שאלות וכמה מילות תודה..

SYM SYM

New member
שאלות וכמה מילות תודה..

אז ככה.. קודם כל שלום לכולם אני חדש בפורום לפחות בקטע של לכתוב (אני יותר בקטע של לקרוא ולהבין). אני שייך כבר לכת-נועיסטים בערך כשנתיים התחלתי עם פז'ו טרקר אופ רואד ולפני זמן לא רב (3 שבועות בערך) עברתי לג'וי רייד 150 חדש מהניילון שהוא הבייבי הנוכחי שלי. דבר ראשון רציתי לפתוח בדברי תודה שמשום מה נורא חשוב לי להגיד אותם כבר בהודעה הראשונה שלי... רציתי להגיד תודה ל-X לכומר לשדון ולכל מי שהופך את הפורום הזה למשהו טוב וכיפי גם לחבר'ה היותר צעירים (SATLAN ואופנועיסט דנדש ולכל השאר..) רציתי להגיד לכם תודה כי יצרתם פה פורום שכיף להיות חלק ממנו (לפחות בקריאה עד עכשיו) פורום שמתעסק במשהו שאני מאמין גורם לכולנו כיף וכמה רגעים של אושר לפחות מספר פעמים ביום, תודה שלא הפכתם את הפורום הזה למשהו כמו הפורום של YNET שנראה בחודשים האחרונים כמו הצמתים הראשיים במדינה לפני בחירות (רק זבל בלי הרבה תוכן) בקיצור תודה רבה. עכשיו אחרי כל הרגשנות ופתיחות הלב לשאלות: 1. כפי שאתם כבר יודעים קניתי ג'וי רייד 150 חדש ואני עדיין בהרצה אבל יש משהו שקצת מטריד אותי, לפני כמה ימים ביצעתי ניסוי לבדיקת הספידומטר לאור כל הדברים שנאמרים פה ובמקומות אחרים לגבי האפטימיות של הספידומטרים בקטנועים..אז ביקשתי מחבר לקחת רכב ולנסוע בו במהירות קבועה (80 קמ"ש) כשאני נוסע אחריו כשהמטרה היא שאני לא יתרחק ולא יתקרב אליו באף שלב וכך אני ידע שהמהירות שלי היא המהירות שלו אבל!!! בשביל להגיע למהירות שלו הייתי צריך לנסוע על 100-110 קמ"ש שנראו דרך אגב מאוד אמיתיים השאלה היא איך אני יכול למדוד את המהירות בצורה מדוייקת והאם סטייה כזו אפשרית בגדר ה"אופטימיות" של הספידומטר שלי?? 2. השאלה השניה היא קצת מופרעת אבל זה טבע האדם - לשאוף קדימה מישהו שמע או מכיר שיפורים לג'וי רייד?? אני מתכוון גם לדיגומים חיצוניים וגם מכניים, לא בהכרח רק שיפורי מנוע אתם יודעים קצת קוסמטיקה.. 3. רצית לדעת גם אם ההגבלה שקיימת במנוע של הג'וי 200 קיימת גם ב 150?? ולסיום רציתי לומר שוב תודה.. למדתי מכם המון ול-X כן, החלפתי את הצמיגים בג'ויי לאור המלצותיך בפורומים שונים וזה מאוד עזר (למרות שעל הסימונים בכביש הוא עדיין זורק תחת) תודה

ixmix, SATLAN, והכומר...

תגיבו בקשה!...סתם הוא מפרגן לכם?! וואלה אני אין לי מושג על השאלות האלה, מקווה שפעם הבאה אני יעזור... וברוך הבא לפורם קטנועיסטים...

S A T L A N

New member
אוקיי... סבבה

אני ישתדל לענות על מה שאני יכול ומקווה שלטובה, עכשיו ככה קודם כל בדיקה סביר להניח שיש דרך כלשהיא לעשות בדיקה שתניב נתונים אופטימליים נגיד קודם כל לא בטוח שהמכונית הייתה בעלת ספידומטר שלא מדוייק... דבר שכנראה דיי בטוח למה או שאתה הוזה, או שחברך הוזה, 110-80 ב-50 סמק (שבהם ידועה ונפוצה הבעייה של ספידומטר "אופטימי כלפיי מעלה" וכידוע לי בקטנועים גדולים יותר הבעייה פחות רצינית אם קיימת בכלל!!!) לא יכול להיות כזה הבדל גדול בקטנועים בעליי נפח גדול יותר מ-50 סמק, נגיד אני יכול לספר לך שאני ועוד חבר מהפורום, עשינו בדיקה ויצא שכאשר אני נסעתי על 105, הספידומטר הראה אצלו 90-95, שזה 10 גג 15 זיוף ועוד לא בטוח שהספידומטר שלו היה מדוייק במאה האחוזים אז בקטנוע גדול יותר כזה זיוף רציני אני לא חושב שזה דבר הגיוני (במקרה שהקטנוע של תקין כמובן...)!!! עכשיו לבדיקה עצמה, יש לי שתי הצעות בשבילך אחת שפעם הבא בבדיקה, נכון שזה יותר מסוכן, אבל זה אפשרי בכביש רחב, פשוט תנסע ליד הפחית בקו אחד (שהפחית תהייה עם חלון פתוח והחבר יגיד לך כל 20 קמש לאיזו מהירות הגעת... אני סבור שזאת בדיקה יותר מדוייקת... ובכלל רצוי שתנסה לעשות תבדיקה עם מכונית אחרת, זה יוריד את הסיכוי שהמכונית ההיא "זייפה". ותשובות תכלס שבתכלס איך לבדוק מהירות טוב יותר אני עוד לא שמעתי על מקום שבודק תכלס חוץ ממירוצים אבל אולי אנשים מהפורום יזרקו לך הצעות ולשאלה השנייה אם סטייה כזאת היא נורמלית...? אז ממש לא!!! אם אתה באמת מרגיש לא טוב עצמך תעשה בדיקה נוספת!!! בהקשר לשיפורים אני לא יוכל לעזור לך וזאת בשל כך שידע שלי ונסיוני תקף רק בהיקף של קטנועים\אופנועים עד 50 סמ"ק!!! נ.ב תמיד אפשר לשאול את השדון הנחמד בקשר לשיפורים...

