שאלות-התפתחות תקשורת, שפה ודיבור

puchiluchi

New member
שתי שאלות על התפתחות שפה

ביתי בת שנה וחודשיים וכבר אומרת מספר מילים ברורות. בעלי לפעמים מדברת איתה בספרדית,שפת אם שלו וכנ"ל לגבי החמים כשאנחנו נוסעים אליהם פעם בשבועיים לסופ"ש. האם החשיפה לספרדית היא מספקת? בעלי לא רואה הרבה את הילדה ככה שלא מדברת איתה כל הזמן בספרדית, לרוב היא שומעת עברית, האם בכל זאת ספרדית תוטמע כשפת אם? כמו כן בעלי מדבר איתה ספרית אבל הוגה את המילים בצורה ילדותית ואני חוששת שהיא לא תבין איך הוגים נכון את המילם, האם אני צודקת? שאלתי השניה היא שאמנם ביתי יודעת להבחין בין אמא לאבא כששואלים אותה איפה כל אחד, אבל קוראת רק אבא ולא אומרת אמא... האם זה תקין? האם להמשיך לשאול אותה אם היא מתכוונת לאמא בכל פעם שאומרת אבא?

שאלות-התפתחות תקשורת, שפה ודיבור

להורים שלום, ביום חמישי בשמונה בבוקר אענה על שאלות בנושא התפתחות תקשורת, שפה ודיבור אשמח לענות, להתראות אסנת סגל קלינאית

מחקר עם תינוקות:משמיעה לדיבור

על המחקר להורים שלום, בחוג להפרעות בתקשורת, אונ' ת"א, נערך מחקר ראשון מסוגו בישראל לגבי האופן שבו תינוקות מאזינים ומבחינים בין מילים. למחקר חשיבות להבנת תהליכים ראשוניים של רכישת שפה, ולשיקום תינוקות ופעוטות לקויי שמיעה ומושתלי שתל השבלול. אנו זקוקים לתינוקות שומעים בני 11-14ח' לבדיקה חד פעמית, קלה וידידותית הנערכת בתל-השומר.מוזמנים להרשם גם תינוקות צעירים יותר. משך הבדיקה כעשר דקות, ובמהלכה התינוק יושב על ברכי ההורה, צופה במסך ושומע צלילי דיבור. אנו עוקבים אחר תנועות עיניו. המשתתפים מקבלים תעודת "מדען צעיר",תלוש שי לשילב בסך 100 שקלים וכרטיס חניה. מצ"ב מכתב הסבר עם פרטים נוספים. עזרו לנו לעזור, כי כולנו רוצים לשמע "קול" מילה. תודה, לפרטים נוספים ניתן לפנות לאסנת סגל, דוקטורנטית בחוג להפרעות בתקשורת אונ' ת"א. 0522-998404 [email protected]

Tula1

New member
שלום אסנת, איבחון של דיפרקסיה ורבלית

אסנת שלום, בני בן שנתיים , ילד חייכן , פיקחי, שובב מתוק וחכם בצורה בלתי רגילה, אובחן עם דיפרקסיה ורבלית. אנחנו בטיפול אצל קלינאית מצויינת פעם בשבועיים, ובעקבות האבחון של רופא ההתפתחות נעלה את מינון הטיפולים לפי מה שהיא תגיד. השאלה שלי- האם בנוסף לטיפול אצל קלינאית יש עוד דברים שיכולים לקדם את הילד שלי ולהדביק את הפער השפתי? מה הסטטיסטיקה אומרת לגבי ילדים המאובחנים בדיפרקסיה? מתי הם מתחילים לדבר כמו כולם? מה העתיד צופן לו כילד דיפרקסי? אנחנו ממש מתנגדים לגן שפתי, מה הסיכויים להצלחה בגן "רגיל"? הוא כרגע בגן רגיל עם צוות יוצא מן הכלל שמכיר את התופעה ונותן לילד את כל האהבה והתמיכה שלה הוא זקוק.... דואגת מאוד לעתידו, יש לנו ילדה בת 4 שהתפתחה מבחינה ורבאלית במהירות שיא (מילה ראשונה בגיל 8 חודשים...) אני קוראת כרגע מאמרים ועבודות דוקטורט בנושא כך שאני יודעת בדיוק מה היא התופעה, אני רק לא יודעת מה קורה בסוף הדרך ועד כמה ארוכה הדרך ומה היא מכילה..... תודה על כל תשובה, אפשר גם במסר אגב . נ.ב- היינו אצלך בניסוי בתל השומר כשהוא היה בן שנה וחודשעעם, כבר אז אבחנת עיכוב...

