 2. אני לא מרגישה איזה ירידה מאד משמעותית בכמות האוכל שלי. אני עדיין רעבה ואוכלת כמעט זהה למה שאכלתי לפני הניתוח. במילים אחרות: אין שיפור בתחושת הרעב. מוכר? אמור להיות כך? אמור להשתנות? אשמח לשמוע מניסיונכם וניסיונם של אחרים.

קוביd1

New member
בוקר טוב גלית

את קוראת נלהבת של הפורום אשמח מאוד אם גם תיהי גם כותבת נלהבת לא פחות
לעינינינו בדרך כלל בסגירה הראשונה של 5 לא מרגישים הגבלה משמעותית ,בהמשך ככל שהטבעת תיהיה יותר הדוקה תרגישי הגבלה ,לד"ר אבינוח יש תכנית סגירות קבועה לפעמים הראשונות ,מה שאני מציע אחרי הסגירה תשתי לפחות 3 כוסות מים ותראי עם זה יורד לך שלא יהיו הפתעות ,

בהצלחה אני בטוח שתשיכי לרדת במשקל ,הפסקת הירידה בגלל שהגוף שלך מגן על עצמו שלא יגרמו נזקים
קחי את הזמן על תעמדי עם סטופר אל תשקלי כל יום

קובי

אופירA

New member
מנהל
היי דלית, טוב לשמוע על נלהבותך

תראי, מצד אחד את מתארת הגבלה קלה אחרי הסגירה הראשונה, מצד שני כמויות המזון לא פחתו עדיין, במשך חודשיים וקצת.

הירידה במשקל טובה מאוד כאשר כמויות המזון עדיין לא פחתו, 6 קילו בחודשיים הראשונים, שלא עלו בחזרה, זה יפהפה.

וטוב שאת מתייעצת לגבי הסגירה, כי יש מקום להתייעצות, עקב ההגבלה.
כיוון שהירידה נעצרה וההגבלה קלה, הייתי סוגרת לפי הכללים של ד"ר אבינוח, עוד 2CC, אבל יושבת טוב על 4 כוסות מים (בנחת, אבל לא פחות מ-4, תעשי לי טובה), ומרגישה היטב אם הן עוברות בלי בעיות או שיש עצירות, טפטופים וכו'.
אם אין לך ביטחון 100% שעובר חלק, תשתי עוד כוס חמישית, לאט ובנחת. אם היא עוברת אפשר לקחת את הסיכון. אם עדיין את מרגישה שהעניינים לא חלקים - עשי לי טובה ולכי לפתוח 1/2CC גם אם בהמשך תצטרכי לסגור אותו מחדש ויותר. כי ההדרגה מאוד חשובה מהניסיון שלי, ועדיף להיות זהירים ולא לקחת סיכון מיותר.

לד"ר לא מפריע שתקחי סיכון, כי הוא רוצה לראות תוצאות מהירות של הירידה במשקל (בצדק) וגם זה לא סכנת חיים שהטבעת תינעל, אם למחרת את באה ולפתוח. מבחינתו המעוות תוקן לחלוטין.
אבל לי מפריע שלוקחים סיכונים, ולא נותנים את הזמן שצריך כשצריך (הגם שגם אני לא רוצה עיכוב מיותר, כי גם המשקל העודף הוא סכנה), כי צפיתי לאורך השנים שאנשים שזעזעו את הטבעת שילמו אח"כ לטווח הארוך בטבעת עצבנית ולא הכי יציבה וברורה, ואילו אנשים שנזהרו לפי הצורך, נהנו יותר מטבעת יציבה ורגועה. אין לי כמובן הוכחה לכך, זו תחושת בטן, אבל חזקה מאוד. הרופא לא עובד לפי תחושות בטן אלא לפי מסקנות מוכחות והיגיון המבוסס על הוודאי ולא על הערטילאי.
אבל בכל הנוגע לבריאות הגוף שלי - אני גם מפעילה תחושות בטן כשהן חזקות מספיק, כי הן מעולם לא טעו.

