שאלות חשובות בעניין כלכלה...

שאלות חשובות בעניין כלכלה...

יש לנו בעיות בהתאמת הכלכלה לתינוקת. הייתי שמחה אם תוכלו לענות על השאלות... למשתמשות בכלכלה על בסיס חלב : באיזו כלכלה (מזון של איזו חברה) אתן משתמשות והאם לילד/ה יש גזים, בעיות יכול, פליטות מוגברות וליחה? למשתמשות בכלכה צמחית : מדוע אתן משתמשות בצמחי ולא בחלבי? האם הכלכלה הצמחי פתרה בעיות עיכול ופליטה? במזון של איזו חברה אתן משתמשות? אשמח לשמוע את חוות-דעתכן מנסיונכן, על סוגי המזון השונים.

אנחנו משתמשות באיזומיל טף

זה התחליף הצמחי של סימילאק. מפחית משמעותית ליחה לעומת החלבי. לא מכירה לעומת צמחי אחר. הבת שלי ינקה עד גיל 11 חודשים אז אין לי נסיון בעניין השפעת התחליף על בעיות של פליטה ועיכול.

אנחנו משתמשים ברמדיה

כשאורן נולדה היא קיבלה תוספת להנקה עש שהיא הגיעה ל-3 ק"ג. אז זה היה סימילק, מאוד חלק ונוזלי. כאשר היא הגיעה לגיל 5 חודשים ורצינו לתת לה בקבוק פורמולה שמכילה גם קורנפלור שיחזיק אותה כל הלילה, היה סתם מסובך לשים סימילק ולהוסיף בנפרד שת דייסת הקורנפלור אזעברנו לרמדיה שמכילה את הקורנלפור (קופסה כחולה/ירוקה). כשאורן התחילה להתרומם ולהשתולל ולנסות לזחול - גיל 5, 6 חודשים, אז התחילו הפליטות. אבל מהר מאוד הסתיימו. אני אישית נגד מטרנה - אז לא ניסינו אפילו.

Penina

New member
מטרנה

אנחנו משתמשים במטרנה פרמיום בשלבים (חלבי) וזה מצוין מכל הבחינות!

זה מכיל את ה- LCPuPhaa

משהו כזה. זה אמור להוסיף להתפתחות של התינוקות - "מי גאון של אמא"?? יש לי חבר טוב שהוא דוקטור במיקרו ביולוגיה והוא אמר לי שלאורך זמן התוספת הזאת מצטברת והיא מזיקה לילד. מאז - אין מטרנה אצלנו בית ולא תהיה.

אם אין אלרגיה ברורה, מומלץ תמל חלבי

הרופאים ממליצים באופן חד משמעי שאם לא ידוע על רגישות לחלב לתת פורמולה על בסיס חלב ולא על בסיס סויה. הפורמולה על בסיס חלב יותר דומה לחלב אם מאשר סויה, בסויה יש אסטרוגן שהשפעתו ארוכת הטווח לא ברורה, אין מחקרים מדעיים שמראים שכלכלת סויה עוזרת לגזים, פליטות וליחה, ובכל מקרה חלק גדול מהתינוקות שרגישים לחלבון חלב רגישים גם לחלבון סויה וזקוקים למזון מיוחד עם חלבונים מפורקים (נוטרומיגן). התגובה לפורמולה היא מאד מאד אישית לכל תינוק ולכן תשמעי פה הורים מרוצים עם סימילאק, מטרנה, רמדיה, חלבי, צמחי... וכנ"ל דעות שליליות על כל מוצר. מבחינה רפואית (לפי הרופא של איה) כל הפורמולות דומות ואין עדיפות לאף אחת מהן. לכן כל המלצה שתקבלי פה היא בגדר המלצה אישית - ופשוט צריך לנסות מה הכי טוב לתינוקת שלך. אנחנו עם סימילאק טופ מהיום הראשון ולא היו לנו שום בעיות. גזים היו במידה סבירה, נתנו גרייפווטר בשביל המצפון ובגיל שלושה חודשים זה עבר. פליטות היו במידה סבירה, גם זה עבר עם הזמן. ליחה היתה רק בזמן הצטננות - שמנו אדים ועשינו פיזיותרפיה נשימתית כדי להקל עליה.

