שאלות הגנה

kaizer souza

New member
שאלות הגנה

האם אתם מורים לבלמים שלכם לקחת כל אחד חלוץ ? רק חלוצים ממש טובים אתם שומרים אישית ? האם אתם שומרים עם מגינים שיש להם מרקינג טוב שחקני כנף ? לי אין שיטה קבועה. פעם הייתי שומר הרבה אישית ועכשיו פחות... הייתי רוצה לדעת מה אתם עושים (בעיקר המאמנים הטובים שביניכם). דרך אגב, האם אתם משאירים לשחקני ההגנה את ההוראה לא ללחוץ ?

ערנארן

New member
המלצה

אין שום סיבה שהבלמים ישמרו אישית על החלוצים... זה לא עוזר בגרוש. מצד שני תן לבלמים לשחק חופשי בלי שמירה אישית כי אם החלוצים שאתה משחק נגדם ממש טובים אז גם עם שמירה וגם בלי שמירה הם יבקיעו!!! דבר נוסף : שים לב שלחץ יכול לגרום לשחקנים להתעייף מהר!!! שחק התקפי בלי שמירות...אם תספוג אז לפחות תוכל להבקיע. בהצלחה!

zidane4444

New member
שטויות אם יש לך בלם עם מארקינג.....

גבוה והוא בלם תותח אז הוא יכול בקלות לנטרל חלוצים מצוינים

kaizer souza

New member
יש לי בלמים טובים...

אבל לפעמים דווקא כשאני שם שמירה אישית אני סופג יותר. מה שכן, תמיד כששמים שמירה אישית הבלמים מקבלים ציונים גבוהים (כמעט תמיד 8 ומעלה, לעיתים רחוקות פחות, אבל התנאי הוא שלשני הבלמים תהיה שמירה אישית). פעם שיחקתי ביובה בלי שמירה אישית והממוצע של מונטרו בסוף העונה היה משהו כמו 7.30. וכשאני שחקתי עם ברצלונה והבאתי את הופלנד (בלם קצת פחות טוב ממונטרו) הממוצע שלו היה משהו בסביבית 8 (אולי קצת יותר). כנ"ל לגבי ווסט וקנאברו (שמירה אישית מעלה ציונים). מה בקשר לשמירה אישית של המגנים על שחקני כנף ? אתם עושים זאת ? והאם אתם תמיד משאירים לשחקני ההגנה את ההוראה לא ללחוץ ?

תגובה

אני נותן לכל הקבוצה לישמור אזורית חוץ מלשני החלוצים ולשחקן שמתחת לחלוצים ולהגנה אני נותן הוראה לא לילחוץ רק לקישור ולחלוצים שלוחצים אצלי 90 דקות להגנה זה לא טוב לעשות שילחצו כי הם יבואו קדימה לעשות לחץ ואז כדור(של היריבה) לחלוץ ואני צריך להסתמך על הקוון שירים דגל עדיף שהם ישארו במקום שלהם זה פחות סיכון ובישביל ליגרום לקבוצה לאבד כדור מספיק שכל החלק הקידמי לוחץ

ofer16

New member
אצלי המצב הפוך

כשאני לא שומר אישית אני סופג יותר גולים. כנראה בגלל שהבלמים שלי מאוד טובים בשמירה אישית. אני לא ממליץ לשמור אישית שחקני אגף כי הם זזים הרבה על המגרש והמגן שלך יתעייף ולא יוכל להיצמד אליהם. כמו שכבר אמרו פה, לא מומלץ לתת לבלמים ללחוץ, כי אז הם יוצאים קדימה, דבר שעלול להשאיר שחקן יריב לבדו מול השוער.

JRM

New member
אני כמעט תמיד...

משחק עם שמירות אישיות... זה פשוט אחד הדברים שאני כמעט תמיד עושה...אבל התנאי לזה הוא בלם עם מרקינג גבוה, ואני בכל קבוצה שאני מגיע אם אין בלם עם מרקינג מעל 16 אני מנסה להביא אחד כזה, ואם אני לא מוצא אני לא משחק עם אישיות תמיד עם אישיות אני סופג פחות, ואני גם משתדל להחליף בלם אחד (העייף יותר) בסביבות הדקה ה70 כדי שחלוץ מהיר לא יעשה עליו חגיגה. מצבים שאני לא שומר אישית...יש טקטיקה כזאת שהמחשב משתמש ששני החלוצים עם חצי לאגפים, אז אני לא שומר אישית כי זה משאיר את כל האמצע חשוף. אם יש קשר עם חץ למרכז ההתקפה או שאני שם עליו שמירה אישית של הדפנסיבי או שאני לא שומר אישית כי החלוצים יפנו לו שטח כמו מלך... ושחקני אגף אף פעם לא מקבלים אישית...