גם לגבי המרווחים בין הסגירות - לד"ר לא מפריע שתבואי כל שבועיים. אבל הניסיון שלי הראה שבשבועיים או 3 לא יכולים ללמוד מספיק את הסגירה, ויש לחכות 4 שבועות לפחות בין סגירה לסגירה (בפתיחות לא צריך לחכות), כי יש לא מעט שינויים עד שיש התייצבות על מצב ברור.
כמובן שככל שאדם שוקל יותר קרוב ל-200 ק"ג או שהוא בסכנת חיים דחופה אחרת, השיקול שונה ו-3 שבועות ואפילו שבועיים בין סגירה לסגירה יהיו עדיפים כאן.
אבל כל עוד אין דחיפות של שבוע יותר או פחות, והדחיפות היא רק חוסר הסבלנות של השמן או הבר-מצווה/חתונה בעוד חודשיים - כדאי מאוד לוותר על המחיר שעלולים לשלם על טרטור של מערכת העיכול בחוסר עדינות מכסימלית.

אופירA

New member
מנהל
הרעב כל עוד אין הגבלה מוכר בהחלט

ככל שתתפתח הגבלה, הוא אמור להשתנות, ולהתחלף בתחושת עומס שתוציא את החשק לאכול ותרגיש שובע פיזי.
את השובע הרגשי יש להשיג ע"י שמתרגמים בחשיבה את העומס והשובע הפיזי לשובע רגשי (עושים התניה חשיבתית, שכנוע עצמי, ועם הזמן מתרגלים להרגיש כך).

Betzefer

New member
שתייה בזמן אכילה...

אהלן,

גם אני כמו הכותבת מנותח טרי (חודש וחצי), אחרי סגירה ראשונה של 5CC.
עד הימים האחרונים עוד לא כלכך הפנמתי את ההפרדה בין שתייה לאכילה ולכן אני חושב שיותר מזון הצליח לרדת בטבעת. כאשר התחלתי להפריד התחלתי להרגיש שובע מהר יותר וממעט יותר אוכל.
עם זאת, עדיין מרגיש קושי בהפרדה הזאת ואמנם מסוגל להעביר ארוחה בלי לשתות אך גם ההמתנה לאחר מכן מאוד קשה לי.

אשמח לכל טיפ או עצה להתמודדות עם הקושי הזה...

תודה מראש! :)

קוביd1

New member
ברוך הבא לפורום

רוב הרופאים מבקשים לעשות הפרדה בן שתייה לאוכל ,ברור שבתקופה הראשונה זה קשה בגלל הרגל של הרבה שנים לאכול ולשתות יחד
לפי דעתי צריך לחכות 10 דקות 1/4 שעה גג בן האוכל לשתייה ,לא לגמור בקבוק בשלוק אחד ,אלא שלוקים קטנים שירוו את צימאונך
במשך הזמן תראה איזו כמות מספיקה לך תכף אחרי האוכל
ברור ששתיה מרובה כמו מים עוזרת לירידה במשקל ,ואם אתה לא יכול לשתות מים כמוני אפשר להוסיף ממתיק דיאט

נשמח לענות לכל בעיה שיש לך ,בשביל זה הפורום קיים
בהצלה בפרויקט של הירידה במשקל.

קובי

אופירA

New member
מנהל
מה בדיוק הקושי?

לשתות לפני האכילה מותר וחובה. מיד לפני התחלת האכילה לשתות כדי להקל על האכילה ועל הוושט, שיתאמץ פחות. אין הפרדה בין השתיה לבין האכילה.

תוך כדי אכילה ואחרי אכילה אסור לשתות, כי עלולים להיחנק.
למעשה, הכלל הוא שמותר לשתות חצי שעה אחרי האוכל.
אבל אם יש תחושה מציקה של אוכל תקוע, והוא לא עובר ע"י נשימות, תנועות ידיים, הליכה בחדר וקינוח אף - אז אפשר אחרי 10 דקות לנסות לשתות בזהירות וללמוד להתנהל נכון עם השתייה, עפ"י הניסיון המצטבר, כדי לעזור לאוכל להחליק פנימה (לא להידחף בכוח ע"י השתיה, אלא רק להחליק בעדינות ולשחרר מה שתקוע).

ככל שהטבעת פתוחה יותר, אפשר לשתות יותר בקלות אחרי האוכל כי הוא עובר מהר יותר.

למעלה