שאלות התפתחות ושאלת תזונה

קרנוצה

New member
שאלות התפתחות ושאלת תזונה

הי בוקר טוב, אני חדשה בפורום הזה - טוב לדעת שהוא קיים...
אז זהירות
- ארוך... ולשאלותיי: יובלי בן 9.5 חודשים, זוחל 6, יושב, נעמד, הולך בין רהיטים (ספה ושולחן..), לאורך רהיט וגם התחיל קצת עם הליכון דחיפה שנראה שהוא מבסוט ממנו.. 1. הגרביים כל הזמן בורחות לו, אם מזחילה או מסיבה אחרת,האם זה לא מסוכן? לא מפריע לו? הוא לא יכול ליפול ככה? 2. הוא מכניס כדורים וגלילים לתוך דלי עם פתח לצורה (התאם צורה), אבל לא מצליח להשחיל טבעות, ז"א הוא מנסה כמו עם הכדורים ואז בעצם מפספס (כי צריך טיפה להזיז את היד מאיפה שרוצים להכניס את הטבעת) - איך משפרים את זה? או שאולי פשוט לתת לזמן לעשות את שלו עד שהוא יצליח מבלי להתערב? 3. הוא לא יודע לתפוס אחיזת פינצטה, כאשר אני שמה לו שהו קטן, הוא מנסה לאחוז עם כל היד, איך אפשר לעודד את זה? ועכשיו לשאלת התזונה: יובל אוכל מרק עם בשר בשמחה, גבינות, פירות בקושי (לא כ"כ אוהב את זה), מחזיק לחם ומוצץ אותו... העניין שהוא אוכל את הכל חצי טחון וחצי מעוך, אפילו את הקציצות תריך לטחון אחרת הוא לא אוכל... הוא לא מצליח לאכול הכל מעוך, שלא לדבר על להחזיק משהו ולאכול (את הלחם הוא מוצף ואם לוקח חתכה, מייד משתעל ונראה לנו שעוד רגע נחנק...) פה גם נכנסת השאלה על אחיזת פינצטה.. איך מעודדים אותו להתקדם עם האוכל? לאכול קציצות (לא טחונות), פסטה, ירקות.... תודה מראש על התשובות ומצטערת על האורך...
ומצרפת תמונה בשביל הכיף...

תשובות לשאלות ההתפתחות

שלום קרנוצה, לפי התיאור שלך, נראה כי ההתפתחות של יובלי תקינה לחלוטין לגילו. 1) בעניין הגרביים, "זנב" של גרב מקדימה יכול להתקיל תינוק שהחל ללכת. אין לי חדשות מדהימות בנושא: או שתסדרי לו את הגרביים לעיתים קרובות יותר, או שתמצאי גרביים שעוטפות את הרגל בצורה טובה וחזקה יותר, או שתשיגי לו גרב-נעל שקשה יותר להסיר אותה (אין לי מושג איפה אפשר להשיג אותה בארץ) אלו בעצם "נעלי" בד, גרביים בצורה של נעל - הכוונה שאינן בצורה של שרוול בד ארוך כמו גרב קלאסית, אלא בצורה מאורגנת יותר, כמו של נעל. אם זה מפריע לו? רוב התינוקות בגיל הזה לא מתייחסים לעובדה שהגרב מחליקה מהרגל, כך כנראה גם יובלי. 2) תני לו עוד זמן. 3) עסי את שתי האצבעות שאחראיות על אחיזת פינצטה (אצבע ואגודל) בכל כף יד. העיסוי אמור להיות משורש האצבע עד לציפורן כאשר את מעסה את צידי האצבע ולא את הצד הקדמי והאחורי שלה. בנוסף, עודדי אותו להסיר מדבקות שמודבקות על הגוף או על הבגדים. התחילי בזה ותראי אם יש שיפור כשלהו. נ.ב. התמונה מקסימה
בהצלחה, ענבל

בעניין הגרביים

תנסי לשים גרב דקה שצמודה יותר מתחת לגרב הקבועה, (אצלי זה קיבע את הגרביים)

קרנוצה

New member
העניין הןא שזה על

מכנס רגלית.. בכל זאת חורף והוא זוחל המוןןןןןן, אז נכון זה טיפה עוזר, אבל עדיין יש לו "זנב"

מייב

New member
קרנוצה, לגבי דלי ההשחלה

אני רואה בתמונה שרק פתח העיגול גלוי, והשאר מכוסה (בנייר?) זו את שכיסית, או שזה בילד-אין בדלי? כי זה רעיון מצויין ללמד צורה-צורה בלי להתבלבל... והקטן מקסים!

קרנוצה

New member
אני הוספתי

לפי טיפ של טיפת חלב, בדיוק אתמול פתחתי לו את הריבוע, לאחר שהוא עבר בהצלחה ולאורך זמן את העיגול... הרעיון הוא להתחיל צורה אחת ואח"כ להוסית לאט-לאט עוד, ז"א לא לפתוח כל פעם אחר אלא להוסיף...

שלום קרנוצה

הזמן יעשה את שלו. תמשיכו לעודד אותו ולהציע לו מזון לא טחון . יתכן והוא עדיין לא בשל לכך ולא צריך להתעקש. בעתיד, הוא יאכל אוכל לא טחון, אל דאגה..

למעלה