שאלות הנושא גמילה

שאלה על גמילה מחיתולים - עבור חברה

נתבקשתי.. איך גומלים ילדה בת שנתיים וחצי מחיתולים?

חדוה1

New member
השאלה הראשונה

אני רוצה להתחיל לגמול את הגדולה שלי ורציתי להתיעץ איך לעשות את זה בצורה הטובה והבריאה ביותר - בנתיים זה לא הלך היא ישבה על הסיר עם סוכריה ביד ואחרי דקה קמה ועשתה על הריצפה, אחרי 5 פעמים שהיא הרטיבה לי את כל הבית הלבשתי לה טיטול בחזרה. מחר יום חדש אולי ננסה שוב תודה מראש

על גמילה ושאלה מביכה (אמהות לבנים)

עדיין לא התחלנו בגמילה, למרות שמתו מודיע לפעמים ומוריד לפעמים לעצמו טיטול אבל כאן זה נעצר. אתמול הוא לראשונה עשה פיפי בסיר. הוא ביקש סיר ועשה בעמידה כשהוא מחזיר את הסיר באוויר קרוב. השאלות הן: האם כדאי להוריד לו לגמרי את הטיטול ולהתחיל גמילה או שכדאי לי לחכות עוד קצת שיהיה חם יותר בחוץ ושהוא יבקש? אם כבר פיפי בסיר, אז האם הדבר אפשרי גם בישיבה? או שהוא צריך לעמוד?

sigalp

New member
גיל לגמילה מחיתולים../images/Emo28.gif

האם יש גיל כזה? הבת שלי בת שמה וארבע השבוע היא הביאה לי סיר ובקשה פיפי האם לעודד את השמוש או שזה מוקדם מדיי? תודה

שרהודיה

New member
האם הגמילה באה ממנה ??

אם לא אז לדעתי שווה לחכות עם הגמילה עוד קצת.. שזה יבוא גם ממנה. אחרת חבל על הזמן.. ולמה היא ישבה על הסיר עם סוכריה ?? כדאי לחשוב על צופר בדרך שונה.. אם היא תשב על הסיר 5 דק´ בלי לקום. אז מגיע לה הפתעה.. וכך להעלות את הרף.. אם היא תשב על הסיר יותר זמן. אם היא תעשה פיפי בסיר ועוד.. ועוד דבר שנזכרתי בו, המליצו לנו בהתחלה להושיב את הודיה על הסיר עם חיתול כדי שתתרגל לרעיון (לנו זה נראה פשוט וטבעי שצריך לעשות פיפי ישר בסיר.. אבל לילד זה מאד קשה כי עליו להפרד ממשהו שהיווה חלק ממנו.. בהצלחה

רותי ע

New member
תשובה של גומלת טריה ../images/Emo13.gif

שאלת השאלות כאן היא האם הילד מוכן לגמילה. ברגע שמורידים את החיתול זו נקודת אל-חזור. לא מחזירים לו אלא ממשיכים בגמילה אחרת מבלבלים אותו לגמרי. אצלנו ההחלטה שהגיע הזמן לגמול באה מהגן. המטפלות, שיש להן נסיון עשיר, אמרו לנו שהוא מוכן. אני פיקפקתי. והן צדקו. התחלנו גמילה לפני כחודש והלך חלק בצורה מדהימה. הילד היה פשוט בשל. בגן עשו "קבוצת גמילה" של 4 ילדים ובטקס מרשים זרקו את החיתול לפח. מבחינת מזג אוויר אפשר בהחלט לגמול. גם עידן עושה בסיר בהתחלה ועכשיו בשירותים בעמידה ורק את הקקי בישיבה על הסיר וזה בסדר גמור. את רק צריכה לבדוק אם הוא מוכן. האם יש לו מודעות מתי הוא עושה, האם הוא מסוגל להתאפק. אולי כדאי שתתיעצי בגן...

אם היא הביאה סיר משמע היא

מוכנה להתחיל. אני הייתי זורמת עם הילדה. וחוץ מזה אין גיל מוגדר להתחלה זה מתחיל ברגע שהילד בשל ומוכן ובדרך כלל כאשר הוא מודיע עכשיו אני עושה פיפי/קקי בחיתול. או כשהוא מביא לך סיר (אם כי זה עוד לא שמעתי אבל כל הכבוד לבת שלך). ובהצלחה.

../images/Emo104.gif וואו../images/Emo12.gif שנה וארבעה חודשים

ורוצה פיפי בסיר? גם אני לא שמעתי על ילדה כ"כ קטנה שרוצה סיר... שיהיה לכם
. סיגל של שגיא

רותי ע

New member
התחילה עונת הגמילה ../images/Emo8.gif

היום יש מבול של שאלות בנושא...
אני הייתי עושה מה שעשיתי עם הילד שלי. חודשים לפני התחלת הגמילה התחלנו עם "משחקי סיר ופיפי" כשהוא היה מבקש מדי פעם. גם קראנו לו הרבה ספרים בנושא ודיברנו על נושא הגמילה. וכשהוא היה מוכן להתחלת גמילה היה לו "נסיון" תיאורטי ומעשי. לדעתי לא כדאי להגיד "לא". הילד מבקש אז נותנים.

