שאלות חשובות לגבי תאילנד

JimmyBoy

New member
שאלות חשובות לגבי תאילנד

אהלן וסהלן, הודעה ראשונה שלי כאן. אוקיי אז ככה - קיבלתי הפתעה חביבה מאוד לרגל ציון שנתיים לגיוסי לצה"ל - טיול לשמונה ימים לתאילנד! עכשיו אני יודע מה תאמרו "מה? 8 ימים? זה כלום". אז נכון, זה מעט מאוד, אבל לאחד שלא יצא מהארץ כמה שנים וחייב לנקות את הראש - זה נהדר! בכל אופן, יש לי כמה שאלות שגורמות לי לכאב ראש: א. עברתי שרשרת חיסונים בבקו"ם. האם אני צריך לקבל חיסונים לפני היציאה לתאילנד? ב. מה תווי המסלול האידיאלי עבורי למיצוי יחסי? אני מחפש קצת בילויים (פאבים, דיסקוטקים), הרבה שופינג ונופים. הבנתי שרצוי לסיים בבנגקוק. איך הייתם ממליצים לי לבנות את הטיול?

JimmyBoy

New member
וכמעט שכחתי

מה מצב המקומות השונים במדינה לאחר אסון הצונאמי?

Charlie

New member
ג'ימי-בוי

ראשית, לא ידעתי שבזמן שירות צבאי ניתן לנסוע לחו"ל... חידוש שלא היה בתקופה שלי. אגב, זה חל גם על קרביים או רק על אלו המשרתים בעורף? שנית, בצונאמי נפגע חוף בפוקט ונפגע האי פיפי, אתה יכול לנסוע כמו רוב הישראלים לאיים בצד השני של הסוראטני - קרי, סאמוי ופאנגן (שהוא אי "ישראלי".) מפאת חוסר הזמן, לדעתי תעזוב בכלל את הצפון ותשמור את זה לאחרי הצבא
פשוט תרד לאיים (קו-צ'אנג או סאמט הקרובים יותר, או פאנגן וסאמוי), תהנה שם בחופים המקסימים, באטרקציות השונות ובפאבים והמסיבות (תבדוק אם אתה נופל ב"פול-מון"). תחזור לבנגקוק - ושם תעשה קניות של יום וחצי, לא צריך יותר. ידידינו בפורום, בן המתגורר בבנגקוק, יוכל לתת לך טיפים היכן לקנות כדי לקצר לך את בזבוז הזמן של לנסוע ממקום למקום. בד"כ הישראלים קונים בקוואסאן עצמו, בצ'ינה טאון, בשוק פאט-פונג ובטוקיו סנטר. אם אתה לא טיפוס של ים ואיים אלא של טיול וטראקים - אתה יכול לנסוע לקצ'נאבורי שאינה רחוקה מבנגקוק. שלישית לגבי החיסונים, נדמה לי שהחיסונים של צה"ל מספיקים בגדול, בכל מקרה את יכול לברר בקופת החולים מה דרוש ותבדוק מה קיבלת בצבא ואולי יהיה צורך בעוד זריקה. אבל בשביל האיים או בנגקוק אני לא חושב שתצטרך איזשהו חיסון, אתה כבר מחוסן מהבקו"ם

JimmyBoy

New member
שאלות נוספות

קודם כל לשאלתך, כן - חייל עם פז"מ של מינימום שנה, לא משנה אם הוא בסיירת מטכ"ל או מש"ק ממטרות - יכול לצאת פעם אחת לחו"ל. רציתי לשאול גם אם יש ספורט אתגרי לייט באיזור (כלומר, צלילות בעומק נמוך/שנורקל, אולי מצנחי רחיפה ודברים בסגנון)

JimmyBoy

New member
ועוד (מה קורה לי היום)

אם יש טיולי ג'יפים שווים באיזור.

