שאלות - הקושי בקביעת תור והטיפול אצל רופא

imanub

New member
שאלות - הקושי בקביעת תור והטיפול אצל רופא

החלטתי שאני רוצה לראות רופא סכרת לאחר הרבה זמן. אני מבין את הצורך לבוא מוכן לרופא ולא לבזבז את הזמן אבל עדיין נראה לי שזה קצת מוגזם:
ניסיתי לקבוע תור למרפאת סכרת אבל אמרו לי שאני צריך הפנייה מרופא. הלכתי לרופא וקבלתי הפניה ובדיקות דם.
התקשרתי לקבוע תור ואמרו לי שאני יכול לקבוע רק תור לאחור - אמרתי שאני לא צריך אחות - אמרו לי שאני חייב תור לאחות ורק אח"כ יוכלו לתת לי תור לרופא. התורות הם עוד שבועיים באמצע היום בפינה הרחוקה של העיר (קריית יובל בירושלים). בקשתי שיקבעו לי יחד תור לרופא ולאחות - אמרו לי שאי אפשר. גם התור לרופא הוא ב-11 בבוקר באמצע יום העבודה.
היום הלכתי לבדיקת דם והמתנתי בערך שעה בתור (במרפאה המרכזית של מכבי בירושלים).
האם כל זה נורמלי וזאת החוויה הרגילה כדי לראות רופא?

למה לא הייתי הרבה זמן אצל רופא? כי בפעם האחרונה שהייתי הרגשתי שבזבזתי את הזמן. לרופא לא היה דרך להתחבר למכשיר מדידה שלי, וגם לא הייתה לו דרך להתחבר לסנסור, ולא הבאתי מספיק נתונים על דף. ולכן פשוט לא היו לו נתונים והוא לא יכל לומר כלום.
האם הרופאים שלכם מקבלים נתונים מהסנסור, ממכשיר המדידה? כמה ימים אתם מביאים לרופא שיסתכל? האם אתם מדפיסים לרופא נתונים מהסנסור?

אשמח לקבל תשובות. העניין די מעצבן אותי ואם גם הפעם הביקור יתברר כמיותר, אני מתכוון לכתוב למשרד הבריאות ולשתף גם את האגודה על הדבר הזה. המדינה משקיעה המון כסף במכשירים שנותנים ניטור רציף והקופות לא טורחות להתחבר ולקבל את הנתונים - ופוגעות בבריאות של ילדים.
אם זה הרופא הספיציפי הזה אני אולי צריך לסוע לרופא בתל אביב.

mrkorr

New member
כן ולא

כן - לקבוע תור שיתאם גם לרופא/ה גם לאחות, גם לדיאטן(ית) וגם לך(!) זה לא משהו פשוט.
אבל וזה אבל גדול... אתה לא לבד. כולם ככה.
ולכן זה אפשרי ולכן זה קורה.

לגבי הנתונים - או שתלך למרפאת אחיות יום לפני ותוציא תדפיס מהסנסור ומשאר המכשירים (מד סוכר / משאבה)
או שתקבע עם הנציגים של המכשירים ליום התור או יום יומיים קודם.
שוב, זה מסורבל אבל זה קורה.
זו הבריאות שלך וכל אי הנוחות שווה כאשר באים לרופא עם מספרים מעודכנים ומקבלים משוב רלוונטי.

אבו זקן

New member
רוצה תשובות לעניין?

כדאי שתפנה את השאלות שלך לגוף שיכול לענות עליהן. "אנחנו" לא קופ"ח מכבי, כך ש"הרופאים שלנו" לא מקבלים נתונים מהסנסור שלך או משום מקום אחר.
&nbsp
התסכול שלך מרמת השרות הרפואי מובן ומוכר לרובנו. השיטה שלך, זאת שאומרת שבגלל פגישה גרועה עם הרופא אתה דווקא *דוחה* את הפגישה הבאה (במקום להקדים אותה ולהגיע עם כל הנתונים שהרופא צריך) היא גישה ילדותית שלא משרתת את המטרות שלך. גם האיומים שלך לא ממש ירגשו את קופ"ח, אבל קדימה: כתוב למשרד הבריאות, שתף את האגודה, פנה לעיתונות, לרדיו, לטלביזיה, רק עשה את כל אלה במקביל לקבלת ייעוץ רפואי, לא במקום.

בדיקות

אם דרשו ממך בדיקות מעבדה זה מה שצריך. זה לא במקום סנסור ולא במקום גלוקומטר.
במרפאות עצמן יודעים להוריד נתונים מהציוד לפני הכניסה לרופא.

imanub: מסתבר שצריך לדעת להסתדר בחיים (בכל העולם)..

הבעיות שאתה מעלה, כולן פתירות ברמת "המשתמש". גם בת"א צריך לדעת להסתדר.
בשאר העולם כנראה טיפה יותר קל..

imanub

New member
הסבר נוסף

אולי לא הובנתי נכון, אז אסביר שוב.
אני 10 שנים עם סוכרת, אני אוכל אוכל בריא, שוחה או רץ 3 פעמים בשבוע, מודד 5-6 פעמים ביום, משלם על סנסור מכיסי, עושה בדיקות מעבדה ובדיקות עיניים, ופחות או יותר מאוזן - על 7.
במצבי אני לא ממש צריך שרופא יגיד לי שהכל בסדר ושאמשיך כך, שמעתי את זה כבר עשרות פעמים, וזה מיותר. רק אם הרופא יכול להמליץ על דברים או לנתח תוצאות בצורה שאני לא יכול לנתח בעצמי יש לי צורך בו.
ביקרתי בעבר אצל רופא שעקב אחרי התוצאות שלי ונכנס לפרטים ונתן לי יעוץ משמעותי, ואני יודע שזה אפשרי.

התלונה שלי היא שרופא שנותן שירות לחולי סכרת, וגם לילדים, שמקבלים בסל הבריאות מכשיר שעולה אלפי שקלים וציוד נלווה בעוד אלפי שקלים, והמרפאה לא טורחת להשתמש בו.
ברור, שאדפיס את כל הנתונים מהסנסור וגם אכין רישום מדויק של מה אני אוכל וכמה אני מזריק שבוע לפני הפגישה.
התלונה השנייה היא שעל מנת לפגוש רופא, אני צריך ללכת באמצע יום עבודה ולפגוש אחות, באופן מיותר.
מה שעשיתי בפועל - קבעתי תור לאחות ולרופא, ואח"כ ביטלתי את התור לאחות.

גם אם תגיע למסקנה שהפגישות עם האנדוקרינולוג מיותרות...

בצע פגישה פעם בשנה. קבע אותה מיד עם סיום הפגישה של השנה הנוכחית. כך יחסכו חלק מהבעיות..

למעלה