דיספרקסיה וורבלית

שלום, ראשית לא להבהל. מניסיוני ילדים רבים המאובחנים עם דיספרקסיה וורבלית ומקבלים טיפול מתאים מגיעים לכיתה א' עם יכולות דיבור מתאימות לגילם. הפרוגנוזה טובה במיוחד לילדים בעלי אינטיליגנציה תקינה. ההמלצה שלי (ושל הספרות) היא טיפול אינטנסיבי. פעם בשבועיים זה לא מספיק. כדאי להיות במסגרת טיפולית של לפחות פעם בשבוע ומומלץ גם פעמיים -שלוש בהתאם לחומרה. השאלה אם לשלב בגן רגיל או בגן שפתי תלויה במכלול גורמים. למשל, האם קיים קושי שפתי מעבר לקושי בדיבור, מה קצב ההתקדמות, באיזו מידה הוא משתלב בגן, האם קיימים קשיים נוספים. אנא פני אלי במייל מאד מעניין אותי לאתר לאחור את הממצאים בתקופת הינקות. את מוזמנת גם להתקשר. אסנת סגל קלינאית [email protected]

y l a n

New member
הבייבי שלי בקושי מדבר

שלום שלום... הבייבי שלי בן 20 חודשים (נולד במרץ 2008) ואומר מילים ממש בודדות ושגם במילים האילו חסרות אותיות (בננה=ננה) הוא כן חושב שהוא מדבר על ידי שהוא ממלמל בדרך כלל צירוף של האותיות נ,מ,י באותו הטון שנאמר לו . אוצר המילים שלו אולי מגיע ל 8 מילים (בלי שמות כמו אבא, אמא, דודה וכו'....) אין לו שום נטיה לשלב שתי מילים ("משפט"). האם זה נורמלי, הילד הראשון בגיל הזה כבר קישקש נחרצות.. מה אפשר לעשות חוץ מלדבר איתו כדי שיעשיר את השפה? (בבית אנחנו מדברים שני שפות אך אליו פונים רק בשפה אחת) תודה מראש

בן 20 ח'

שלום, השמטת הברות והגאים שכיחה בגיל זה ואינה מעידה על קושי. יחד עם זאת, אוצר המילים ההבעתי אכן מצומצם. אני חושבת שכדאי לפנות להערכה של קלינאית תקשורת שתיתן לכם הדרכה אישית מכוונת. אסנת סגל קלינאית

Yifatule

New member
בת חצי שנה

מתי צפויה להתחיל לפטפט - בב, דד, וכדומה? בינתיים מעלה ומורידה את הטונים בקריאות אלינו

shoshv

New member
ממש במקום , תודה ../images/Emo13.gif)

בני בן 3 כמעט (חודש וחצי) נכון להיום הוא אומר הרבה מילים רובן ככולן, על כל פנים הארוכות, אינן שלימות חסרות תחילה או סוף או מוחלפות האותיות אחרות. ברור לי שהוא צריך עזרה, כי אני לא מצליחה לקדם אותו (מני מדברת אותו הרבה ולאט חוזרת על מילים כפי שנכון לאמרן, קוראת וכו'- מה שיכולה לעשות אמא לא מקצועית) חיכיתי איתו מספטמבר, ואני רואה שיפור בפתיחות ובכמות המילים, אבל עדיין מאוד מתקשה לבטא אותן ועוד יותר מתקשה להרכיב משפט.יש לו גם התנשפות כזו, כשהוא אומר משפט= הרבה מאמץ. הבעיה עכשיו שרוב הקלינאיות- ופניתי לכככככל הקלינאיות באזורי מגורי, מקבלות רק בוקר ואחר הצהרים התורים לעוד מספר חודשים. קבלתי מספר של קלינאית פרטית- ואני מתלבטת, ברור לי שהילד צריך עזרה עכשיו ולא בעוד שנה. מצד שלישי סבתא לוחצת לעזוב אותו כי " הוא בן, בנים מדברים יותר מאוחר, ולחץ עליו יכול רק להחמיר....וכו' אשמח לקבל את חוות דעתך, האם יש מקום לפנות ובעצם, למי?

