שאלות ודברים שלא הבנתי...

hagashaga

New member
שאלות ודברים שלא הבנתי...

1. התחלתי לקרוא את סדרת הספרים (את סדרת הטלויזיה אני רואה כבר מאז שהיא התחילה), ולא ממש הבנתי משהו - העורבים שאיתם שולחים הודעות ומסרים יכולים לדבר? כי בספר כתוב מלא פעמים כאילו שהם מדברים, לדוגמא: " שוטה, הסכים העורב. טיריון הרים את מבטו. הציפור בחנה אותו בעיניה השחורות והחרוזיות וטפחה בכנפיה. שוטה, קראה שנית. " הם מדברים? WTF?
2. הקרן שבה תוקעים במשמרת הלילה (תקיעה אחת - סיירים חוזרים, 2 תקיעות - פראים, 3 תקיעות - המהלכים הלבנים), תקנו אותי אם אני טועה אבל לפי מה שהבנתי השומרים עצמם על החומה תוקעים בקרן לפי מה שהם רואים נכון? אז איך בסוף העונה השנייה סאם והחבר'ה שנמצאים באגרוף ראשוני האדם שומעים 3 תקיעות? החבר'ה שבחומה תקעו (אם כן זה אומר שהם ראו משם שהמהלכים הלבנים תוקפים ומכאן גם שהם יודעים על קיומם של המהלכים הלבנים וזה לא ממש מסתדר עם מה שקורה שם בעלילה) או שהסיירים הביאו איתם קרן לאגרוף ראשוני האדם? בקיצור מי תקע בקרן ואיך הם ידעו מראש שהמהלכים הלבנים יתקפו אותם (מתכוון להתקפה שמתוארת בסצנה האחרונה של העונה השנייה)?
תודה לעונים!! :)

תשובות

1. העורבים שאיתם שולחים הודעות ומסרים, יכולים ללמוד מילים ספורות, כמו תוכי. הציפור של ג'אור מורמונט יכלה לומר הרבה דברים.
2. הצופים בכל אחד מהבסיסים של משמר הלילה נושאים קרנות על מנת להתריע במקרה הצורך. כשהאחים השחורים חונים באגרוף, הם מעמידים צופים נושאי קרן. האותות (לפי מספר התקיעות) הם אותות עתיקים מאוד. כפי שסם מציין, אף אחד אף פעם לא תוקע 3 תקיעות. כבר אלפי שנים שלא תקעו 3 תקיעות. מציינים את זה כאחד האותות כשם שאומרים את מילות השבועה. מנהג עתיק שהשתמר.
אבל המשמר כבר חושד במשהו. הרי המשמר כבר נאלץ להתמודד עם שני רפאים שאחד מהם ניסה לתקוף את הלורד המפקד בשנתו, וג'ון שלג הציל אותו.

hagashaga

New member
אז בפועל

אז בפועל בסוף העונה השנייה כששמענו 3 תקיעות ואז סאם והשניים שאיתו התחילו לרוץ, אחד מהצופים ראה את המהלכים הלבנים (לראשונה מזה אלפי שנים) ותקע 3 פעמים? או שלקרן יש קסם שיודע מתי הם באים וככה באו התקיעות?

שום קסם

בימים שלפני מערכות הכריזה והרדיו, השתמשו בכלי נגינה (קרנות יער, תופים) כדי להעביר מסרים מוסכמים מראש בין מוציא המסר למקבלו על פני מרחקים גדולים יחסית ובאופן מיידי. מי שהיה בתורנות שמירה באגרוף וראה את האחרים מגיעים, תקע בקרן 3 פעמים, כדי להזעיק את כל הישנים במחנה ואלה שהיו בתפקיד מחוץ למחנה, כדי שכולם ייתרכזו למחנה להגנה מפני מתקפת האחרים.

זכורני שלא כל העורבים

אלא רק חלק מהם - החכמים ביותר ובעלי מיתרי קול מתאימים - יכולים לומר מילים. וגם זה אם מאלפים אותם, ורוב המטפלים בעורבים לא טורחים לאלף אותם.

העורב של הלורד המפקד גם לא יודע הרבה יותר מעשר-עשרים מילים במקרה הטוב. העובדה שהוא כמעט תמיד חוזר על מה שנאמר הרגע מלמדת שאולי הוא אפילו לא זוכר לטווח ארוך מילים ורק חוזר על מילים שנאמרו לאחרונה, כמו תוכי.

אם כי בחלק מהתיאורים נראה שהעורב הזה קשור לכוחות קסומים מהסוג של ילדי היער, והמילים שהוא בוחר לחזור עליהם הן בעלי משמעות ומסר שהוא מעביר, או שמעבירים דרכו.

אני חושב שאתה טועה.
קטנטן לספר השלישי

סאם הצליח ללמד את כל העורבים במשמר להגיד "שלג". לא נראה לי שבמקרה לכולם יש מיתרי קול מיוחדים.
מה שכן, אני די בטוח שלעורב של מורמונט יש סיפור, שמתקשר בווארגים. למשל, שמתי לב זה שהוא אומר רק מילים בעלות הברה אחת וחוזר עליה פעמיים או יותר. "corn", "snow", "death" וכן הלאה... עד הפרק האחרון של הספר החמישי. אז הוא אמר שתי מילים שכל אחת מהן הברה אחת. מה שהוא אמר עוד יותר מסגיר שיש בו משהו.

למעלה