שאלות ותהיות

Lost windfire

New member
שאלות ותהיות

בתור אחת שמתחברת לגישה שמציג הסרט הסוד, עדיין נשארו לי כמה שאלות פתוחות. לגבי מבוגרים אין לי ספק שחשיבה חיובית או לא, גורמת לתגובות הולמות. אך מה ההסבר לדעתכם, למצב שבו ילדה בת 5 חולה בסרטן? הרי היא בטוח לא הביאה את זה על עצמה, בהנחה שמבחינתה סרטן זו חיה שחיה במים.... ???

ליאת 888

New member
גם אני שואלת את עצמי ../images/Emo7.gif

ילדים חולים תמיד עושה לי רע, בעיקר אם אני יוצאת מתוך ההבנה שמחלות הן משהו שאנחנו גורמים לו, עקב מחשבות, אוכל לא מתאים וכו'... שאלתי את זה פעם בפורום אחר ומישהו שם העלה את הרעיון של גלגול נשמות, המחלה בגלגול הזה היא תיקון לגלגול קודם. בתור חולה במחלה סופנית קשה לקבל את ההסבר הזה בכלל וכשמדובר בילדים בפרט!!!מה הם כבר מבינים??? אני יכולה רק לצטט לך משלל הספרים שאני קוראת לאחרונה - שהתשובה לכל היא התזונה שלנו, להקפיד להכניס לפה רק מזון אורגני, טרי, ויטמינים טבעיים ומים מטוהרים, לנשום אויר נקי (ממש פשוט...) ולנקות את סביבתנו מחומרים וגורמים רעים ולא טבעיים. (אם את מעוניינת אעביר לך פרטים במסר) זה לא קל בכלל - תחזיקו מעמד ורק ב ר י א ו ת!!!!!!!

Lost windfire

New member
לליאת

היי ליאת, מסכימה איתך לגבי זה, שלראות ילדים חולים זה כואב נורא. אבל לדעתי לא רק, תמיד כואב לראות מישהו אחר סובל. אני מניחה שקשה לענות על השאלה ששאלתי, כי אין לכך כל הסבר. חשבתי לרגע שאולי בגלל שההורים כל כך פוחדים על הילד הם מביאים את המחלה עליו. אבל זה לא הגיוני ולא סביר, כי אחרת נחשוב דברים רעים על מישהו ואז זה יקרה, אבוי אם זה היה נכון. כמי שלמדה תזונה, אני יכולה להגיד לך שיש אמת בדברים שאמרת. אך הדבר הכי חשוב שאנשים שוכחים , הם שהרעלים בגופנו מצטברים במשך שנים ולכן צריך להקפיד. למשל הערתי למישהי בעבודה שהיא שותה הרבה דיאט קולה, שמכיל ממתיקים שהם אינם טבעיים לגוף והיא אמרה שהיא שותה פעם פעמיים ביום ושזה לא כזה נורא. אז אמרתי לה שגם אדם שמעשן הנזק מתחיל בקטן מהיום הראשון אבל מצטבר לאורך הזמן. יש ספר מעניין בנושא, אשמח להמליץ לך במסר אם תרצי. ואני אשמח אם תשלחי לי מסר תחזיקי גם את מעמד, ובריאות לכולם

tomerp2

New member
בסרט יש קטע ש...

