שאלות / הבהרות / תיקונים - תודה מראש

kuku1900

New member
שאלות / הבהרות / תיקונים - תודה מראש

שלום לפורום, לאחר קריאה בפורום וחוסר היכרות עם פורומים אחרים התרשמתי מאוד מהתשובות המהירות והמדוייקות כמו "תנועת" האנשים בפורום. קראתי את הפורום קדימה ואחורה כולל הארכיון יכול להיות שפיספסתי משהו ואם השאלות חוזרות על דברים שהופיעו בעבר אני מתנצל קראתי את הנכתב לגי הגירה למניטובה ורקאתי את הדברים באתר של הקהילה היהודית בוויניפג, שאלותי בנושא זה הם : 1. מדוע תהליך זה קצר יותר מתהליך פדראלי ? 2. נכתב בפורום שממולץ במקרה זה לעשות בקשה בתהליך פרובינציאלי בתמיכת הקהילה, מה בדיוק תמיכת הקהילה מעבר לייעוץ ? (לא שאני מזלזל בייעוץ) נכתב בפורום במידה שהבנתי נכון שבמקרה של בקשה דרך הקהילה בוויניפג זמן תהליך הבקשה הוא שנה לערך ? זה נכון או לנכון ? (סתם תהייה - למה לא כולם הולכים על מסלול זה ? אם הוא באמת קצר כל כך משמעותית למסלול הרגיל ?) 3. נאמר באתר של הקהילה שיש להגיע לביקור/ ראיון במידה ונמצאת מתאים לפני המשך תהליך שאלתי היא האם שני בני הזוג צריכים להגיע ? במידה ויש ילדים האם גם הם צריכים להגיע ? האם זאת חובה או אופציה ? 4. האם ישנם קהילות יהודיות תומכות נוספות ברחבי קנדה או זאת הקהילה היחידה שפועלת אקטיבית בעזרה למהגרים ? 5. האם ישנו מישהו בפורום שעבר את התהליך או נמצא כרגע בתהליך דומה לוויניפג דרך הקהילה ? או שיש לחפש בפורום גרים בקנדה ? שאלות כלליות: אישתי מורה(ביולוגיה, ביוטכנולוגיה, כימיה) עם תואר שני (ביולוגיה), עם נסיון רב גם בעבודה מעבדה וגם בהוראה תיכונית כולל הגשה לבגרות, אני טכנאי מחשבים והנדסאי אלקטרוניקה כולל תואר ראשון עם תעודת הוראה (ללא נסיון בהוראה) יש לי שנה נסיון עבודה בקנדה וב8 השנים האחרונות עבדתי במקום עבודה אחד. למי יש סיכוי להרוויח יותר ו/או מי צריך להיות המוביל בטפסים ? האם על אישתי להעדיף להיות עובדת מעבדה או לעבוד בהוראה ? האם מורה מוערך/מתוגמל יותר בקנדה מבארץ ? במידה והתחלתי תהליך האם ישנם המלצות לקורסים/השתלמויות/לימודים שיעזרו לנו טרם הגעה ? תודה רבה מראש לכל העונים, מצטער על כל השאלות. תודה ( מקווה שלא הרגזתי אף אחד עם השאלות הארוכות והכלליות).

הגירה למניטובה - תשובות

1. התהליך יותר קצר מהפדרלי כי מרבית התהליך נעשית במניטובה על ידי ממשלת מניטובה שמאד מעוניינת במהגרים ולכן מקצה מספיק כח אדם לבדיקות, מרגע שקיבלת את המלצת הקהילה היהודית (ראיון בעוד כחצי שנה) הם יעבדו את טפסי הבקשה מאד מהר, ומרגע שתגיש את התיק בשגרירות הם צריכים רק לאמת ומסיבות שונות התור לעניינים אלה קצר וכניראה שאינו כפוף למסות ולכן העסק יותר קצר. 2. תמיכת הקהילה פירושה שהקהילה ראיינה אותך והודיעה לפרובינציה כי תסייע לקליטתך, לאחר שתקבל את ה PR ותבוא לגור במניטובה תקבל מהקהילה עזרה מעשית רבה, פרטין כשדני ק. יצטרף לדיון. 3. לא כולם הולכים לתהליך כי הוא מחייב ביקור במניטובה לצורך הראיון עם הקהילה וכרטיסי טיסה עולים כסף...לדעתי ביקור הכנה זה דבר חשוב אבל....יש כאלה שמעדיפים שלא. יש לדעתי מחויבות מוסרית לגור במניטובה והאופציה העיקרית היא ויניפג ולא כל ישראלי רוצה לגור שם בגלל חוק העדר. 4. כל הקהילות היהודיות תומכות במהגרים, אבל רק למניטובה יש גם אופציה של הגירה פרובינציאלית בהמלצת הקהילה ללא צורך בהצעת עבודה. 5. אם אשתך תרצה לעסוק בהוראה, היא חייבת לרכוש יכולת הוראה בשפה האנגלית, ורישיון הוראה קנדי. כשתחליטו באיזה פרובינציה אתם רוצים לגור, חפשו את הרגולטור המקומי (זה נקרא הקולג' למורים בפרובינציה X) ותמצאו פרטים לגבי תהליך קבלת תעודת הוראה למורה זר. 6. מורים בקנדה משתכרים היטב. 7. טכנאי מחשבים או אלקטרוניקה לא זקוק לרישוי במרבית המקומות הפרטיים ולהערכתי לא תתקשה מאד למצוא עבודה. 8. אין לי שום מושג לגבי הביקוש לעובדי מעבדה

