שאלות ! הנדסת חשמל/הנדסת מחשבים/מדמ"ח

אלנתן17

New member
שאלות ! הנדסת חשמל/הנדסת מחשבים/מדמ"ח ../images/Emo67.gif

1. אני קורא על 2 התחומים הללו הרבה באינטרנט והמסקנה שלי כרגע זה שאם יש לי גם תחום עניין בתוכנה ומחשבים כדאי לי ללכת להנדסת מחשבים (שכולל גם הנדסת חשמל). אבל מצד שני, הבנתי שהנדסת מחשבים זה תחום ביניים בין מדמ"ח לבין הנדסת חשמל ככה שבסוף אני יצא לא מתאים לא לכאן ולא לכאן ונראה לי עדיף להתמקד בתחום אחד ולדעת אותו טוב מאשר לחלוש על מגוון רחב מידי. ההתלבטות שלי סובבת בעיקר (ושלא תגידו שלא אמרתי, כנראה שלא אלך לעתודה אבל זה בשיקולים שלי) סביב ה. חשמל / ה. מחשבים / מדמ"ח (ובהקשר למדמ"ח, יש אחלה מסלול באוני' העברית שמשלב מדמ"ח עם מנהל עסקים, ארבע שנתי - נשמע מושלם בהנחה שאבחר מדמ"ח) ! אם תוכלו להסביר לי מה התחומי עניין המדויקים שצריכים להיות לי כדי להעדיף חשמל על פני מחשבים, ולהפך - זה יעזור. כי ממש לא ברור לי ההבדלים הדקים בין התחומים ומה בסופו של דבר קורה בפרקטיקה. 2. במידה ואני אבחר הנדסת חשמל, לפי מה שהבנתי אני יכול להתמחות ב- 3 תחומים: הנדסת חשמל נטו / הנדסת מחשבים / הנדסת מחשבים ותוכנה. A. מישהו יכול להסביר לי מה זה אומר ? B. אם אני אבחר הנדסת חשמל ואלך בסופו של דבר מתוך עניין אל התת-תחום של הנדסת מחשבים ותוכנה, אז אני אחשב כמו בוגר מדמ"ח בקבלה לעבודה ? איך הידע שלי יהיה ? C. ניתן להתחיל ללמוד בהנדסת חשמל ותוך כדי להחליט על תחום עניין ? ה. חשמל/ה. מחשבים ? מה הקטע של הנדסת מחשבים ותוכנה שנמצאת בתוך הנדסת חשמל ומה הקטע של הנדסת מחשבים שנמצא בתוכו ? D. אפשרויות העבודה של מי יותר גדולה ? חשמל / מחשבים / מדמ"ח ? ואיפה יותר מרוויחים ? E. למי שמתלבט בין חשמל למדמ"ח הבחירה האידיאלית תהיה ה. מחשבים ? או שעדיף לבחור תחום ספציפי ? F. מבחינה כספית, 3 המקצועות הנ"ל מרוויחים פחות או יותר אותו דבר ? G. ניתן תוך כדי התואר בחשמל לעבור כעקרון להנדסת מחשבים ולהתמקצע בתחום ? 3. שאלה אחרונה וחשובה - במידה ואלך להנדסת חשמל(ואבחר בסופו של דבר בהנדסת מחשבים ותוכנה)/ה. מחשבים אני אוכל בסופו של דבר אם ארצה לעסוק בתחום המחשבים כמו בוגר מדמ"ח ? מה יהיה השוני ביננו ?

אלנתן17

New member
ניסחתי מחדש - ה. חשמל/ה. מחשבים/מדמ"ח?!../images/Emo163.gif

1. אם תוכלו להגדיר לי מה ההתעסקות בפועל של כל אחד מהתחומים הנ"ל, זה מאוד יעזור לי. 2. אילו תחומי עניין צריכים להיות לי כדי לבחור את אחד מהמקצועות הנ"ל שנראים לי מאוד מושכים. בהנחה שחשמל/מחשבים/מתמטיקה/פיזיקה מעניין אותי. איך אתם מציעים לי לבחור מקצוע ? על מה להסתמך בבחירה ? כי אין לי תחום עניין מוגדר לגמרי ושלושתם נשמעים מאוד מבטיחים ומעניינים. 3. למישהו שמתלבט בתחום העניין הספציפי שלו מתוך שלושתם במה הייתם מציעים לו לבחור ? איזה תחום חולש על הכי הרבה ענפי תעסוקה מגוונים ככה שהוא ימצא את עצמו באחד מהם לפחות ? 4. במידה ואלך ללמוד בטכניון הנדסת חשמל, ואבחר להתמחות בתחום הנדסת מחשבים ותוכנה, מה יהיה ההבדל בפועל ביני לבין בוגר מדמ"ח בשוק העבודה ? *** כל מידע שתוכלו לנדב, סיפורים על המסלול, תיאור בכלליות, תחומי עניין דרושים, הלימודים במהלך התואר, העיסוק בהייטק ואיך לבחור מסלול - יעזור לי מאוד !!! ***

