שאלות "הכן נחשך לחורף"

גלית ט

New member
אני צריכה ../images/Emo53.gif ../images/Emo206.gif

אני צריכה לדעת שלב שלב מה עושים כדי שהנחש שלי ישן שנת חורף איזה מנורת חימום ,כמה זמן הוא ישן ,מתי להפסיק להאכיל אותו כמה זמן שמים לו את המנורה ביום? אשמח מאוד עם תענו לי תשובה מספקת כדי שלנחש שלי יהיה טוב דרך אגב יש לי נחש קליפוניה קינג אלבינו והוא בן שנה ו11 חודשים

lodag

New member
../images/Emo53.gifלהכניס נחש לתרדמה או לא??

אני מתלבט אם להכניס נחש בן 11 חודש-1.2 שנה לתרדמת חורף. מדובר בקינג קליפורניה אוכל עכברים בוגרים ולאחרונה אין לו תאבון. לא הזיז לו מהעכבר החי ששמתי בטרריום אחרי שלא אכל 3 שבועות. אולם לבסוף התפשר על וולדה מתה קטנה. מסתבר ששבועיים אחרונים החימום לא עבד(נשרפה הלבנה). כנראה הוא מתחיל ומתכונן לתרדמה. יש לי כמה שאלות: 1. איפה אני ישיג 13-16 מעלות צלזיוסבתנאי חדר??אפילו בימים הכי קרים. 2. איך אני יודע שהנחש בתרדמת, האם יש סימנים חיצוניים, אולי לא יהיו לו כל התנאים לתרדמת, הוא לא יכנס אליה ובפועל הוא יהיה מחוצה לה ללא אוכל כ"כ הרבה זמן-מוות-? (בכל זאת מדובר בלמעלה מחודשיים). אני לתת לו לפעמים עכבר כדי לראות? 3. במידה ואלו סיבות מספקות לוותר על התרדמת, האם אני יכול להפעיל את החימום החדש מחדש והנחש לא יכנס לשום תרדמת ויקבל תאבון? סליחה אם זה הרבה שאלות, זה חשוב לי! תודה

bendj123

New member
הנחש שלך צעיר...אין צורך בתרדמה....

בדרך כלל מכניסים לתרדמה בזמן שאפשר לזווג אותם בגיל 3 שנים........ואם גם אז לא מחליטים לזווג אותם אז אין צורך להכניסם לתרדמה בכלל......תשאירי לו חימום כל החורף.......וזהו ואל תקני מנורת חימום תקני כבל חימום......ורצויי שתמהרי כי החורף כבר התחיל

bendj123

New member
נחש ראשון? הנחש בייבי? אז לא מומלץ

אל תכניס לתרדמה....תשאיר חימום כל החורף

lodag

New member
אבל אין לו תאבון...

לא היה אצלו חימום כמעט 3 שבועות, נראה לי הוא מתחיל "להתארגן" לתרדמה. האם אני יחמם בחזרה , התאבון יתעורר??

רן333

New member
כמה הערות:

1. המונח המקובל הוא לא "תרדמת" אלא "תרדמה" (תרדמת זה מה שנקרא באנגלית coma). ה-"ת" מגיעה רק בצירוף סמיכות, כמו "תרדמת-חורף". 2. ככל שידוע לי, המונח "תרדמת חורף" (hibernation) לא בדיוק מתאים לתיאור של מה שקורה לנחשים כמו קינגסנייקים בחורפים קרים. שלא כמו בעלי-חיים אחרים, שעוברים תרדמת חורף אמיתית, הנחשים נשארים פעילים יחסית במהלך כל החורף, כולל תנועה ממקום למקום מדי פעם, וכולל שתיית מים. מה שקורה להם זה האטה רצינית של חילוף החומרים, עקב חשיפה לטמפרטורות נמוכות. הם לא אוכלים, וכמעט שאינם מפרישים צואה. אם אני לא טועה, המונח הביולוגי המתאים למה שקורה להם בחורף הוא brumation. אבל אנחנו ממשיכים לקרוא לזה "תרדמת חורף", כי אנחנו רגילים להשתמש במונח הזה. 3. בניגוד לעצה הקודמת שקיבלת, אני חושב שכדאי להכניס את הנחש לתרדמת חורף. את הסיבות לכך פרטתי בהודעות קודמות שלי בפורום, כולל בהודעה שנשלחה לפני מספר דקות. 4. לא חייבים לקיים את תרדמת החורף בתוך החדר שבו הנחש מוחזק בדרך כלל. אפשר להעביר אותו למקום קר יותר, כמו מרפסת או מחסן. זה מה שאני נהגתי לעשות כשגידלתי קינגסנייקים. 5. אם הנחש במצב בריאותי תקין, ואם נתת לו להתרוקן מהפרשות ולא לאכול במשך שבועיים-שלושה לפני הנמכת הטמפרטורה, אז אין סיבה לחשש. עם החשיפה לטמפרטורות נמוכות, חילוף החומרים בגוף של הנחש יואט, ולא יהיה לו צורך במזון עד לסוף התרדמה. אגב, אמנם חלק גדול מהמגדלים מסתפקים בתרדמה של כשלושה חודשים, אבל אני הכנסתי קינגסנייקים לתרדמת חורף למשך חצי שנה, ללא שום בעיה. לא היה להם שום צורך במזון, והאמת היא שהם אפילו לא איבדו משקל בצורה ניכרת במהלך ששת חודשי התרדמה. 6. במהלך התרדמה אסור בשום פנים ואופן להציע לנחש עכברים. זאת משלוש סיבות עיקריות: א. כשהנחש חשוף לטמפרטורות המתאימות לתרדמת חורף, הוא לא יאכל את העכבר. ב. אם הטמפרטורות יהיו מעט גבוהות מדי יחסית לאלה המתאימות לתרדמה, הן עלולות להיות גבוהות מספיק כדי לעודד את הנחש לאכול, אבל לא מספיק כדי לאפשר לו לעכל את הטרף כמו שצריך. התוצאה במקרה כזה תהיה הקאה במקרה הטוב, ומוות במקרה הרע. ג. אם מציעים לנחש קר עכבר חי, התוצאה עלולה להיות כרסום של הנחש על ידי העכבר. הרבה מגדלים מתקשים להאמין שעכבר קטן ומסכן יכול להזיק לנחש האימתני שהם מגדלים, אבל תאמין לי שגם עכבר קטן מסוגל, בתנאים המתאימים, לכרסם למוות נחש גדול בהרבה מהקינגסנייק שלך. 7. אם תבחר שלא להנמיך את הטמפרטורה, יתכן שהנחש יחזור לאכול, ויתכן שלא. יש הבדלים אינדיבידואליים בין הפרטים השונים בתחום הזה. מה שאני יכול לומר לך זה שחלק גדול מהקליפורניה קינגסנייקים אינם מעוניינים במזון בחורף, גם אם מחממים את הכלוב שלהם.

רן333

New member
אני חושב שאתה טועה:

לא נכון לקבוע, באופן גורף, כי נחשים צעירים לא צריכים תרדמת חורף. אצל חלק גדול מהקליפורניה קינגסנייקים מופיע צום חורפי גם ללא הנמכת הטמפרטורות. זה קורה לפעמים גם אצל נחשים צעירים. כשהיו לי קינגסנייקים שהתנהגו כך, הכנסתי אותם לתרדמת חורף, ובצורה זו הקטנתי משמעותית מאוד את אבדן המשקל שלהם לאורך העונה הזו. מעבר לכך, ישנו העניין הבא: כמו שציין כאן naja לאחרונה, חשיפה לטמפרטורות נמוכות היא חלק ממהלך החיים הטבעי של הנחשים האלה. לכן, יתכן מאוד שהיא מועילה להם גם בצורות שאינן ידועות לנו עדיין.

naja

New member
זה תלוי כיצד מחממים.

אם משתמשים בכבל, לאחר שמגיעים לטמפרטורה הרצויה, ניתן להתחיל להוציא כל פעם כמה עשרות סנטימטרים ממנו, או לכבות אותו לפירקי זמן שהולכים וגדלים. אם התרדמה מתבצעת באיזור לא מחומם, ניתן פשוט לחכות לירידת טמפרטורה טיבעית(למרות שברוב איזורי הארץ זה כבר קרה.).

naja

New member
בחנויות לבעלי חיים.

לא יודע איזו חנות מחזיקה, תצטרכי לבדוק בדפי זהב. רצוי לקנות כבל של חברה איכותית כגון RENA ולא להתפשר על משהו סיני זול.

bendj123

New member
אם זה מנורת חימום.......

במידה והמנורה לא מוצבת בתוך הטרריום אז אפשר פשוט להרחיק את הטרריום מהמנורה בכמה ס"מ אבל במידה והיא בתוך הטרריום ללא יכולת הזזה אז.......קצת בעייה......אני למשל חיברתי דימר......שמוריד תהספק של התאורה וכל פעם מקטין את ההספק אז הטמפרטורה יורדת.....

bendj123

New member
עוד לא שמעתי הוכחה גורפת למה כן....

