שאלות הנקה

amichel

New member
שאלות הנקה

אני אמא טרייה לתאומות מתוקות בנות חודש שנולדו בשבוע 36. בהתחלה, בגלל השבוע והמשקל קיבלו רק חלב שאוב ומלפני כשבועיים התחלתי לנסות שילוב של הנקה.
שתיהן עלו יפה מאוד מאז הלידה ועכשיו שוקלות 3.6 ו-3.4. הגדולה יותר מצליחה, יחסית לינוק, אבל כל הנקה שנייה או שלישית, נרדמת אחרי כ-7-10 דקות ואני מצליחה להשלים לה את הארוחה רק בבקבוק. הקטנה יותר (שגם נולדה יותר קטנה) מצליחה לינוק לכל היותר 15 דקות לא רצופות שלוקחות כ-40-60 דקות של הצמדה, התנתקות וכו'.
אני מאוד רוצה להמשיך לתת חלב אם ולהניק אותן אבל לא יודעת איך להתמודדת עם ההנקה החלקית שלהן+שאיבות+טיפול.

האם אתן יכולות להציע טיפים איך לבסס את ההנקה? (אגב, נפגשתי עם יועצת הנקה ובינתיים לא ממש מרגישה שהטיפים שלה עוזרים לי...)

ושאלה שנייה - איזה דגש אני צריכה לשים על אוכל? לאכול משהו מסויים? להימנע ממשהו? מוצרי חלב או חלב עזים?

תודה!!!

מטית

New member
ומה יקרה אם היא תישן...?

או במילים אחרות, האם זו חובה להשלים עם בקבוק?

מיכל 2and1

New member
עדוד

טיפים לביסוס הנקה.
יש למטה בעמוד הזה קישור לנושא הזה בידיוק.
אבל במילים שלי:
תאמיני בעצמך ובבנות שלך שזה אפשרי.
תשתדלי לפתוח פערים של שעתיים וחצי שלוש בין הנקה להנקה...מה שעזר לי לעשות את זה היה
לצאת איתם מהבית. (כשנהגתי הם יכלו לבכות אבל לא עזר להם כלום לא הנקתי תוך כדי נהיגה....!)
תנסי להימנע מלהשלים את אותה הארוחה עם בקבוק.
מותר לאכול כמויות משתנות במהלך היום , גם אנחנו אוכלות פחות בארוחת בוקר ויותר בצהריים..או להפך....
כדאי לא להכניס הרגל שהנקה מסתיימת בבקבוק.
אני השלמתי להם עם בקבוק לארוחות מדויקות לפי שקילה לפני הנקה שקילה אחרי הנקה והשלמה במשך שבועיים- אני ממליצה מאוד לא לעשות את זה, לשחרר, לזרום, לא לדעת בידיוק כמה הן אכלו, להאמין בהן ובעצמך
שהן אכלו מספיק ועוד שעתיים וחצי שלוש הן תוכלנה לבחור אם לאכול יותר..
רוב ההנקה קורת גם כך בדקות הראשונות , אז אם היא יונקת 7-10 דקות כניראה שזה מספיק לה.
היא תתעורר יותר רעבה ותאכל יותר בהנקה הבאה...
חפשי רגעים של רוגע למציאת צורת ההנקה הנוחה ביותר למתקשה לינוק, אולי היא תעדיף צד אחד על פני
השני, אולי היא תעדיף ערסול על פני פוט בול או להפך....
מתקשה ההנקה שלי דווקא נהנה מהנקת בו"ז כי הצד השני תמיד טיפטף כך שאח שלו עשה את העבודה
כמעט לשניהם... בהמשך מתקשה ההנקה שלי התמיד עד גיל שנה וחצי
כשאח שלו איבד עיניין סביב גיל שנה...

אני מאוד ממליצה לך על הנקת התאומות בגלל שלי זו היתה חוויה מעצימה וטובה , זה היווה פיצוי גדול ,
וכמעט יחידי על הפער בצורך בדיאדה (כמעט בילטי אפשרי) ובגלל הפער בצורך בטוטליות( גם כן כמעט בילטי אפשרי-
או עולה מחיר עצמי גבוהה מדי..)

תאמיני בכן ויש סיכוי טוב שתצליחי...ואם לא..אז תמצאי את הדרך שנכונה לך ועונה על
הצרכים שלך ושלהן...אין רק דרך אחת נכונה, יש אלף דרכים.

תאכלי טוב,
תשתדלי לישון רצוף לפחות 5 שעות בלילה (אני אפשרתי להם לקבל בקבוק שאוב בלילה למען המטרה הנעלה הזו - דגש על רצוף!)
קחי עזרה

בהצלחה.

