שאלות(חלקן לא קשורות ביונקים ימיים)

שאלות(חלקן לא קשורות ביונקים ימיים)

1. אתמול הייתי בים וכמובן נצרבתי פעמיים ממדוזות. הצריבה הייתה רגעית. שנייה אחת נגעתי במדוזה, ושנייה אחי זה כבר היה סימן אדום על זרועי. איך דולפינים, צבים ושאר יונקים ימיים מזוגלים לאכול אותן? 2. מה תפקיד המדוזות בשרשרת המזון? ממה הן ניזונות? מדוע הן מופיעות רק בקיץ? 3. קראתי שאסור לעלות עם ג'יפים על החוף, כי זה פוגע במערכת האקולוגית הימית. כיצד ולמה זה בדיוק פוגע? 4. האם מותר לקחת קונכיות וצדפים מהחוף? האם זה יכול לפגוע במערכת האקולוגית? האם, לדעתכם, מבחינה מוסרית צריך להשאיר אותם שם כי הם "שייכים לים"? 5. איך זה שקרו מקרים שלוויתנים ודולפינים נסחפו לחוף ו"נתקעו שם" אבל דגים לא נסחפים? תודה מראש!

feder100

New member
דולפינים לא יודעים לעוף

1. המדוזות לא פוסחות על היונקים הימיים - הם לא מתעסקים בחלרים התחתונים של המדוזה, חוטי הצריבה, אלא בחלק העליון והלא צורב. ישנם דגים מסוגים שונים שמוצאים מקלט בין החוטים הללו בעזרת מנגנונים פזיולוגים (ראה ערך "נמו" ושושנת הים...). 2. המדוזות נזונות מפלנקטון וחלקן אף מדגים. יש תמונות באתר של נשיונל ג'אוגרפיק מאוסטרליה. 3. ג'יפים הורסים קינים של צבי ים, סרטנים, ומונעים נתיב התקדמות לאלו שבתיהם לא נחרבו. 4. לא, לרוב הן נמשות מהמים ומלבד הרצח שלהן - גם לי כצולל לא יהיה מה לראות מהעולם התת מיימי. 5. התופעה לא הובנה עד היום, אבל פעם שיונק ימי מגיע לחוף הוא לא מסוגל לזוז מפאת מסתו האדירה. מקווה שעניתי על השאלות לעניין!

../images/Emo45.gif../images/Emo51.gifרבה../images/Emo140.gif

רק כמה נקודות להבהרה:
איך היונקים הימיים מצליחים להמנע ממגע עם חוטי הצריבה? הרי זה במים, הם זזים במהירות, והמדוזה זזה, זה קצת קשה לשלוט במה תיגע
, לא כן?
למה המדוזות מופיעות בחופים רק בקיץ?
אני חושבת שאת שאלתי הרביעית לא הבנת..
התכוונתי, האם מותר לקחת את הקונכיות והצד]ות כשהן כבר נסחפו לחוף, לחול....
מראש, שוב
אם אני מנדנדת/מציקה עם השאלות שלי, או סתם אם אתם לא יודעים
לוויתן

feder100

New member
לוויתן יקר

אם חוטי הצריבה אכן יגעו בגוף הדולפין הם יגרמו לצלקת על עור! כמו כל בעל י החיים הן מתרבות כאשר הטמפ' של הים עולה... צדפים את יכולה לאסוף אם בא לך.

feder100

New member
הן לא באזור

זה בדיוק כמו עופות דורסים וחסידות או פרפרי הדנאית. כל החבר'ה הללו נעים עם הטמפ' של המים. כשקר לא תמצאי אותן בסביבה!

למעלה