Charlie

New member
אז ככה

אני חושב שבן יוכל לעזור לך בזה יותר ממני. באופן כללי, אני יודע שיש טיולי ג'יפים ואופנועים באי קו-צ'אנג שהוא הצפוני והגדול באיים בתאילנד, וכמובן שיש באי קראבי את כל נושא הצלילה, אלא שתבדוק מה המצב שם כיום. בכל מקרה זה מקום מאד מפורסם לצוללנים. בקיצור - רד לשבוע לאיים, תשחה, תצלול, תרקוד, תבלה, תשתזף, תנוח, תזיין. אח"כ תחזור ליום קניות מרוכז בבנגקוק ויאללה חזרה לבסיס

JimmyBoy

New member
סיכום ביניים

הגעתי לתווי הבא: נוחת בבנגקוק, ישר לקו צ'אנג (יומיים), ומשם לקופאנגן (יומיים נוספים, כולל פול מול ב-18.10). משם יום אחד בקנצ'בורי ומסיים בבנגקוק. מה דעתכם? יש איפה שאני מתכנן מסלול ראפטינג?

Charlie

New member
לא ממש...

יום בקצ'נבורי? לא רציני. תעזוב, אתה לא תוכל לעשות הכל בשבוע. וחשוב שלא תהיה בלחץ להספיק X או Y כי אז סתם תקלקל את החופשה שלך. קח את זה באיזי, אתה צעיר ותאמין לי שאחרי שתהיה בתאילנד, אתה רק תחכה לשיחרור כדי לחזור לשם ואז תוכל להיות שם תקופה ממושכת יותר. לפיכך, רד לאיים, אם יש פול מון, עדיף שתרד ישר לפאנגן ותישאר שם כי למצוא שם מקום כמה ימים לפני הפול-מון זה כמעט בלתי אפשרי. תמיד תוכל "לקפוץ" לסאמוי. קניות בבנגקוק ביום האחרון חובה. את שאר האיים והמקומות תראה בעוד שנה כשתשתחרר...

Benkok

New member
חייל, אתה ברגילה או בטירונות??

בוא ואסביר לך במה כרוך המסלול שכתבת: טיסה של 12 שעות לבנגקוק, מונית או אוטובוס לקו-צ'אנג (3-4 שעות, תלוי בתנועה, ועוד נסיעה לא קצרה במעבורת), כעבור יום וחצי חזרה ליבשה ונסיעה לבנגקוק (תבדוק טיסות מפאטייה (U-TAPAU) ומשם טיסה או אוטובוס לילה לקו-סמוי. אז תיקח מעבורת לקו-פנגן, רק כדי לחזור יומיים אח"כ לקו-סמוי ואז טיסה או אוטובוס לבנגקוק (אוטובוס זה אומר שוב מעבורת מסמוי לסוראט), בדרך נסיעה של שעתיים לקנצ'נבורי וחזור באותו יום או למחרת ואז לבנגקוק והביתה. לפני שאתה יוצא מקנצ'נבורי תעשה לי טלפון, אני אחכה לך בבנגקוק עם כומתה חדשה וסיכה מיוחדת... יש לך שמונה ימים? יופי...קבל הצעה: תנחת בבנגקוק, תחליף טרמינל לדומסטיק ותטוס ישר לקו-סמוי. בטן גב בטן גב יומיים, קח את המעבורת לקו-פנגן ותתמקם לפול-מון. יום אחרי הפול-מון תחזור לסמוי ומשם טיסה לבנגקוק, יום יומיים בבנגקוק וסע הביתה. מה המטרה כאן? לנוח או לחזור לספר לפקל"שית הבהמה כמה מגניב היה בתאילנד? היא גם ככה משתחררת בעוד חודשיים ותגיע לשם לפניך...

JimmyBoy

New member
האמת שבינתיים מה שהציעו לי הוא

מבנגקוק לטוס ישירות לצ'אנג מאי (לא לקחתי בחשבון, שמעתי שמדהים), לטוס דרומה לאחד האיים (אני אגיע יומיים לפני הפול מון, הבנתי שאם זה ככה חבל על הזמן שלי, אולי למצוא אי רגוע יותר מקופאנגן? קו צ'אנג למשל?) ולסיים בבנגקוק. את שארית היתרה העלובה שלי אני שומר לשופינג בבנגקוק. אני הולך להעמיס על עצמי הרי אלקטרוניקה וביגוד. כמה עולה שם Ipod?