שם יפה לטפיחות על הגב

אם ראית אי פעם איך מטפלים בחולי CF זה בערך הרעיון. זה הולך ככה: שמים תינוק על הבטן (שלו) על הברכיים (שלך - על כרית) כשהטוסיק קצת יותר גבוה מהגב. טופחים במשך 5 דקות על השעון עם יד קמורה (לא שטוחה) על הגב כשעושים מסלול בין בית שחי לבית שחי. הופכים את התינוק וחוזרים על הפעולה כשהתינוק על הגב. את ההנחיות קיבלנו מהרופא של איה כשהיא היתה מאד קטנה (10 ימים) והיה לה ברונכליטיס ולא רצו לתת לה תרופות. כיוון שאני לא רופאה אני לא יודעת להגיד אם זה מתאים לכם אבל שווה לשאול את הרופא שלכם. רק בריאות, שירלי

יונית ש

New member
אנחנו עם איזומיל טף

תראי, כל עניין תחליפי החלב מאוד אינבידואלי. יש כאלה שסבלו יותר מגזים עם מוצר אחד ויש עם השני. וכמובן אין חוקים. אנחנו עברנו מטרנה ורמדיה והגענו לאיזומיל התמ"ל הצמחי של סימילאק ורק אז נרגעו קצת כאבי הבטן הבלתי נסבלים שהיו לפצפונת שלי. יש שיאמרו בדיוק ההיפך. (במקרה שלנו לא עזרו שום תכשירי הרגעה) נכון שאומרים כי אין לתת תמ"ל צמחי כאשר אין אלרגיה מוכחת לחלב, כי אחוז גבוה של רגישים לחלב רגישים גם לסויה. אבל אצלנו התחליף הצמחי מאוד מאוד הקל על העיכול (כמובן עברנו בהמלצת רופא מומחה). והיום בגיל 10 חודשים (בדיוק היום
) אנחנו עם איזומיל טף. ישנה גם הגישה הסוברת כי אין דווקא התמ"ל הצמחי עדיף לילדים בגלל שהוא מפחית את הליחה, את הסיכוי לילד סכרתי אם יש בעיה במשפחה ועוד כל מיני דברים דומים. בקיצור באמת כל התחליפים טובים. וכל מה שתבחרי יהיה טוב בשבילכם בהצלחה יונית

אנחנו משתמשים באיזומיל

בגלל בעיה של רגישות לחלב אצל התאומים, אבל זה לא משהו שמנע פליטות או הפחית את בעיית הגזים. הבנתי שהפליטות אמורות להפסק ברגע שהילדים מתחילים לשבת לבד. ולגבי הגזים , מקווה שעד הילד הבא כבר ימציאו את הפלא האולטימטיבי שיעזור. אצל ליאם היתה בעיה מאוד חריפה של גזים ופליטות . גסטרולוג ילדים המליץ לנו לנסות אנפמילAR שלא עזר בכלל, אז חזרנו לאיזומיל.

../images/Emo62.gif שבי, אני שוב ממליצה לך לברר

בקשר לנוטראמיגן. כתבתי לך על זה בעבר בפורום הריון אחרי טיפולים. הנוטראמיגן זהו אוכל מיוחד (נקנה בבית מרקחת) אשר בו החלבונים מפורקים והוא מיועד לתינוקות עם בעיות במערכת העיכול. לנו אמר הרופא הפרטי לעבור אליו אחרי שתומר סבל באכילה, היו לו גם הקאות וככלל היה מאוד מסכן בכל הקשור לאוכל. אנחנו עברנו לאוכל הזה כשתומר היה כבן חודש וחצי ואיכות חיינו השתנתה ללא הכר. הוא אכל נוטראמיגן עד גיל 4 חודשים בערך ואז עברנו בהוראת הרופא ובהדרגה לאיזומיל (סימילק צמחי) וזאת משום שלתומר יש בעיות נזלת וליחה שפורמולה על בסיס חלב רק החריפה את המצב. מקווה שזה יעזור,
שירלי.

תודה שירלי

אנחנו בקשר צמוד עם רופא פרטי. הולכים צעד אחרי צעד עד שנמצא את הפתרון...

אני מניקה אבל פעם ביום

יש לה תוספת של רמדיה עם דייסה. לעניין הגזים אצלנו נפתרה הבעיה עם סימיקול (10 ימים רצוף). לא היו לנו לא פליטות ולא ליחה מוגברות.

iris and ben

New member
אנחנו עם סימילק איזומיל

כשבן נולד הוא סבל מגזים קשים 4 ימים בדיוק לאחר שהחלפתי לו את הסימילק הרגיל לאיזומיל-הגזים נעלמו!! אז אצלנו הצמחי כן פתר את הבעייה היום בן בן 21 חודשים ועדיין חקבל בקבוק של סימילק איזומיל או אינפמיל צמחי-תלוי מה במבצע אצלנו

למעלה