הלוואי שגם שון../images/Emo3.gif

עוד מס´ ימים שון בן שנה וחצי האם כדאי לנסות? להתחיל להסביר? הוא עדיין לא מדבר אבל מבין פחות או יותר מה אני רוצה ממנו השאלה אם כדאי לחכות שהוא ידבר????
או שבכלל התלהבתי מהנושא וזה עדיין מוקדם... האמא כאן לילדה בת שנה ו-4 נתנה לי תקווה וחשק

ofelya

New member
לא ממש מסכימה לגבי אל חזור

אצלנו המטפלת אמרה שהוא מוכן, ואנחנו רצנו אחריו שילך לשירותים ובסוף ראינו שזה לא בא ממנו וויתרנו. אחרי חודשיים ניסינו שוב וההצלחה היתה כמעט מלאה מההתחלה. אם לא הולך אחרי יומיים שלושה חבל להמשיך ללחוץ. ולגבי עמידה - התחלנו ישר מהשירותים , כי בסיר , בישיבה, הסיר הוא רק כיסא והפיפי הולך למקומות אחרים. שמנו את המדרגה שלו (מה שהיה מגבה לכיסא האוכל) ליד השירותים, ומשם הוא הסתדר לבד, אם כי המשך ההסברים זה תפקיד של אבא...

zimes

New member
מה היתה השאלה המביכה? ../images/Emo104.gif

אם זה ענין הישיבה/עמידה - להערכתי, בלי ניסיון כלל, די מהר הוא יגבש בעצמו דעה בנושא

חדוה1

New member
תודה

הגעתי למסקנה שלמרות רצוני הרב כנראה שביתי עדיין לא בשלה - נחכה עוד קצת וננסה שוב תודה לכל המגיבות ושבוע טוב ושקט

רותי ע

New member
יש אפשרות שהילדה אולי עוד לא בשלה

בכל מקרה ממה ששעתי וקראתי לא טוב להוריד את החיתול ואז להחזיר. או שגומלים או שלא. ככה מבלבלים את הילד. אם את מחליטה שהיא מוכנה אז את צריכה להיות מוכנה לפיספוסים ולא לשים לה חזרה את הטיטול, למעט בלילה. וגם קראתי ששיטת הפרסים בגמילה לא רצויה כי הפרס הגדול של הילד הוא שאין חיתול והוא כמו המבוגרים. אצלנו זה הלך חלק ללא שום פרס.

רותי ע

New member
מורידים לה את החיתול...

זו כל התורה על רגל אחת
אם היא בשלה לגמילה היא תפספס קצת אבל בסוף תלמד לשלוט בצרכים ולעשות רק בשירותים/סיר. השאלה הגדולה היא האם היא בשלה לכך...

רותי ע

New member
שאלות הנושא גמילה

התחילה עונת הגמילה ורבים מתלבטים בשאלה:האם הגיע הזמן לגמול את הזעטוט/ה? ריכזתי כאן את שאלות הגמילה כך שכל אחד יוכל ללמוד מהתשובות שקיבל האחר.

שרהודיה

New member
עוד הערה לגבי הגמילה

אני אשית מאד מאד פחדתי להתחיל עם הודיה את הגמילה, איך אהיה ערה מספיק שהיא עם תחתון ולא עם טיטול
להפתעתי כשהתחלנו את הגמילה ברצינות, אני בהחלט עירנית וזוכרת שהודיה עם תחתונים
ומידי פעם אני מבררת (לא כל הזמן כמובן..) אם היא צריכה שירותים. ואז.. חשבתי לעצמי שזה בדיוק כמו מה שקרה לי בנהיגה.. בתור אחת שממש רעדה מפחד מלחשוב לנהוג ברכב. ולכן קבלתי רשיון
רק שבועיים לפני שהודיה נולדה.. הייתי בטוחה שבמקום לנהוג ולשים לב לכביש ולמה שהולך מסביבי "ארחף" לי ובטח אכנס בכל דבר זז ומה שקורה באמת הוא שכאשר אני נוהגת וההגה בידיים שלי אני שמה לב לכביש כל כך טוב... אני בטוחה שכל אחת תצליח עם הגמילה של ילדה והעיקר לא להיות לחוצים !!

פישון

New member
אני מקשיבה למטפלת

היא אומרת שתמוז (כמעט בת שנתיים) עוד לא בשלה כי היא לא תמיד אומרת נכון אם שואלים אותה אחרי מעשה, ולפני מעשה היא לא מודיעה בכלל. היא אומרת שברגע שהם מתחילים להודיע מראש אפשר לנסות ולהתחיל, רצוי לא לפני אירועים גדולים (כמו כניסה לגן חדש או במקרה שלנו: לידה של שני אחים נוספים). החלטנו לחכות עד שהיא תבקש לבד. כרגע היא רוצה לשבת על שרפרף לידי כשאני בשירותים, ואני מסבירה לה שאני עושה פיפי, שזה הפיפי של אמא, שלתמוז יש כמו של אמא ולא כמו של אבא, ושאחר כך חשוב לשטוף ידיים. היא מאד מתעניינת בזה שאני שולטת בפעולה, אבל אני לא חושבת שהיא מבינה שהיא עושה בדיוק את אותו הדבר... מאיה

למעלה