שאלות התחלתיות 4

o1d1e1d1

New member
שאלות התחלתיות 4

שוב שלום. נאמר לי על בפורום זה (ותודה על כך) שהתורה (ובה אני מתכוון לבראשית ועד דברים) ניתנה למשה משמים על ידי הבורא - משמע הוא כתבה או הכתיבה למשה. אם כן יש משהו שאינני מבין: התורה ניתנה למשה ובה סופר כבר על העתיד לבוא ? ז"א, כאשר ניתנה התורה הזמן היה ההווה (ספר שמות אם אני לא טועה) אזי איך זה שהתורה מספרת כבר על העתיד (ויקרא במדבר דברים באו אחרי נתינת התורה) ?! ז"א האם משה כאשר קיבל את התורה כבר אז ידע שלא יכנס לארץ ? לא ! כי אם היה יודע לא היה חוטא... (זאת רק דוגמה להמחשה). וזה מה שאני לא מבין. ניתנו חמשת חומשי תורה אך הם עוד לא התקיימו (העלילות). אשמח לשמוע הסברים. תודה רבה.

שאלה טובה שאלת

הגמרא (בבא בתרא ט"וע"א) מקצינה אותה עוד יותר : כתוב בספר דברים (ל"ד) "וימת שם משה עבד ה'" אפשר משה <מת> וכתב וימת שם משה ? אם משה מת - איך הוא כותה את הפסוקים על מותו ? ויש שני הסברים : 1. עד כאן כתב משה, מכאן ואילך כתב יהושע. (אבל זה תירוץ מקומי לפסוקים האלה, והשאלה שלך כללית יותר). 2. עד כאן הקב"ה אומר ומשה אומר וכותב, מכאן ואילך - הקב"ה אומר ומשה כותב בדמע. משה לא כתב את התורה כצופה שמתעד את האירועים, אלא ה' הכתיב לו כל אות ואות. כך יכול משה לכתוב גם על דברים שעוד לא התרחשו, ואפילו לתאר את מותו שלו.

פלגיה

New member
שתי אפשרויות

"תורה חתומה ניתנה" - כמיקשה אחת בתום ארבעים שנה. "תורה מגילה מגילה ניתנה" - אחרי כל מקרה וכל אירוע, נוסף אותו סיפור לתורה , כאילו במגילה נפרדת. (זה לגבי סיפורי האירועים. התורה ניתנה כולה בסיני)

o1d1e1d1

New member
פירוש המילה "דמע", מהו ?

זאת הפעם השניה שאני שומע מילה זאת. "משה רשמה בדמע". אל אף הסכנה בלהשמע בור מוחלט אני חייב לשאול: מה פירוש מילה זאת ?

למעלה