אחד מהאנשים שם אומר ש"כל מה שקורה בחיים שלכם, תאונות דרכים וכיוצב'... אתם משכתם אליכם" אממ לגבי זה אני חושב שזה לא תמיד הכי נכון... זה לא תורה מסיני... כי אחרי הכל.. כמו שאת אומרת שילדה בת 5 חולה בסרטן ומה שהיא יודעת על סרטן שזו חיה! זה רק דוגמא אחת מיני רבים שבעצם, לא כל מה שקורה בחיינו אנחנו משכנו לעצמנו. אם אנחנו חושבים בצורה שלילית לגבי משהו, אם זה כסף או בריאות או הצלחה בכל תחום שלא יהיה... אז זה יימשך אלינו. אבל כאשר ילדה בת 5 אפילו לא מבינה לדעתי את הכוונה של המילה "שלילי" היא לא יכולה למשוך אליה כל דבר שלילי. זה גם מוכח שמתוך אינסטינקט ילדים קטנים לא יכולים לעשות דברים רעים רק מפני שהם לא מבינים מה זה. כי הם לא מקבלים על זה פידבקים... לדוגמא, ילדים קטנים אף פעם לא משקרים. בדבר אחד אני מאמין, שאם ההורים יצליחו באופן יוצא מן הכלל להוציא לילדה מתוך המערכת את העובדה שהיא חולה, לגרום לה להאמין שהיא בריאה לחלוטין ומה שנקרא "סרטן" הוא כלום, לא משהו שיכול לפגוע בה אלא סתם שם יפה שבחרו נגיד, לאותו חלק בגוף שלה שנפגע במחלה. ילדים קטנים הם הכי יצירתיים שיש... בעלי הדימיון הכי מפותח... רק תגרמו להם להמשיך ולהשאר בקו הזה... ודרך האמונה, הכי חזקה שאתם יכולים, וכוח הרצון שלכם להביא את הילדה לימים כל כך יותר טובים משהם עכשיו, למעשה להראות לה שכבר עכשיו החיים הם טובים, הילדה תוכל להירפאות, רק בזכות, האמונה שלכם ושלה. והייתי רוצה לצרף כמה משפטים יפים של אמנים גדולים לגבי דימיון ולאן הוא יכול להביא אותנו. Every child is an artist. The problem is how to remain an artist once he grows up. Pablo Picasso We are what we imagine ourselves to be. Kurt Vonnegut Imagination is everything. It is the preview of life's coming attractions. Albert Einstein לקרוא, להפנים, להרגיש את המילים מתנגנות באוזננו כמעין מנגינת חליל חרישית ונעימה שמחלחלת אל גופנו, ממכרת אותנו וסוחפת אותנו ונוסקת את לבננו אל על... ומשם, רק אחרי שנגיע לשלמות עם הרעיון והדעה... ננחת בבטחה, נשנס מותניים ונדע, לאן פנינו מובילות.

Lost windfire

New member
אהבתי את המשפט

של פיקאסו ותודה על הדברים שאמרת. אני חושבת שזה פרוייקט קשה מאוד בשביל הורים לשכנע את הילד שלהם , הקטן זה שמחובר למכונות, מקבל הרבה זריקות וטיפולים כל יום, וסך הכל מאוד סובל - לשכנע אותו שהוא יבריא. אני גם בטוחה שהרבה פעמים הם לא מספיק מאמינים בזה עד הסוף ויש להם את הספק, כי אנשים לדעתי באופן כמעט מותנה וטבעי, מעבירים לעצמם בראש את התמונה הכי גרועה שיכולה להיות. מה שמכונה Worst Case Scenarios. הסיבה לכך עוד יותר עמוקה ויותר קשה לשינוי. הסיבה לכך שאנחנו מעבירים לעצמנו במחשבות את המצבים הגרועים ביותר שיכולים לקרות לנו או לקרובים שלנו, היא בעצם לבצע איזה שהיא הכנה רק למקרה ש... בקיצור זו משימה לא קלה

מרי לי

New member
גם אני לא משכתי על עצמי את ההתחלה

הלא כ"כ מוצלחת של החיים שלי, לא אני בחרתי להוולד לתוך משפחה שכבר נהרסה עוד לפני שבאתי ולא יכולתי לשנות שום דבר כי הייתי תינוקת....... אני חושבת שלכולנו (המבוגרים, בעלי הרצון והבחירה החופשית) היה רגע בחיים שבו הבנו שמעכשיו אנחנו יכולים להחליט בשביל עצמינו, ולפני זה הכל מוחלט בשבילנו, בין אם אלה ההורים, או מורים בביה"ס או ילדי השכונה שבה גדלנו..... חבתי על זה המון וזה מסביר הרבה דברים, מה דעתכם

כולנו בחרנו בחיינו.