arik19851

New member
יש לי היתלבטות דומה לשלך

המסקנות שלי בינתיים הם כאלה- אם אתה אוהב מחשבים ואינטרנט -עדיף תלך לתחום זה אם אתה אוהב אלקטרוניקה -לך לחשמל שתי התחומים הם מאוד מעורבבים-למשל אם תלך להנדסת חשמל אתה תלמד תיכנות ושפות תיכנות בשני התחומים יש מתמטיקה ופיזיקה,אם כי פיזיקה יש יותר באלקטרוניקה אם תעשה מה שכתבת בארבע -תעסוק בעיקר במיקרו מעבדים ובמערכות בהם נידרש שילוב של חומרה ותוכנה . ככלל הנדסת חשמל ניחשב יותר יוקרתי ממחשבים -אבל אם אתה מעדיף מחשבים אז עדיף שישר תלך ללמוד משהוא שקשור במחשבים.

Kingstone

New member
יש לי התלבטות כמו לשניכם אבל בוא נבהיר דברים

אני אחזק את מה שizhak אומר. מבירור שלי על כל הנושאים (אני יותר מתלבט בין הנדסת חשמל להנדסת מחשבים). קודם כל בוא נכיר מהם כל אחד מהנושאים: אני כרגע מדבר על תחומי עבודה ולא על הקורסים עצמם בלימודים. הנדסת חשמל: כל מה שנוגע לחשמל, מחשמל נטו שזה חברת חשמל והעברת חשמל על גבי מוליכים וכבלי חשמל (העברה אנרגיה מה שנקרא), כרטיסים אלקטרוניים שיש בכל מוצר היום, אם זה אלקטרוניקה לבקרה (מטוסים, מכוניות ותעשיה) או אלקטרוניקה למוצרי בית או גאדג'טים ועוד. עד מיקרואלקטרוניקה שמתייחסת בעיקר לתחום המחשבים והמעבדים. בנוסף בהנדסת חשמל גם קיימים כל התחומים הפיזיקליים: עיבוד אותות, אלקטרואופטיקה ועוד. הנדסת חשמל היא תחום מאוד רחב שחומן בחובו המון תחומים מגוונים שהמשותף להם זה העקרונות החשמליים. הנדסת מחשבים: זה בעצם הנדסת חשמל רק שפה ישר פוסחים על כל התחומים ומתמקדים ישר במחשבים. מבחינת חשמל כשמדברים על מחשבים מדברים על מיקרומעבדים ומיקרואלקטרוניקה. בנוסף הנדסת מחשבים גם כוללת בתוכה תכנות בדגש על הפעלה של רכיבים אלקטרוניים. שוב התכנות פה הוא למטרות הפעלת הרכיבים וכלל המערכת ולא מטרת תוכנות במחשב כמו OFFICE וכאלו.. מושגים כמו: קושחה, מערכת הפעלה וכדומה ברמת LOW-LEVEL. שוב כשמדברים על מחשבים בהנדסת מחשבים אל תיקחו רק מחשבי PC או ניידים, מדברים פה על כל התקן שמצריך כוח חישוב, בין אם זה נגן DVD או דברים אחרים, יש הרבה. מדמ"ח: מדעי המחשב זהו תחום תיאורטי לעומת ההנדסות שציינתי למעלה. זהו תחום מתוך קבוצת המדעים המדוייקים. בתואר זה לא תלמדו פרקטיקה בחיי היומיום אלא כל מה שיש לדעת על תוכנה מא' עד ת'. כאשר אנחנו מתמקדים פה בתוכנה לשם התוכנה - בעיקר תוכנות שרצות על מחשב - בין עם GUI או בלי, שמטרתן לבצע מטלה מסויימת. מדמ"ח כולל בתוכו המון מתמטיקה בלי פיזיקה כלל. לעומת ההנדסות שבגלל שכאן יותר מדובר על תחומים פרקטיים - חומרה אז יש התייחסות לפיזיקה. עכשיו מה לבחור? אם אתה אוהב פיזיקה יותר ואלקטרוניקה אז לך להנדסת חשמל. אם אתה אוהב מחשבים ומעבדים וכל מה שקשור לזה אז לך להנדסת מחשבים. אם אתה אוהב תוכנה ולתכנת ולבנות תוכנות ולחשוב הרבה, לפתח את החשיבה מבחינת מתמטיקה ואלגוריתמיקה אז לך למדמ"ח. אני למרות שיש לי רקע בתכנות החלטתי לא ללכת למדמ"ח כי זה יותר מדי תאורטי בשבילי. עכשיו אני מתלבט בין הנדסת מחשבים להנדסת חשמל. מצד אחד אני אוהב מחשבים אבל מצד שני הנדסת חשמל כל כך מגוון יותר. לגבי תעסוקה: הנדסת חשמל והנדסת מחשבים לשניהם יש תעסוקה רבה בהייטק. הנדסת חשמל יש כמה תעסוקה לא בתחום ההייטק אבל אני לא מכיר יותר מדי. הנדסת מחשבים בעקרון הכניסה לעבודה היא כמעט מיידית כי הידע שצברת בתואר די מקביל למה שתעבוד. הנדסת חשמל שוב זה תלוי באיזה תחום התמחות בחרת במהלך התואר ולפי זה תחום העבודה. מדמ"ח - זהו תחום שהוא משתנה בין השנים. היו משברים בהייטק ואז בוגרי מדמ"ח לא יכלו למצוא עבודה בקושי והיו זמנים טובים גם. קשה לדעת, אבל לא הייתי אומר שבלתי אפשרי למצוא עבודה. בוא נגיד דבר אחד על מדמ"ח שאחרי שאתה מסיים את התואר לעבוד ישר זה לא כזה פשוט, כי למדת תאוריה יותר מאשר תכנות ממש. שוב זה תלוי איפה תעבוד והכל וצוברים ניסיון במהלך העבודה אבל בוא נגיד בשנים הראשונות יכול להיות שהעבודה תהיה פחות רווחית. עוד הערה אחרונה לגבי מסלול הנדסת חשמל: במסלול הנדסת חשמל, בשנה שלישית ומעלה אתה מתחיל לבחור התמחות. בגלל שהנדסת חשמל תחום מאוד גדול, אתה צריך לצמצם לתחום שתרצה כי אפשר הכל וגם לא תמצא עבודה ככה.. אני יודע שבטכניון, אם אתה בוחר בהתמחום מחשבים זה שקול לתואר הנדסת מחשבים בת"א כאשר בת"א אין אפשרות לבחור מחשבים בהתמחות בהנדסת חשמל אלא רק תואר שלם במחשבים. מכאן זה החלטה שלך. תחקור את התחום ותראה מה באמת יותר מעניין אותך. סורי על החפירה אבל הייתי צריך לעשות לעצמי גם סדר בראש.

