שאלות חשובות לטיול בדרום מזרח אסיה
מי שיכול לעזור, בבקשה שיעזור
אני טובע בבורות ולא יודע כל כך מאין להתחיל. רק עכשיו החלטתי שלא אכפת לי סארס - אני נוסע לתאילנד, קמבודיה, לאוס, וויאטנם, ואולי בורמה... 1. טיסה - איפה כדאי לנסוע שיהיה הכי זול? לסמוך על איסתה בקטע הזה או לחפש במקומות אחרים? 2. ביטוח לטיול - הבנתי שלאיסתא יש ביטוח די משתלם, זה נכון? הם יתנו לי אותו גם אם לא אזמין דרכם טיסה? יש המלצות לביטוח אחר שווה? 3. אני נוסע באיזור יולי-אוגוסט-ספטמבר-אוקטובר, עונת המונסונים... עד כמה זה יהרוס לי את הטיול? יש על מה לוותר? 4. סארס - באיזורים שאני רוצה לנסוע אליהם, אין ממש פאניקה של סארס, גם לא פרסמו אזהרות קונקרטיות על המדינות האלו, זה נכון בכלל? בעקבות הסארס ייתכן שלא ייתנו לי להיכנס למקומות מסויימים, או מדינות כלשהן? 5. ציוד לטיול - מה כדאי- תרמיל או תרמיל/מזוודה? אני לא ממש מתכנן טרקים של שבועות בהרים, יותר בקטע של לטייל ולראות המון דברים. לא אתגרי כל כך. באמת כדאי לקנות בגדים בבנקוק (יעד ראשון) ולא להביא כלום מהבית? נעליים או סנדלים? 6. מצלמה- איזו הכי טובה לקנייה? הבנתי שבבנקוק הכי טוב לקנות מצלמות, אז אני מחכה לשם, אבל אין לי מושג במצלמות...מה החברה הכי טובה ואיזה דגם יהיה הכי טוב לטיול כזה? 7. כסף - כמה כסף כדאי להביא בכלל? יש לי תקציב, אבל לא רוצה להיסחף
4000$ יספיקו לשלושה חודשים שם? 8. לגבי תאילנד - אני רוצה להגיע לשם, ואז לצאת למידנה אחרת, לחזור לתאילנד, לצאת שוב ושוב...כל כניסה כזאת מצריכה ויזה מחדש לתאילנד ותשלום עליה, או שהכניסה חופשית למתי שאני רוצה? 9. טיסה שפתוחה לשנה, ז"א שבכל זמן במשך השנה הזאת אני יכול לעלות על מטוס ולחזור? בלי הזמנת מקום מראש? 10. מה זה בכלל המחאות נוסעים, ולמה זה טוב? שווה לקנות במקוםם דולרים? איפה מקבלים אותם בכלל? 11. מישהו נוסע לאיזור בזמן הזה? אולי מחפש שותף...
יש עוד הרבה שאלות, אבל זה העיקר... הלוואי שתוכלו לעזור לי, כולי פרפרים, אבל אני מת לנסוע...
תודה רועי