שאלות חשובות לגבי טרוקר

jorge321

New member
שאלות חשובות לגבי טרוקר

אהלן, יש לי מספר שאלות חשובות לגבי טרוקר... אשמח אם תענו במהירות האפשרית...: 1) פצוע עם חור כניסה בגב שקיבל טרוקר. נרצה לאטום את החור הרי - רק אחרי ביצוע הטרוקר - ואז נשאלת השאלה - לאיזה צד להפוך את הפצוע? שישען על הצד עם הטרוקר או בלי? (אני זוכר שיש משמעות - ואם אני לא טועה התשובה מפתיעה - דווקא על הצד אם הטרוקר - אבל אני לא סגור על למה אז אנא הסבירו...) 2) N.A עושים בין צלעות 2-3 וטרוקר בין 4-5 - למה? האם אפשר לעשות טרוקר גם דרך צלעות 2-3? 3) אני יודע שלפחות בצבא מלמדים ששינוץ השקית שאנחנו מחברים לטרוקר הוא קריטי - ושאם לא נגזור אותה כך שיצא אוויר, אז השקית תסתם ונגרום לTENSION, זה נכון? ברור שעדיף לגזור בשביל שנוכל לראות כמה דם נוקז - אבל השאלה היא - האם במקרה ושכחנו - השקית לא פשוט תתנתק? (ואז אמנם לא נוכל לנטר כמה דם יצא - אבל בכל זאת - זה לא יגרום TENSION...) אנא ענו בהקדם, תודה.ץ

Beigelman

New member
טיפה תשובות

1) למה נרצה לסתום את החור רק לאחר הטרוקר? מה הטרוקר מפריע לחבוש את הפצע? (ובכלל לפי דעתי אנחנו נרצה צורך לעשוץ טרוקר הרבה אחרי שהפצע יהיה חבוש). אם אתה שואל אז לפי דעתי נשכיב את האדם על הגב כדי שלא ישכב על הצינור ויחסום אותו, וכדי שהפאראמדיק יוכל לראות תמיד שזה נשאר במקום ולא יצא. 2)NA נעשה בחזה אוויר בחלק העליון יותר של הריאה, במקרה ואנחנו רואים שהחזה אוויר מתגבר והNA לא עוזר, אנחנו צריכים לחשוד שזה בעצם חזה דם/אוויר דם. חזה דם = לחץ משום שהאוויר יכול להשתחרר תמיד (במיוחד בעזרת ה NA) אבל בחזה דם הדם פשוט נאגר בחלק התחתון של הריאה בלי יכולת לברוח (כמו שהאוויר יכול). לכת נעשה את הטרוקר בחלק יותר תחתון של הריאה, משום ששם הדם מצטבר. מה שצריך לזכור, חזה דם = חזה בלחץ! 3) אף פעם לא שמעתי על דבר כזה. ההיגיון אומר לי שאם באמת היה צריך לחורר את השקית פשוט היו מביאים את השקית מחוררת מהמפעל. אולי יש משהו שלא שמעתי עליו...

MdaMen

New member
3

ההגיון אומר שכאשר יש טנשן פנאומטורקס (חזה אוויר בלחץ, בלי דם) ועושים טרוקר אז עדיף לחורר קצת את השקית כדי שהאוויר ייצא.. אם לא נחורר והשקית תתנפח ואוויר לא יוכל להכנס אליה יותר ועדיין ישאר אוויר בחזה של הפצוע אז הטרוקר לא ממש יעיל. ואני חושב שאם עושים חורים אז עושים אותם כמה שיותר למעלה ככה שאם בכל זאת יש דם אז הוא לא יישפך מחוץ לשקית.

amitzahavi

New member
השקיות במד"א ובצבא שונות

בצבא משתמשים בשקית שתן שהיא בלי שנץ ובמד"א יש שקית נורמלית עם חור אוורור כזה...

amitp

New member
--->

1. לא בטוח, אבל אני חושב שהרבה יותר הגיוני לאפשר לריאה הבריאה לתפקד - ולכן לגלגל את הפצוע (אם חייבים) עם הצד הפגוע כציר. 2. כשרוצים לנקז אוויר מנקזים גבוה ואנטריורית (קדמית). כשרוצים לנקז גם נוזל - יותר נמוך ואחורה. אפשר להכניס טרוקר גם ב2-3 אך לא נהוג ומחייב יותר מיומנות טכנית. לגבי 3 התשובה היא אכן כפי שנענית כבר.

למעלה