Charlie

New member
אתה רוצה טירונות בכוח הא?!

צ'יאנג מאי אכן מדהימה, אני מחשיב אותה לביתי השני מן הסתם משום שהתגוררתי שם מס' חודשים עם בת זוגתי שנולדה וגרה שם. אבל עזוב אותך מכל הטיסות והטרטורים. מה אתה צריך את זה? רד מבנגקוק ותהיה בסאמוי ופאנגן, תחזור כעבור שבוע ליום קניות (הביגוד זול מאד, לגבי האלקטרוניקה, זול יותר מישראל אבל לא גרושים! תשאל את בן היכן נמצא למצוא "מציאות" אם בכלל בבנגקוק) והביתה. אתה טס להינות כמה ימים, לא לקרוע את תאילנד. תטוס, תהנה, תנוח ותבלה. תחזור לעוד שנת שירות ואחרי השחרור סע לתאילנד ותתחיל בצפון.

Holy Man

New member
פעם אחת??

אני הייתי לוחם... ( לא קרבי - לוחם נ"מ ) שירתתי 3 שנים מלאות הייתי פעמיים בחול במהלך השירות הצבאי שלי 10 ימים ספרד וחצי שנה אחרכך 5 ימים פראג אפשר יותר :) אגב ... בנקוק מדהימה ... אני עוד אחזור לשם ( קניות עושים ב MBK )

Charlie

New member
בנגקוק מדהימה?? מפאת כבודו של בן

והיחסים שיש לנו בפורום אחר, אני לא אגיב. רק אומר שהיא לא הטעם שלי... אני גם בספק אם לוחם חי'ר יוכל לצאת ככה לחו"ל - ולכן אני לא מתפלא שאחי שהוא לוחם בנח"ל לא הגיע יותר רחוק (בחופשות שלו) מצומת גולני...
אבל בעוד כמה חודשים הוא משתחרר ואני כבר מייעץ לו לגבי מקומות בתאילנד

JimmyBoy

New member
שמעתי לעצתכם

המסלול כנראה יהיה נחיתה בבנגקוק, ישר טיסה לקו סאמוי (ממה שהבנתי לא זול בכלל - יש אפשרות ממה שהבנתי לטוס לסנטורי או משהו כזה ומשם חצי שעה במעבורת), להרביץ 4 ימים על קו סאמוי וקו פאנגן (כולל פול מון
), חוזר לאיזור בנגקוק, יום בקנצ'נבורי, שאר הזמן הסתובבות ושופינג בבנגקוק.

Benkok

New member
טוב, אז ככה...

הטיסה הראשונה והאחרונה בכל יום עולה 2,000 באהט פלוס מס. ז"א הלוך חזור יעלה לך פלוס מינוס 110 דולר. אם לא אכפת לך להייבש כמה שעות בשדה אז לך על זה (נסיעה הלוך חזור במונית לעיר תעלה לך 500 באהט...לא כלכלי אם נשארת כדי לחסוך את ההפרש...) בכל מקרה הייתי ממליץ לך לקחת את הטיסה הקרובה, אולי יעלה עוד 50-100$ אבל אין לך יותר מידי זמן להתברבר. לטוס לסוראטאני, לנסוע באוטובוס למעבורת ולשבת במעבורת (זה ממש לא חצי שעה...) יעלה לך יותר מזה וייקח לך הרבה יותר זמן. כשאתה חוזר לבנגקוק, גש לקשר הישראלי ותתארגן על כרטיס לקנצ'נבורי. החבר'ה של הקשר פתחו גסטהאוס דנדש על הנהר - 500 באהט ללילה. תעשה חיים...

JimmyBoy

New member
בדקתי כרטיסים לסוראטאני

וממש לא יקר. הבנתי שכלכלית זה הרבה יותר משתלם מהטיסה עם בנגקוק איירוייס (או תאי, יש רק חברה אחת שטסה ישירות לקו-סאמוי). למה לבזבז זמן? כמה זמן הטיסה? ועל מה היית ממליץ אם אני רוצה לראות איים?

למעלה