שאלות ושאר ירקות

  • פותח הנושא smaak
  • פורסם בתאריך

smaak

New member
שאלות ושאר ירקות

אז אתמול קניתי את המכשיר המגניב הזה. החלטתי שהוא יעזור לי לגרום ליאן לאכול יותר ירקות מכרגיל, זה עובד כמו מנדולינה רק חשמלי, ובלי לחתוך את האצבעות, עם שלל סכינים בצורות.
http://www.vandenborre.be/hakmolen/moulinex-dj810-fresh-express-max
יעזור גם לגוון את הסלטים שאני מכינה.
אכלתי מזמן באיזו מסעדה סלט מעולה שכלל מלפפון וסלק אדום שהיו קצוצים כמו גפרורים, עם עדשים ואבוקדו, ורוטב מעולה וחשבתי לשחזר אותו בבית.
השאלה שלי- האם צריך לבשל את הסלק לפני שחותכים אותו?

שנית, האם יש לכם מתכון טוב לגבינת קשיו? ניסיתי להכין שלוש פעמים, ופשוט לא יוצא. שמנת הצלחתי להכין, אבל גבינה לא.
 

Gidi Shemer

New member
סלק הוא אחד מאותם מאכלים שיש אנשים

שמתים ממנו ויש שמתים עליו, ולא מעט פעמים זה גם תלוי גיל. גם עניין הבישול מול טרי מאד משתנה אצל אנשים שונים.
כשמגררים את הסלק או קוצצים אותו דק, בהחלט אפשר לאכול אותו לא מבושל. עם זאת, אם הנסיון הראשון לא יהיה לך טעים, תנסי לבשל בפעם הבאה. זה בהחלט יכול להיות שונה ומטעים יותר לבלוטות הטעם שלך.
אחד הדברים שכמעט אף פעם לא מצליחים לי זה להשתמש בסלק מבושל בתוך תבשיל/מאפה כלשהו. זה לא שאני לא יודע מה לעשות איתו. זה פשוט שאחרי הבישול של הסלק, אני פורס לי פרוסה דקה רק כדי לטעום, ואז בודק עוד פרוסה, ואז עוד אחת, ועוד אחת, ו................ אין סלק
 

vegetalien

New member
אני די באמצע, דווקא.

לא מת ממנו אבל גם לא מת עליו. אני מרסק אותו ואוכל. ובסיטואציה הזו אני תמיד מדמיין את עצמי כמו פולניה מרירה בחדר אפלולי.
 

ladybug6

New member
אני עברתי צד

בעבר לא יכולתי להכניס אותו לפה, למרות שזה לא היה בגלל הטעם, היתה לי פשוט שריטה עם הצבע, הגעיל אותי שזה כמו לאכול דיו..

הטבעונות העבירה לי את השטות הזאת ומאז אני מתה על סלק במלא צורות, אבל בעיקר כשהוא בפני עצמו, ולא חלק מתבשילים וכאלה. מפריע לי שהוא משתלט על הכל בצבע וגם לפעמים בטעם.
הכי פשוט וטעים זה לבשל אותו, לפרוס דק דק, לזלף שמן זית וסילאן, מלח גס, פלפל ובלסמי... תענוג. בחוברת לשבועות עשיתי לזה גרסה עוד יותר חגיגית עם עירית קצוצה, אגוז מלך קלוי ומגורר, ופטה שקדים מפוררת מעל. אלוהי!
 

merav999

New member
בדיוק באתי להמליץ על הקרפצ'יו סלק מהחוברת שלך

באמת אלוהי!
 

smaak

New member
אמא שלי

תמיד מכינה סלק אדום עם המון שום וחומץ,
מאוד אוהבת את זה.
אבל במידה, פעם בכמה זמן אני מכינה מאכל עם סלק אדום, או בתנור עם ירקות, או סתם מבושל כמו שאתה פורס לך..
 

gs1234

New member
לדעתי רצוי לבשל את הסלק לפני שחותכים אותו

אני מבשל סלק עם הקליפה, ונועץ מדי פעם סכין חד לראות אם הוא התרכך. את רוצה אותו מבושל אבל לא סמרטוטי.
כשהוא מוכן, אני מוציא אותו מהמים ונותן לו להתקרר כמה דקות. אחר כך אני שוטף מתחת לברז והקליפה יורדת לבד.

גבינת קשיו - קיבלתי מתנה שלשום את הספר הנהדר של אביטל סבג, ויש שם מתכון לגבינת קשיו שנראה מעולה. אני מאד ממליץ על הספר.
בינתיים תנסי פשוט לטחון במעבד מזון קשיו לא מושרה במים. תוסיפי מלח, קצת מיץ לימון ואולי קצת טחינה גולמית, ותקבלי גבינת קשיו למריחה.

 
תתחדשי. אני ככ אוהבת סלק!

גם מגורר, חי, בסלט: עם תפוחי עץ וגזר וגינגר, למשל (בראש השנה מקשטת ברימון) או פרוס דק דק, עם וינגרט וגם מבושל (מאז שיש לי סיר לחץ זה קלי קלות, לפני כן נהגתי לאפות בתנור, הרבה זמן; אני מאדה לא מקולף בסיר לחץ ואז מקלפת) בווינגרט ״פולני״ מחומץ רגיל, מעט מים, מלח פלפל וקמצוץ סוכר. וכמובן מרק סלק, קציצות סלק, פסטו סלק. קובה סלק.
 

smaak

New member
תודה, אני אוהבת סלק אדום

לא בהגזמה,
אם כי כמו גידי, גם אני מהמיישרים את הסלק מהצדדים.
הכי טעים עם שום וחומץ.

ננסה ונדווח.
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
אני אוהב את הסלק גם חי וגם מבושל

אני אוהב סלק חי בסלט מגורד יחד עם גזר חי בפומפיה עם קצת שמן ולימון
מבושל אני אוהב חתוך לקוביות קטנות עם שמן ולימון
 
למעלה