izhak10

New member
מסלול לימוד

די "מיצית" את הההתלבטות בין שני המסלולים. ככלל: הנדסת חשמל ומדמ"ח הינם מסלולים מוטי חומרה ומדעי המחשב מוטה תוכנה. במידה ויש לך זיקה גבוהה משמעותית לתחום התכנות (שפות תכנות נטו) הייתי ממליץ על מדעי המחשב. במידה ואתה יותר בן אדם שצריך לגעת "בברזלים" לך לכיוון חשמל. שים לב שהנדסת חשמל זוהי הגדרה רחבה מאוד למיגוון תחומים הנדסיים המתחילים מתכנות (דרך הנדסת תוכנה) דרך תחומים בעלי אוריינטציה פיסיקלית ועד מה שמוגדר חשמל נטו (התמחות "זרם חזק" לדוגמא). אם אתה מתנדנד בין המסלולים לך בוודאות לכיוון הנדסת חשמל, מיגוון הקורסים יאפשרו לך לכוון את עצמך גם לכיוון תוכנה במשך שנות לימודיך. קבלה לעבודה הינה פונקציה של ביקוש זמני ועד שתסיים את המסלול שלך המקצוע "החם" עלול להתחלף פעמיים אם כי שוב בהנדסת חשמל הרקע שלך רחב יותר ולכן גם אפשרויות התעסוקה. אם עדיין יש התלבטות (ולדעתי אפילו אם אין) לך תלמד את מה שמעניין אותך, מן הסתם בו אתה תהיה יותר טוב ולכן יהיה יותר קל להרוויח ממנו כסף הקלות-מס-לחיילים-משוחררים

למעלה