ofer16

New member
אם המחשב

משחק עם חצים לאגפים, תוסיף בלם שלישי (באמצע) עם שמירה איזורית. ככה הבלמים ישמרו על החלוצים, והבלם האמצעי (שצריך להיות עם positioning גבוה) ישמור על כל שחקני הקישור שיבואו לאמצע. בכלל, שלושה בלמים מאוד יעילים כנגד טקטיקות שמסתמכות על הקישור, כי אז תמיד יש בלם חופשי, שלא שומר על אף אחד, ועם קצת עזרה מהקשר הדפנסיבי, הם יכולים לעצור כל קישור.

zidane4444

New member
למה דוווקא שחקני אגף חשוב לשמור....

כי יש קבוצות שמשחקות הרבה דרך האגפים והם האנשים המרכזיים במשחק שלהם אז חובה לשמור אלהם

ofer16

New member
צודק.

שחקני אגף מאוד חשובים לחלק מהקבוצות (מנצ´סטר למשל), אבל מאוד קשה לשמור עליהם אישית בגלל הקילומטראז´ הגבוה שהם עושים והתנועה הרבה שלהם על המגרש. שמירה איזורית באגפים תהיה הרבה יותר יעילה במניעת הגבהות מאשר שמירה אישית, שגם תגרום לשחקן השומר להתעייפות רבה.

תגובה

אם כל4 שחקני ההגנה יקחו אישית אז זה יפתח מיסדרון לשחקני הקישור עדיף אזורית

ofer16

New member
אני לא משחק עם 4 בהגנה

אבל זה לא משנה. לא אמרתי שכל שחקני ההגנה צריכים לשמור אישית. אמרתי שרק הבלמים ישמרו אישית, ובמקרים מיוחדים שגם הדפנסיבי ישמור אישית את הפליימייקר.

קיר קמט

New member
בדרך כלל שחקני אגף הם שומרים רעים.

לא שאני אי-פעם שיחקתי עם ארבע בהגנה, אבל עדיין. עד לפניי חצי שנה בערך, כמעט תמיד שיחקתי עם שלושה בהגנה, ושמתי שניים שומרים אישיים ואחד לא.

Psycho MC

New member
אני משחק עם מילאן ו...

את השמירות האישיות אני נותן לבלמים הכי טובים, שזה בדרך כלל נסטה ורוקה ג´וניור, אבל יוצא לפעמים שאני נותן גם למאלדיני ולסימיץ´ לשחק במרכז ואז אני נותן להם את השמירה האישית על החלוצים הממש מסוכנים של הקבוצה היריבה... ואני בעיקר לא נותן לשחקני הגנה ללחוץ, אם רק יש לי קשרים לא משהו בהרכב, ואז אני נותן למגנים ללחוץ...

tomash11

New member
אני די שמרני בעניין...לרוב אישית

אני יודע שהיום אישית זה לא כמו פעם, שהיום צריך יותר תחכום ובלה בלה בלה. עדיין, למרות הכל, כשיש לי שני בלמים טובים (וכמעט תמיד יש לי שני בלמים טובים), אני שומר אישית איתם. עם המגינים והקשרים ההגנתיים איזורית. החלוצים כמעט תמיד פטורים משמירה, ולעיתים הקשרים ההתקפיים שומרים איזורית, ככה ככה. אם אני משחק עם שלושה בלמים, אני נותן לשניים בצדדים אישית והאמצעי איזורית. לפעמים אני משחק בשיטה מסוימת איזורית עם כל ההגנה, ואני רואה שזה עובד לא רע לאורך זמן, אז אני כבר לא משנה את זה. אבל בעקרון, כמעט תמיד אני דואג שיהיו שמירות אישיות. פעם בכמה זמן, לעיתים די רחוקות, אני שם גם איזו שמירה אישית באמצע מגרש על איזה קשר יצירתי במיוחד כדי לתקוע ליריב את המשחק. עזרה של שחקן תוקף לבלם בשמירה על שחקן יריב בדרך כלל לא מוכיחה את עצמה ככה שאני נמנע מזה כמעט תמיד. אגב, שחקן אנגלי שהבאתי לבארסה ודוקא מאד יעיל בהתקפה למרות ממש קצת זמן שהוא משחק, שמתי לב שיש לו מרקינג 20 (!!), אז אני נעזר בו מדי פעם כדי לשבש משחק אגף של היריב או לנטרל שחקן יצריתי של היריב, אבל בדרך כלל אני לא מוצא שחקני התקפה כאלה וגם אצלו זה היה במקרה...לא קניתי אותו בגלל זה.

למעלה