וכן, גם בצרות. זאת האמונה שלי עוד הרבה לפני הסרט. וכן, גם כשאנחנו ילדים. למה? כדי שנצמח מהן. נכון, יש רגע בחיים שאנחנו יכולים להחליט בשביל עצמנו, כמו שאמרה מרי. הקטע הוא האם יש לנו את החוכמה לצאת מהמצב הזה או לא. יש כאלו שמתוך נוחות בוחרים להשאר בו. כל אדם בא לעולם כדי ללמד אנשים וללמוד מהם. לכל אדם יש שיעורים מסויימים בחיים, ושיעור אחד מרכזי שהוא התיקון שלו, שאותו הוא נועד לעבור. כולם מתים בזמן. כן, גם תינוקות. גם זקנים שמנסים להאריך את חייהם ע"י תרופות. פגים שנפטרים בלידה הם בעצם כפרות על החטאים שלנו. הם באו ללמד אותנו שיעור מסויים, כל אחד ומה שהוא נועד ללמוד. הכל צפוי והרשות נתונה. זאת דעתי בעניין..

tomerp2

New member
לדידי, זה מאוד נכון.

כי כשאנחנו ילדים, קטנים וטפים, מה שקורה לנו ועובר עלינו זה לא כי אנחנו משכנו, אלא המבוגרים שסביבנו משכו. כי אנחנו עוד לא ברי החלטה לגבי מה שנעשה או לא... אנחנו לא מודעים לזה. וכך, אחרי שהתבגרנו, למדנו, ונהיינו ברי החלטה, חשיבה והבנה, מאותו רגע אנחנו כבר מקבלים על עצמינו כל מה שאנחנו רוצים מעצמינו. מאותו רגע, כל מה שנמשך לחיינו, אנחנו משכנו לחיינו ותו לא. איפוא, אם אתם בגיל שבו אתם מודעים למעשיכם, ולמה שנמשך אליכם, תתחילו לחשוב חיובי, לעשות חיובי, לתת/להעניק מתוך רצון אמיתי... כדי שיום אחד... כל אשר תבקשו מעמקי נשמתכם... תוכלו לקבל בדרך "מיסתורית" מאותם אנשים שתרמתם להם... שנתתם להם את כל מה שאתם. ואת זה אני אומר מניסיון. אולי אני לא מסביר את עצמי כל כך ברור... אבל אני חושב שהכוונה ברורה. יום טוב... ותודה, על זה שיש אנשים שמביעים דעות, תודה על זה שאני יכול להגיב, תודה שיש לי מחשב כדי שאוכל לקרוא את דעותיהם של האנשים ותודה על זה שיש לי את השכל הישר להגיב ואולי... רק אולי... לעזור. =)

Lost windfire

New member
אני מסכימה

כמו שאמרת את זה יפה מאוד יש רגע בחיים שאתה מבין שהדברים פחות או יותר בידיים שלך ובשליטתך לדעתי בגיל ההתבגרות יש הרבה משחקים עם זה וזה לאט מתגבש עובדתית היא שלאנשים מסויימים זה לוקח הרבה זמן. לדוג' הכרתי לא מזמן בחור בן 32 ששאלתי אותו למה אין לו זוגיות, אז הוא אמר לי שהוא לא יכול להתאהב ושהוא סוג של פרפר...ובאותה הנשימה ביקש את הטלפון שלי. מבלי להתיחס לכך שסך הכל אהבתי את איך שהוא נראה, כמובן שלא נתתי לו את הטלפון שלי, כי המשפט שלו גרם לי להבין שהוא רחוק מלהיות במקום נכון עם עצמו, מבלי לשפוט. דרך אגב מרי לי- מה שנאמר למעלה יותר, לגבי הגילגולים זה מסביר את מה שאמרת. אם מקשרים את זה לנושא אז בעצם כולנו בחרנו להיות פה ויתרה מכך להוולד למשפחה שלנו. אני יודעת שזה קשה לקבל את זה, ואני עדיין מגבשת את דעתי בנושא. גם אני אגב נולדתי למשפחה מאוד לא קלה...וחוויתי ועדיין חווה קשיים...