מה ש-naja אמר נכון שזה חלק ממהלך החיים הטבעי.....בלה בלה בלה אבל בשבי אין צורך מחייב כל עונה להרדים את הנחש למעט מקרים של ריבויי...... אתה יכול להוכיח שחייבים להכניס קינג סנייק לתרדמה......? והאם לא.......האם זה יכול לגרום לו נזק כל שהו?

רן333

New member
וכל עוד לא תקבל "הוכחה גורפת"

תמשיך לייעץ לאנשים את ההפך? על סמך מה בדיוק? בכל מקרה, למרות שאני לא יודע למה בדיוק אתה מתכוון ב"הוכחה גורפת", אני יכול להציע נימוקים. למשל, כמו שכבר כתבתי קודם, הכנסת קינגסנייק צעיר לתרדמה יכולה לחסוך לו איבוד משקל, במקרה שאותו נחש נוטה לצום בחורף גם ללא הנמכת הטמפרטורה. אגב, מוכרים גם מקרים שבהם קינגסנייק צעיר מאוד, שרק בקע, מסרב לאכול, אבל אוכל ברצון רב אחרי תרדמה של מספר חודשים. נתקלתי אישית במקרה כזה, ואני חושב שגם זו דוגמא לתועלת שיכולה לצמוח מתרדמה, אצל נחש שאינו בוגר ואינו מועמד לריבוי באותה עונה. והערה אחרונה: לא כל כך הבנתי את ה"בלה בלה בלה" שהוספת אחרי תיאור הדברים של naja. האם זה אמור לבטל את הדברים או את חשיבותם? אם כן - אז לא השגת את המטרה. כדי להראות שהדברים אינם נכונים או אינם חשובים תצטרך לפעול בדרך אחרת. למשל: הצעת נימוקים לעמדה שלך.

bendj123

New member
תשובות לרן לכולם

בלה בלה בלה = לא היה לי כוח להמשיך לכתוב את מה ש-naja כתב....... אבל בטוח הבנת את זה כבר... ועדיין אני חושב שאם אין סיבה ספציפית להרדמת הנחש......כגון: ריבויי...... אז אין צורך להכניס אותו לתרדמת.......זה מסבך את המגדלים.......החדשים......אם לא הוכח שזה חיוני באמת לבריאותו של הנחש למעט הטענה שלך שאומרת "חיסכון של איבוד משקל" לא קריטי אם אין לנחש צורך במאגרים האלה למטרות תרדמת..... אז למה להתחיל לשגע אנשים "יאלללה תתחיל להוריד טמפרטורה" "יאלללה תתחיל לשמור טמפרטורה" "יאלללה שים אותו בקופסה זרוק אותו במחסן או בחדר מדרגות" "יאלללה תדאג לו למים כל שבוע" למההההה למההההההה למהההההההה לסבך למגדלים הנחמדים את החיים למהההההה?????#@$@!! ההפך הוא הנכון.......! אם לא מלאו לנחשים שלכם 3 שנים לבגרות מינית לצורך ריבויי זה לא קריטי להכניס לתרדמת@!!@#

רן333

New member
למההההה????? ככהההה!!!!

הרעיון הוא כזה: המטרה שלי, כשאני נותן עצה למישהו בפורום, אינה לעשות לו את החיים פשוטים ככל שניתן. אילו זו הייתה המטרה שלי, הייתי מייעץ לו למכור את הנחש ולקנות טמגוצ'י. המטרה שלי היא לעזור לו לטפל בנחש בצורה הטובה ביותר שאפשר. ואני חושב שמרבית המגדלים ששואלים שאלות כאן בפורום, ובכלל, מעוניינים בתשובות שנכתבות מהזווית הזו. אתה ממשיך לחזור על הקביעה שלך, לפיה תרדמה (או "תרדמת", כלשונך) אינה נחוצה לנחשים שאינם מיועדים לריבוי. כמו שכבר ציינתי, לא ברור לי על מה אתה מבסס את הקביעה הזו. והערה קטנה אחרונה: צר לי אם ההמלצה להחליף מים כל שבוע "מסבכת למגדלים הנחמדים את החיים", אבל זה מה שצריך לעשות. וזה אפילו לא תלוי בהמלצה לגבי תרדמת החורף.

למעלה