ארוחה בהנקה שונה מארוחה בבקבוק

ארוחה מבקבוק לוקחת פרק זמן מסוים ומוגדר. האוכל זורם להן לפה בלי שצריך לעבוד יותר מדי. לעומת זאת בהנקה הן מתאמצות בכדי שהחלב יצא וזה מעייף יותר. בנוסף, יש את האלמנט הפסיכולוגי: בבקבוק את יודעת כמה אכלו, אז מבחינתך הארוחה הסתיימה/לא הסתיימה לפי הכמות שנשארה בבקבוק. לעומת זאת הנקה זה ממש לא רק הזנה, זה גם חום ופינוק ועיטוף... הרבה דברים שחשובים מאוד להתפתחות. ייתכן שנרשמות כי כיף להן, כי סיימו לינוק לכרגע והוד חצי שעה ירצו שוב, כי ינקו לשובע כי במקרה הפעם ההנקה היתה ממוקדת ואיכותית וכו׳. בנוסף לכך, להנקה יש משמעות רבה גם בעידוד הגוף לייצר חלב. בחודש חודשיים. ראשונים תינוקות די דבוקים לציצי כי כך הם מאותתים לגוף ש״הי, יש פה תינוק וצריך לייצר עבורו כך וכך כמות חלב״. ילוב בקבוק עשוי לפגוע במנגנון הזה וצריך להיות זהירים. אגב, תינוק שיונק יעיל יכול בהחלט בקלות לסיים הנקה טובה ואיכותית תוך 7-10 דקות.
את מציינת שהן עולות יפה במשקל וזה נתון חשוב.
אני חושבת שלהתבססות ההנקה, אילו הייתי במקומך הייתי מתרכזת כמה ימים אך ורק בהנקה. בלי בקבוקים ובלי מחויבויות אחרות. מבקשת עזרה מהבעל/משפחה במטלות הבית האחרות, ומקדישה את כל זמנך רק להנקה ולמעקב אחרי תגובותיהן של הבנות. האם הן רגועות אחרי אוכל? האם הן נרדמות ואז רוצות שוב לאכול? האם אחת מעדיפה תנוחה מסוימת והשנייה דווקא תנוחת הנקה אחרת? ובמקביל עוקבת אחרי היציאות שלהן, לראות שיש מספיק חיתולים רטובים ומלוכלכים וגם שוקלת אותן כל יומיים שלושה. (בטיפת חלב, במשקל של יועצת הנקה, במשקל שאול מיד רה, וכו׳. כמובן שחשוב שזה יהיה אותו משקל ושתעשה שקילה ראשונית לקבלת base line).
מעקב אחרי כמה ימים כאלה יתן לך תמונת מצב יותר מהימנה. אם הבנות רגועות אחרי אוכל, מייצרות מספיק חיתולים מלוכלכים ורטובים, ועולות במשקל, כנראה שההנקה מספיקה להן, ואז חשוב להמשיך לתת להן לינוק לפי דרישה כדי שיצור החלב יימך כראוי.
בהצלחה!

יש הבדל בין ארוחה בהנקה וארוחה מבקבוק

ארוחה מבקבוק לוקחת פרק זמן מסוים ומוגדר. האוכל זורם להן לפה בלי שצריך לעבוד יותר מדי. לעומת זאת בהנקה הן מתאמצות בכדי שהחלב יצא וזה מעייף יותר. בנוסף, יש את האלמנט הפסיכולוגי: בבקבוק את יודעת כמה אכלו, אז מבחינתך הארוחה הסתיימה/לא הסתיימה לפי הכמות שנשארה בבקבוק. לעומת זאת הנקה זה ממש לא רק הזנה, זה גם חום ופינוק ועיטוף... הרבה דברים שחשובים מאוד להתפתחות. ייתכן שנרשמות כי כיף להן, כי סיימו לינוק לכרגע והוד חצי שעה ירצו שוב, כי ינקו לשובע כי במקרה הפעם ההנקה היתה ממוקדת ואיכותית וכו׳. בנוסף לכך, להנקה יש משמעות רבה גם בעידוד הגוף לייצר חלב. בחודש חודשיים. ראשונים תינוקות די דבוקים לציצי כי כך הם מאותתים לגוף ש״הי, יש פה תינוק וצריך לייצר עבורו כך וכך כמות חלב״. ילוב בקבוק עשוי לפגוע במנגנון הזה וצריך להיות זהירים. אגב, תינוק שיונק יעיל יכול בהחלט בקלות לסיים הנקה טובה ואיכותית תוך 7-10 דקות.
את מציינת שהן עולות יפה במשקל וזה נתון חשוב.
אני חושבת שלהתבססות ההנקה, אילו הייתי במקומך הייתי מתרכזת כמה ימים אך ורק בהנקה. בלי בקבוקים ובלי מחויבויות אחרות. מבקשת עזרה מהבעל/משפחה במטלות הבית האחרות, ומקדישה את כל זמנך רק להנקה ולמעקב אחרי תגובותיהן של הבנות. האם הן רגועות אחרי אוכל? האם הן נרדמות ואז רוצות שוב לאכול? האם אחת מעדיפה תנוחה מסוימת והשנייה דווקא תנוחת הנקה אחרת? ובמקביל עוקבת אחרי היציאות שלהן, לראות שיש מספיק חיתולים רטובים ומלוכלכים וגם שוקלת אותן כל יומיים שלושה. (בטיפת חלב, במשקל של יועצת הנקה, במשקל שאול מיד רה, וכו׳. כמובן שחשוב שזה יהיה אותו משקל ושתעשה שקילה ראשונית לקבלת base line).
מעקב אחרי כמה ימים כאלה יתן לך תמונת מצב יותר מהימנה. אם הבנות רגועות אחרי אוכל, מייצרות מספיק חיתולים מלוכלכים ורטובים, ועולות במשקל, כנראה שההנקה מספיקה להן, ואז חשוב להמשיך לתת להן לינוק לפי דרישה כדי שיצור החלב יימך כראוי.
בהצלחה!

סליחה על הכפילות... תפוזבל

למעלה