מרי לי

New member
בקשר לגלגולים

אני מבינה שזה לא משהו שמגיע משוםמקום, ז"א יש הסברים שלמים לעניין גלגול הנשמות, ולאדם לעומת החיות, גוף נשמה ונפש ועוד, אני לא שוללת את זה, אבל אני לא יכולה לדבר על זה, כי אני עדיין לא מרגישה שאני מבינה את זה מספיק לעומק.... אני בטח לא שוללת את זה, אבל עדיין לא הגעתי להבנה עמוקה של הנושא, ולכן אני נמנעת מלדבר על גלגולי נשמות, תיקון וכו'. מה שאני כן יודעת בוודאות, זה שפה, במקום הזה, בעולם הזה, הבמה היא שלנו.

רותי 11

New member
Lost windfire יקרה

נכון שהדברים האלה לא נתפסים אבל יש להם הסבר לרוב מחלות בגילאים האלה הם תיקון או שיעור של ההורים.

Lost windfire

New member
רותי המדהימה

את צודקת קשה לקבל את זה, "חתיכת שיעור" ומה קורה אם חס וחלילה הילד נפטר? האם הוא בא רק לקיים את השיעור או התיקון?

kikona126

New member
זה לא ישמע טוב אני יודעת...

העולם שלנו, לפי התפיסה שלי, זה עוד נקודה בה הנפש עוברת, הנקודה הראשונה. העולם הזה נקרא עולם החושך על ידי הקבלה, והתפיסה הקבלית אומרת שככול שעולים בעולמות מגיעים לעולם מואר יותר. המטרה שלנו בעולם זה היא בעצם תיקון. לפעמים אנחנו פה רק כדי להשפיע על דמויות אחרות, וברגע שמסתיים התפקיד שלנו, אנחנו עוזבים. דוגמא לכך ניתן לראות בתקשור שפעם היה לי. ילד קטן כבן 13, בן להורים חרדים, אמר לי בחלום "זה הזמן, תגידי לאבא ואמא שאני אוהב אותם, ושזה לא בגללם" - המילים "זה הזמן" עד עכשיו מהדהדות לי בראש (מה גם שזה היה 3 ימים לפני שהילד נהרג בתאונת דרכים) בקשר לשיעור או תיקון, לדעתי שניהם. תלוי מהי הסיבה שבגללה אנו כאן אנחנו לפעמים צריכים להבין שאנחנו לא פה בעולם רק בשביל עצמנו, אלא גם בשביל אחרים. - וכאן אפשר לשאול למה "רשע וטוב לו, צדיק ורע לו"?

רותי 11

New member
זה גם יכול להיות יקון של הילד עצמו

וההורים התנדבו לעזור לו בזה - קשה לנו לקבל את זה כי איזה הורה מוכן לעמוד בדבר כזה קשה, אבל כנשמות אנחנו מלאים אהבה ומוכנים לעזור אחד לשני במה שאפשר

רותי 11

New member
בהחלט - דוגמא חזקה לכך הוא

הסיפור של בריאן וויס שהוא פסיכולוג שהיום עוסק בתחום שיחזורי הגלגולים והיה לו ילד שמת בגיל צעיר מאוד משהו בסביבות אם אני זוכרת בער בגיל שנה והיה לו המון זעם על המערכת הרפואית שלא עלתה על העניין והבן שלו בא להראות לו שיש בעיותיות מסויימת במערכת בכל מקרה זה כתוב בספר הראשון שלו שיעורים ושורשים בזמן.

kikona126

New member
מכירה את הספר!

התחלתי לקרוא אותו, אבל הוא מאוד "מפחיד" אני לא יודעת איך להגדיר את זה... הגעתי עד האמצע שלו, והבטחתי לעצמי לא לחזור לקרוא אותו...

רותי 11

New member
מפחיד ? ממש לא

אני גמרתי אותו כמעט ביום אחד הוא נחשב לרב מכר ולהרבה אנשים זה שינה תפיסה בחיים

kikona126

New member
שנייה בואי נברר את זה בדרך אחרת

זה הפסיכיאטר שמהפנט אנשים ומתקשר עם הנשמה שלהם או משהו בסגנון?

למעלה