כמה הערות:
1. המונח המקובל הוא לא "תרדמת" אלא "תרדמה" (תרדמת זה מה שנקרא באנגלית coma). ה-"ת" מגיעה רק בצירוף סמיכות, כמו "תרדמת-חורף". 2. ככל שידוע לי, המונח "תרדמת חורף" (hibernation) לא בדיוק מתאים לתיאור של מה שקורה לנחשים כמו קינגסנייקים בחורפים קרים. שלא כמו בעלי-חיים אחרים, שעוברים תרדמת חורף אמיתית, הנחשים נשארים פעילים יחסית במהלך כל החורף, כולל תנועה ממקום למקום מדי פעם, וכולל שתיית מים. מה שקורה להם זה האטה רצינית של חילוף החומרים, עקב חשיפה לטמפרטורות נמוכות. הם לא אוכלים, וכמעט שאינם מפרישים צואה. אם אני לא טועה, המונח הביולוגי המתאים למה שקורה להם בחורף הוא brumation. אבל אנחנו ממשיכים לקרוא לזה "תרדמת חורף", כי אנחנו רגילים להשתמש במונח הזה. 3. בניגוד לעצה הקודמת שקיבלת, אני חושב שכדאי להכניס את הנחש לתרדמת חורף. את הסיבות לכך פרטתי בהודעות קודמות שלי בפורום, כולל בהודעה שנשלחה לפני מספר דקות. 4. לא חייבים לקיים את תרדמת החורף בתוך החדר שבו הנחש מוחזק בדרך כלל. אפשר להעביר אותו למקום קר יותר, כמו מרפסת או מחסן. זה מה שאני נהגתי לעשות כשגידלתי קינגסנייקים. 5. אם הנחש במצב בריאותי תקין, ואם נתת לו להתרוקן מהפרשות ולא לאכול במשך שבועיים-שלושה לפני הנמכת הטמפרטורה, אז אין סיבה לחשש. עם החשיפה לטמפרטורות נמוכות, חילוף החומרים בגוף של הנחש יואט, ולא יהיה לו צורך במזון עד לסוף התרדמה. אגב, אמנם חלק גדול מהמגדלים מסתפקים בתרדמה של כשלושה חודשים, אבל אני הכנסתי קינגסנייקים לתרדמת חורף למשך חצי שנה, ללא שום בעיה. לא היה להם שום צורך במזון, והאמת היא שהם אפילו לא איבדו משקל בצורה ניכרת במהלך ששת חודשי התרדמה. 6. במהלך התרדמה אסור בשום פנים ואופן להציע לנחש עכברים. זאת משלוש סיבות עיקריות: א. כשהנחש חשוף לטמפרטורות המתאימות לתרדמת חורף, הוא לא יאכל את העכבר. ב. אם הטמפרטורות יהיו מעט גבוהות מדי יחסית לאלה המתאימות לתרדמה, הן עלולות להיות גבוהות מספיק כדי לעודד את הנחש לאכול, אבל לא מספיק כדי לאפשר לו לעכל את הטרף כמו שצריך. התוצאה במקרה כזה תהיה הקאה במקרה הטוב, ומוות במקרה הרע. ג. אם מציעים לנחש קר עכבר חי, התוצאה עלולה להיות כרסום של הנחש על ידי העכבר. הרבה מגדלים מתקשים להאמין שעכבר קטן ומסכן יכול להזיק לנחש האימתני שהם מגדלים, אבל תאמין לי שגם עכבר קטן מסוגל, בתנאים המתאימים, לכרסם למוות נחש גדול בהרבה מהקינגסנייק שלך. 7. אם תבחר שלא להנמיך את הטמפרטורה, יתכן שהנחש יחזור לאכול, ויתכן שלא. יש הבדלים אינדיבידואליים בין הפרטים השונים בתחום הזה. מה שאני יכול לומר לך זה שחלק גדול מהקליפורניה קינגסנייקים אינם מעוניינים במזון בחורף, גם אם מחממים את הכלוב שלהם.