שאלות הקשורות לקריאה בתהילים..

l i r o n 7 1 0

New member
שאלות הקשורות לקריאה בתהילים..

היי.. אני מאוד מקווה שהגעתי לפורום הנכון כדי לשאול את השאלות האלו... אני חילונית, אבל מאמינה ולאחרונה התחלתי לקרוא תהילים...השאלות שלי הן: האם ניתן לקרוא תהילים לפני הזריחה? בסוף ספר התהילים ישנן סגולות ותפילות, האם כדאי לקרוא את זה? אני אשמח לדעת למה.. האם צריך להבין את מה שקוראים או שאפשר לסרוק את המשפטים עם העיניים ולאו דווקא חובה לקרוא מילה במילה? תודה רבה ושבוע טוב

goldie4

New member
תשובות

קוראים תהילים במשך היום עד השקיעה, לא בלילה, ואחרי חצות עד הזריחה מותר לקרוא תהילים. עדיף לקרוא מילה במילה להזיז את השפתיים אך לא חייבים בקול, ולא מפסיקים באמצע המזמור. טוב לקרוא כל יום את המזמורים היומיים המחולקים לפי ימי החודש...

ציקי 07

New member
ובנוגע לסגולות

ולבקשות שבסוף אמור להיות כתוב למשל ,לפרנסה ... לזיווג.... כו` בהצלחה.

tamarhp

New member
תשובות :)

אז ככה: 1. לגבי תהלים בלילה: אם מדובר בתהלים לרפואת מישהו - מותר תמיד. אם מדובר בתהלים כחלק משגרה - הספרדים וחלק מהאשכנזים אומרים שלא לומר בלילה; ישנם אשכנזים שמתירים. 2. לאיזה סגולות את מדברת? אם אלו תפילות - אפשר לומר. אם אלו המלצות - אין צורך לקרוא אלא ליישם. בכל מקרה, תזכרי שהתפילה והתהלים והסגולות הן לא כספומט. אם עשינו משהו או התפללנו, זה לא אומר שמחר בבוקר פתאום תצא יד מהשמים ותביא לנו מה שביקשנו. 3. בכל מקרה לא סורקים עם העיניים אלא ישלומר ממש בפה- אפשר כמובן בלחש או ללא קול, אבל צריך לבטא עם השפתיים ממש (תהלים, תפילה, ברכות וכל דבר. בלב זה לא נקרא). רובנו לא מבינים כל מילה שכתובה בתהלים, אבל רצוי מאד מאד מאד לנסות להבין מה אומרים. יש תהלים, אני לא יודעת של איזו הוצאה, שמעל כל פסוק יש את הפירוש המילולי שלו וזה עוזר מאד. גם הרבה יותר קל להתפלל כשמבינים מה אומרים...

אופירA

New member
מנהל
מצטרפת לכל מילה בתשובה זו, ומוסיפה:

רצוי שתשאלי שאלות הלכתיות בפורום "שאל את הרב". הסגולות והתפילות שבסוף הספר אינם חלק מהתהילים, ואם הם לא נותנים לך שום דבר אינך צריכה לקרוא אותם. אם הם גורמים לך להתעוררות ולהרגיש חיבור לקב"ה - כדאי מאד לקרוא אותם. אם טוב לך לקרוא את המילים בלי להבין - אין עם זה שום בעיה. אבל יותר קל ונעים לומר לאחר שלמדת פירוש. אם את קוראת בסריקת העיניים - זה לא נחשב לאמירת תהילים, זה נחשב להכרת פסוקי התהילים (והכרת הפסוקים הוא עניין הרבה פחות חשוב מאמירתם בשפתיים). ואגב, מותר להפסיק באמצע פרק, בסופו של פסוק, אם צריך (כגון לענות לטלפון, לדבר עם אדם שפנה אליך בדברים, לעשות דבר נחוץ וכו').

goldie4

New member
אופירה שאלה

ברור שאפשר להפסיק אבל צריך אח"כ להתחיל את המזמור מהתחלה, לא? ז"א לא להמשיך מהמקום שהפסקת?

אופירA

New member
מנהל
יש עניינים שונים

יש איסור לומר את שם ה' לבטלה, ולכן צריך לומר פסוק שלם, ולא להפסיק באמצע הפסוק (כשמדובר בפסוק עם שם ה'). ומבחינה זו, אין צורך לסיים את כל הפרק. אבל כיוון שבקריאת תהילים יש עניין לסיים ספר שלם, או עניין לומר פרק שלם, ואין ערכם של כמה פסוקים מהפרק (ואפילו רובם) משתווה לערכו של פרק שלם - אז במקרה שהפסקתי באמצע פרק בגלל צורך, מבחינת העניין של ספר שלם או פרק שלם - אכן צריך להתחיל את הפרק מחדש.

l i r o n 7 1 0

New member
היי

ראשית כל, אני מדברת על כל התפילות שבסוף ספר התהילים, שאת זה עד כמה שאני יודעת קוראים בסוף קריאת כל הספר ואני מדברת על כל התפילות שבסוף.... ועל הקריאה עצמה של התהילים, אני שואלת אם מותר לקרוא בלילה לפני הזריחה של אותו יום כמובן... תודה ויום טוב

tamarhp

New member
אז ככה -

א. יש "יהי רצון" שאומרים לפני ואחרי קריאת התהלים - אם כי זה לא חובה. זו מין מסגרת התחלה וסיום של קריאת התהלים, ו"מכוונת" את קריאת התהלים למטרה מסויימת, לרפואת מישהו, או לזכותנו. לא חייבים לקרוא שום דבר, זה תלוי ברצון ובחיבור שלך. ב. היום מתחיל מהלילה כך שאם את רוצה לקרוא תהלים של יום מסויים, עקרונית אפשר כבר מהלילה. אבל רוב הרבנים (ספרדים וחלק מהאשכנזים) אומרים שאין לקרוא תהלים בלילה כלל ולכן עדיף לחכות לאחרי הזריחה... (אם את קוראת לרפואת מישהו אז מותר).

goldie4

New member
כתבתי כבר שמותר אחרי חצות.

ולפי חבד אם את אומרת תהילים יומי ולא הספקת ביום מותר גם אחרי השקיעה. אבל עדיף ביום. דרך אגב גם קופת צדקה נהוג שלא לשים אחרי השקיעה ועד חצות...

למעלה