בן שלוש

שלום, יש בהחלט מקום לפנות לקלינאית תקשורת. את צודקת בכך שלא כדאי לחכות. בקשר לשאלה למי, זה תלוי בך. יש אפשרות לאחר או לצאת מהגן בשעות הבוקר לטיפול. זה בהחלט חיוני. אסנת סגל קלינאית

barbonit

New member
בת שנה וחודשיים

מה צפוי מבחינת התפתחות הדיבור בגיל הזה? היא מברברת בלי סוף, את כל ההברות, אבל בינתיים היא אומרת רק אבא. לי יש ליקוי דיבור ואני מפחדת שבזמן שאני מדברת איתה היא תקלוט את הגיית מילה בצורה הלא נכונה. האם הפחד מוצדק? מה אפשר לעשות בנושא?

בת שנה וחודשיים

שלום, בגיל זה מצפים למלמול והופעת מילים ראשונות. איני יודעת מה אופי הליקוי בדיבור שלך. לרוב אין לליקוי כמו גמגום או דיסארטריה השפעה על הפקות של ילדים. בכל מקרה, אני מניחה שבקרוב היא תלך לגן ואז תשמע גם אנשים אחרים. לא נראה לי שיש סיבה לדאגה אסנת סגל קלינאית

ליאולי

New member
בן שבעה חודשים ועדיין לא ממלמל הברות

שלום אסנת עילי בן 7 חודשים. תמיד היה תינוק שקט מאוד (באופן יוצא דופן) והיום "מדבר" הרבה אבל רק בהברה אחת, מין "אה" מתמשך כזה, עולה ויורד. לא משתמש בBA או PA בכלל. האם נורמאלי? האם יתכן שלילד יש בעיית שמיעה למרות שהוא מגיב לשמו ושומע רעשים חזקים? תודה

קאריןה10

New member
מצטרפת לשאלה...

גם שלי בן 7 חודשים ושבוע. משמיע בעיקר בףףףףףף ואה בקולות עולים ויורדים. אבל לא משמיע הברות אחרות למרות שאנחנו שרים לו אין ספור שירים ומדלקמים לו וטוחנים לו בלי סוף א-בא וא-מא ומה, מה, מה.. וכו'. האם זה תקין? האם ילד בגילו כבר אומר אבא, אמא? האם משמיע הברות אחרות?

בן שבעה חודשים

שלום, בין גיל חצי שנה לאחד עשר חודש (בטווח הזה) מופיע מלמול חזרתי (כמו בבב) ומגוון (כמו בבי גדו ). מילים ראשונות מופיעות בסביבות גיל שנה. אסנת סגל קלינאית

ט ר י ל י

New member
הבן שלי בן 8 חודשים וגם אצלנו בעיקר בףףףף

ואה/ או. לפי כמות האנשים ששואלים את זה נראה לי שלא ממש צריך להלחץ
. דעה לגמרי לא מקצועית כמובן, אז זאת תחושת בטן שלי.

בן 7 חודשים

שלום, מיעוט מלמול יכול להיות קשור לבעיית שמיעה אבל לא רק. הייתי פונה לבדיקת שמיעה מסודרת כדי לוודא שאכן לא מדובר בבעיית שמיעה. כמו כן אם בשלושת החודשים הבאים אין שינוי בהפקות מומלת להתייעץ עם קלינאית תקשורת. אסנת סגל קלינאית

ליאולי

New member
תודה אסנת

אכן, לפי כמות האנשים ששואלים את אותה השאלה בגיל הזה, כנראה שזה לא נדיר כמו שחשבתי. בכל אופן אבקש בטיפת חלב בדיקת שמיעה, כי נראה לי ששם יש בעיה.

למעלה