TheReverend

New member
../images/Emo24.gif שלום לכולם

מצטער שלא יצא לי לכתוב הרבה בשבוע האחרון(אל תדאגו ביקרתי כל לילה
) פשוט היה לי מבחן מטורף היום
ולנושא, ראשית תודה על המחמאות אבל אנחנו לא "עושים" את הפורום. הפורום עושה את עצמו. הפורום מורכב מהרבה גולשים והשילוב של כולם, תחת שמירה על הכללים(הייתי חייב
) עושה את הפורום הזה למה שהוא היום. לשאלתך, סטייה של 25 קמ"ש נראה לי מוגזמת מידי, סטייה טבעית הי בסביבות ה10 - 15 קמ"ש בקצה הסקאלה. בדיקה יותר מדיויקת, תהיה כמו ש SATLAN הציע אבל לשים לב לא לעשות את זה כשיש תנועה מסביב. שיפורים? חכה לסיום האחריות ידידי, אח"כ שפר כאוות נפשך. שיפורים, בד"כ מבטלים את האחריות וחבל.

micmuk

New member
רעיון מפגר אבל בכל זאת רעיון

אתה יכול ליסוע מרחק מסויים (נגיד 5 ק"מ), אבל שאתה יודע בוודאות את המרחק המדוייק. מודד כמה זמן לקח לך ליסוע (סומכת עליך שיש לך שעון....) ומחשב - את המהירות שנסעת... אני לא צריכה להגיד איך , נכון?!
כמו שאמרתי בהתחלה - רעיון מפגר אבל בכל זאת רעיון....
מיק

S A T L A N

New member
טוב אז אני לא בא לקטול חס וחלילה...

ונכון שציינת שזהו רעיון מפגר, אבל עד שלא עליתי על הבעייה הבאה, הוא נשמע קצת מסובך אבל אפשרי, עד שהבנתי שלא ניתן לבדוק כך, וזאת בשל כך, קודם כל הבעייה הראשונה, לא כל כך בעייה, אבל עדיין את רוצה לתקוע את הבן אדם עם חישובים בלי סוף, להתחיל לחשב קילומראז' כפול 60 חלקיי מאה יוצא אחוז חלקיי 5 אקיצר אפילו אני התבלבלתי בעניין הזה, וכל זה רק בשביל לדעת עם הספידומטר שלו מזייף...? והדבר היותר בעייתי, הריי הוא לא יוכל לבדוק מהירות מקסימלית לפי מרחק נתון, למה הזמן בו הוא יאיץ עד המהירות המירבית, והרגע שבו הוא יתחיל להאט עד קו הסיום, "שני הזמנים" האילו, יגרמו לכך שהחישובים שיעשה לאחר מכן, לא יהיו נכונים, ויושפעו לרעה, ולכן לא מומלץ לבדוק כך!!! חוץ מיזה נסיעה על מהירות מקסימלית, לא תמיד אפשרי למשך 5 קילומטר (לפחות לא בעיר) נ.ב הכל בידידות!!!

TheReverend

New member
קצת בעייתי ../images/Emo4.gif

כדי שתוכלי לחשב את המהירות מהמרחק הנסיעה צריכה להיות שוות תאוצה. ומכיוון שאין מצב ליסוע ממש בתאוצה שווה לאורך מחרק גדות החישוב לא יצא מדיויק - וזו הבעיה מלחתחילה ככה שלא ממש פתרת את הבעיה.

זכיר

New member
מה הבעיה?

מאיצים לפני נקודת ההתחלה ומאיטים אחרי נקודת הסיום. אפשר להעזר בחבר שילחץ על הסטופר (לתת הוראת התחל והפסק בעזרת דיבורית ופלאפון למשל). אמרו חכמים - לכל בעיה יש פתרון. ואם אין פתרון אז אין בעיה.

