שאלות הריון תקין-עובר מת שבוע 40

t1104

New member
שאלות הריון תקין-עובר מת שבוע 40

לפני 3 שבועות הייתי בהריון שבוע 40 כל הבדיקות שעשיתי במהלך ההריון היו תקינות מעקב מלא אחרי כל דבר בהריון ביום שני עשיתי מוניטור והכל היה תקין ביום שלישי קמתי בבוקר ולא הרגשתי תנועות הגעתי לקופ"ח ושלחו אותי לביה"ח - העובר תינוק מת לאחר הלידה ראינו את הסיבה קשר אמיתי בחבל טבור השאלות שלי הן: 1. האם ניתן לראות זאת באולטרסאונד? 2. האם יתכן שהקשר הזה נוצר בשלב כל כך מאוחר של ההריון או שהקשר נוצר מוקדם יותר והתהדק בשלב מאוחר יותר? 3. אם לא ניתן לראות באולטראסנד אז איך כן? 4. מהם האחוזים שדבר כזה קורה? למרות כל הכעס שבי אשמח אם תענה לי להבין קצת יותר למה למה זה קרה?!!!!

עובר מת

אני נשתתף בצערך על מה שקרה. 1. בדר"כ לא רואים קשר חבל הטבור באולטראסאונד 2.קשה לדעת מתי נוצר הקשר. 3. אין דרך שבה ניתן לראות קשר כזה בודאות לפני לידה. 4. אחוזים נמוכים. אנחנו רואים פעמים רבות קשר בחבל הטבור לאחר לידה, כאשר ההריון והלידה עברו ללא שום תקלות והממצא הינו ממצא לא משמעותי, ואלו מרבית המקרים. לא ברור למה במקרים כמו שלך הקשר הנ"ל גרם למות העובר ובמקרים אחרים לא. יש גם תאוריה שאומרת שקשר גם במקרה שלך יכול להיות ממצא לא קשור, כי בזמן שהעובר חי הלחץ בחבל הטבור לא מאפשר הידוק של הקשר, והקשר מתהדק במהלך הלידה רק לאחר שהעובר נפטר, אבל באמת אין דרך לדעת מה הוביל למה. לצערנו גם אם מבצעים את כל הבדיקות וגם אם מהלך ההריון תקין לחלוטין - מקרים כאלה קורים (כמו גם מקרי מות בעריסה של תינוקות בריאים לגמרי ללא סיבה נראת לעין לבעיה)

t1104

New member
תודה על התשובות

בעצם מה שאת אומר שהקשר שראינו בחבל טבור כל כך מהודק לא יכול היה להתבצע כאשר העובר היה חי למה בגלל המעבר של מזון וחמצן ? למה אמרו לנו שזאת הסיבה למות העובר אם לא בטוח שזאת הסיבה ? אני לא ממש הבנתי : כאשר נוצר קשר בחבל טבור אין סכנה לעובר והוא יכול לצאת בריא וחי מהלידה? אז מתי כן יש סכנה בקשר בחבל טבור?! כאשר יש קשר בחבל טבור אפילו לא מהודק אין בעיה של זרימת חמצן ומזון? תודה על התשובות

המשך תשובה

לא התכוונתי להגיד שבטוח שזו לא הסיבה. אין דרך לבדוק את הדבר כי אנחנו לא יוצרים קשרים בחבל הטבור על מת לבדוק אם זו יכולה להיות סיבה למות העובר. אני אומר שמכייון שרואים הרבה פעמים קשרים בחבל הטבור , ורובם ללא בעיה בעובר - אז יש הטוענים שזו כנראה לא הסיבה למות העובר (לשמחתנו - רוב המקרים של קשר בחבל הטבור לא מסתיימים במות העובר). שוב - אנחנו לא יודעים. מכיוון שמצאו אצלך קשר - מייחסים את הבעיה לקשר זה. אני מקווה שתתאוששי במהרה ותעברי הריון ולידה תקינים בזמן הקרוב.

למעלה