dannyk27

New member
כמה טוספות באשר לתמיכת הקהילה

לאחר ההגעה. רבים ומגוונים התחומים שבהן היא מסייעת כגון תמיכה כספית אם תחליטו על רישום הילדים לבית הספר הפרטי של הקהילה, כך גם למרכז הספורט (המצויין) המקומי, מפגשי הכרות בתחומים שונים לחדשים, מסיבות וארועים מסובסדים, סיוע בשכירת דירה במבון של הפניה לחברת ניהול אשר המופנים אליה לא נדרשים להמצאת ערבונות כלשהם, עוד. באשר להעסקה כמורים ועובדי מעבדה, לפחות מהכרות שלי עם כמה מהגרים חדשים, הם מצאו עבודה די מהר.

kuku1900

New member
תודה רבה גם לך דני עוד שאלה אם יורשה

שלום לך, רציתי לשאול, אם הבנתי נכון אתה עברת את התהליך של הקהילה בוויניפג וחיי שם כרגע, במידה ואני צודק רציתי לשאול כמה זמן ארך התהליך כולו ? איך הייתה ההתקשרות הראשונית ? האם אתה כתבת אליהם ? מי ממשפחתך נסע לראיון ומה הוא כלל ? ולסיום איך החיים בוויניפג באופן כללי ? האם יש לך ילדים ? לי יש 2 אחד בן 5 והשני בן 3. זה יותר קשה ? תודה רבה

dannyk27

New member
אצלי התהליך ארך

פחות משנה אבל ייתכן שעכשיו הוא התארך בכמה חודשים. את התהליך מתחילים בכתיבת מייל לקהילה (לפי הקישור) עם קו"ח של המגיש הראשי ופרטים על המשפחה. רק אחד מבני הזוג חייב להגיע. הילדים ישתלבו מהר ומצויין זה החלק הקל בכל הסיפור.

kuku1900

New member
תודה שוב, אם הילדים החלק הקל, מה הקשה ?

איך הסתדרתם עם המזג אויר ? שנה מתחילת ההתכתבות עם הקהילה ? תודה

dannyk27

New member
לא, אבל בין היחידים שכותבים

אכן הרוב מטורונטו השכנה ויש גם ממונטריאול קלגרי , אדמונטון וונקובר הרחוקות יותר.

איל שחר

New member
החבר'ה מוויניפג לא רציניים ../images/Emo4.gif

שלחתי להם מכתב התעניינות א ח ר י שכבר הייתי בעיצומו של תהליך הטופסולוגיה. ציינתי מפורשות שאין לי צורך בעזרתם בתהליך ההגירה אלא שאנו מתעניינים בקהילתם ובחיי הקהילה. צירפנו נתונים אישיים, קרות חיים, השכלה וכו'. לא נענינו. אולי בגלל שצירפתי גם תמונה?

dannyk27

New member
ברור

קודם כל בוחרים כאן על פי המראה.... אחרת איך הגעתי?

dannyk27

New member
זה אינדיבידואלי

אצל חלק זה הפרידה, אצל אחרים המעבר וההסתגלות ומציאת תעסוקה, אצלנו המזג האויר היה גם חלק קל, ראשית כי זה לא כל כך נורא כמו שמתארים במיוחד אם מתכוננים נכונה, וגם כי החורף שעבר היה אחד הקלים בהסטוריה.

למעלה