SYM SYM

New member
תודה לכולם..

נתתם פה כמה רעיונות אחלה שאני אנסה לבצע אותם בהקדם האפשרי.. בינתיים ניסתי לעשות מדידה עם עוד שני רכבים פעם אחת על מהירות קבועה(פחות או יותר) של 60 קמ"ש ופעם נוספת עם אותו אחר על 70 קמ"ש ובשתי הבדיקות האלו הספידומטר שלי היה בול על אותם מהירויות... אז כנראה שהספידומטר של חבר שלי קצת קוקו.. בכל אופן אני יעשה עוד בדיקה בקרוב במהירות קצת יותר גבוהה. אני קרוב לסיים את ההרצה..עניין של כמה ימים ואז אני גם אוכל לעשות בדיקה למהירות המקסימלית של הג'וי 150 תודה על העצות אני אשתדל לעדכן בהתפתחויות.. נ.ב בנוגע לשיפורים..השאלה היא אם בכלל קיימים קיטים לג'וי רייד כי עוד לא נתקלתי בכאלה וכל הדיבורים שלכם על שיפורים ודברים בסגנון רק מדליקים אותי יותר (ביחוד השירשור של כל האתרים באחת ההודעות
)

S A T L A N

New member
WTF תתבייש לך!!!

לא ציינת כי הקטנוע נמצא בהרצה וגרמת לי לכתוב לך עוד ועוד הסברים... מה נסגר איתך??? כן כן אני יישמע עצלן וכו' וכו'
אבל רק היית מזכיר לי כי הקטנוע בהרצה הייתי אומר לך חכה בסבלנות קודם כל סיים תהרצה ואז תעשה את הבדיקה וחוץ מיזה נגיד והספידומטר שלך לא זייף וכם הגיע ל100-110 לא נראה לי שבמקום שמכרו לך אותו אמרו לך שכדאי להגיע לכאילו מהירויות בהרצה!!! בכל מקרה אולי נשמעתי זועם וכועס אבל כבר נרגעתי והכל בידידות!!!
ודרך אגב יכול להיות שגם בהרצה הקטנוע כולו קצת מזייף אבל זאת רק השערה שלי!!!

S A T L A N

New member
אהההה כן ושחכתי לציין...

שבמהירות 60-70 רב הקטנועים לא מזייפים!!! רק בהתקרבותך לסוף הסקאלה, או כשאתה קרב למהירות המקסימלית שהכלי מסוגל לו!!!

SYM SYM

New member
גבר תסתכל בהודעה המקורית....

בשורה שרשום 1. ואז השאלה רשמתי שם שאני בהרצה... סטלן סטלן אההה???? חוץ מזה לא סתם עשיתי את הבדיקות במהירויות של 60-80 קמ"ש אמרת דוגמן אמרת ג'ילרה ראנר... סתם אמרת ג'וירייד 150 בחברווות פשוט אהבתי את החתימה שלך..אחלה דבר. דרך אגב ראיתי את התמונות של הג'ילרה שלך באמת דוגמן חבל על הזמן

S A T L A N

New member
מבקש סליחה יפה!!! ומודה שאני ../images/Emo163.gif

ובכל מקרה נראה לי שגם אתה סטלן לא קטן
או שגם את זה אני הוזה: "אז ביקשתי מחבר לקחת רכב ולנסוע בו במהירות קבועה (80 קמ"ש) כשאני נוסע אחריו כשהמטרה היא שאני לא יתרחק ולא יתקרב אליו באף שלב וכך אני ידע שהמהירות שלי היא המהירות שלו אבל!!! בשביל להגיע למהירות שלו הייתי צריך לנסוע על 100-110 קמ"ש שנראו דרך אגב מאוד" אין מילים בפי בכל מקרה תודה על המחמאות על הקטנוע כן הוא באמת יפיוף רציני... וכמובן שהכל בחברותא!!!

SYM SYM

New member
איך אומרים, נסחפתי

אתה יודע כמה זה קשה להיות בהרצה??? סיוט אז לפעמים השד הרע משתלט וגורם לך לעשות דברים לא יפים.. אמרת דוגמן אמרת SATLAN אהה מה אתה אומר אני משתכלל מרגע לרגע

S A T L A N

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo9.gif גם ענק וגם נחרז!!!

חבל חבל לקרוע אותו בהרצה!!! אילו הם הקילומטרים היחידים שבאמת תצטרך להתחשב בקטנוע שלך... (אלא אם אתה בחור נחמד ואוהב לנסוע רגוע אז תוכל להקל עליו גם סתם בשביל הכיף ולא לנסוע פול גז כל הזמן!!!) חוצמיזה תתחדש ותהנה מהכלי!!!

תתחשב באופנוע שלך תמיד...

הוא כמו סוס, תתיחס אליו רע הוא יפיל אותך חו"ח..סתם חבל על המנוע, שמור עליו...

למעלה