שאלות חשובות לטיול בדרום מזרח אסיה

roieal1

New member
תודה איריס... ../images/Emo13.gif

עזרת המון!! תודה שאלה - מה זה זול לטיסה? עכשיו איסטה אמרו לי שכרטיס הלוך ושוב פתוח לשנה של ג'ורדניאן איירליינס זה 769$. זה זול, אוו אפשר למצוא יותר זול? תודה רועי

roieal1

New member
שאלות חשובות לטיול בדרום מזרח אסיה

מי שיכול לעזור, בבקשה שיעזור
אני טובע בבורות ולא יודע כל כך מאין להתחיל. רק עכשיו החלטתי שלא אכפת לי סארס - אני נוסע לתאילנד, קמבודיה, לאוס, וויאטנם, ואולי בורמה... 1. טיסה - איפה כדאי לנסוע שיהיה הכי זול? לסמוך על איסתה בקטע הזה או לחפש במקומות אחרים? 2. ביטוח לטיול - הבנתי שלאיסתא יש ביטוח די משתלם, זה נכון? הם יתנו לי אותו גם אם לא אזמין דרכם טיסה? יש המלצות לביטוח אחר שווה? 3. אני נוסע באיזור יולי-אוגוסט-ספטמבר-אוקטובר, עונת המונסונים... עד כמה זה יהרוס לי את הטיול? יש על מה לוותר? 4. סארס - באיזורים שאני רוצה לנסוע אליהם, אין ממש פאניקה של סארס, גם לא פרסמו אזהרות קונקרטיות על המדינות האלו, זה נכון בכלל? בעקבות הסארס ייתכן שלא ייתנו לי להיכנס למקומות מסויימים, או מדינות כלשהן? 5. ציוד לטיול - מה כדאי- תרמיל או תרמיל/מזוודה? אני לא ממש מתכנן טרקים של שבועות בהרים, יותר בקטע של לטייל ולראות המון דברים. לא אתגרי כל כך. באמת כדאי לקנות בגדים בבנקוק (יעד ראשון) ולא להביא כלום מהבית? נעליים או סנדלים? 6. מצלמה- איזו הכי טובה לקנייה? הבנתי שבבנקוק הכי טוב לקנות מצלמות, אז אני מחכה לשם, אבל אין לי מושג במצלמות...מה החברה הכי טובה ואיזה דגם יהיה הכי טוב לטיול כזה? 7. כסף - כמה כסף כדאי להביא בכלל? יש לי תקציב, אבל לא רוצה להיסחף
4000$ יספיקו לשלושה חודשים שם? 8. לגבי תאילנד - אני רוצה להגיע לשם, ואז לצאת למידנה אחרת, לחזור לתאילנד, לצאת שוב ושוב...כל כניסה כזאת מצריכה ויזה מחדש לתאילנד ותשלום עליה, או שהכניסה חופשית למתי שאני רוצה? 9. טיסה שפתוחה לשנה, ז"א שבכל זמן במשך השנה הזאת אני יכול לעלות על מטוס ולחזור? בלי הזמנת מקום מראש? 10. מה זה בכלל המחאות נוסעים, ולמה זה טוב? שווה לקנות במקוםם דולרים? איפה מקבלים אותם בכלל? 11. מישהו נוסע לאיזור בזמן הזה? אולי מחפש שותף...
יש עוד הרבה שאלות, אבל זה העיקר... הלוואי שתוכלו לעזור לי, כולי פרפרים, אבל אני מת לנסוע...
תודה רועי

טוב, בוא נראה... ../images/Emo160.gif

1. טיסה - שווה לברר, אבל בדר"כ יש להם מחירים טובים במיוחד לצעירים. 2. איסתא לא תמיד נותנים לעשות אצלהם ביטוח אם לא קונים אצלהם. 3. יולי - אוגוסט לא אמורים להיות סימפטיים במיוחד, אבל לפי מה שהבנתי - בתאילנד - זה לא נורא. באוקטובר כבר אפשר להגיע לנאפל, שלא מופיעה ברשימה.. 4. סארס - מה סארס? חשבתי שזה נגמר... 5. תרמיל. אלא אם כן אתה לוקח חליפות ערב שיתקמטו.. 6. 7. 4000$ יספיקו בהחלט. אתה לא הולך לישון במלון
כל לילה, נכון? 8. בכניסה לתאילנד מקבלים ויזה לחודש. אתה צריך להוציא ויזה מראש, רק אם אתה מתכנן להישאר יותר מחודש רצוף. 9. צריך להזמין מקום מראש. אפשר גם כמה ימים לפני, בתנאי שיש מקום על הטיסה.. 10. המחאות נוסעים משתלם לקנות בדואר, כי בבנק לוקחים יותר עמלות. אם אתה מאבד אותן - אתה אמור לקבל חדש.. זה כמו כסף עם ביטוח שאתה פורט כל פעם לכסף מקומי ובאמריקה אפשר להשתמש אתן ממש כמו כסף [גם בחנויות] 11. הייתי רוצה... אבל לא.
מקווה שעזרתי. עוד שאלות??

roieal1

New member
תודה שוקולדה

עזרת המון...!!! שאלה - יש בכלל במזרח אפשרויות של החלפת נמחאות נוסעים? תודה רועי

shellyp

New member
התשובות שלי

שלום לך שאלת הרבה שאלות ואני אנסה להשיב על חלקן מתוך נסיוני. 1. לגבי כרטיס טיסה מומלץ לבדוק בכמה משרדי נסיעות ולא רק באסתא. אולי תמצא כרטיס זול במשרד אחר. 2. מונסונים - מנסיוני הגשמים אינם פוגמים בהנאה. מתרגלים לשילוב של חום וגשם. 3. סארס- פורסמה אזהרה לגבי טיול בויאטנם. כדאי לך להתעדכן בנתונים, לשם כך מומלץ לך לקרוא באתר של "למטייל". 4. ציוד - נהוג לטייל עם תרמיל ולא עם מזוודה וכאלה. אמנם, תוכל למצוא בתאילנד חיקויים זולים של תרמילים של חברות ידועות שם, אולם מומלץ לרכוש תרמיל בארץ, כך תוכל להיות סמוך ובטוח שהוא לא יתפרק לך בדרך. 5. כסף - 4000$ יספיקו לך גם יספיקו לשלושה חודשים ואף יותר מזה, הכל תלוי בעלות המחיה באזורים בהם תטייל. כך למשל, כחודש בבורמה יעלה לך כמחצית מעלות חודש בתאילנד. עוד בנושא כסף - טראוולר צ'קס עדיפים על פני מזומנים מכמה סיבות. א. בטיחות - במידה ויאבדו לך הטראוול צ'קס או יגנבו לך - תוכל לפנות לחברה שהנפיקה אותם ולקבל כשווים חזרה. זאת בתנאי, כמובן, שתהא בידיך תעודת האחריות. ב. ברב המדינות תקבל שער גבוה יותר אם תחליף טראוולר צ'קס ולא דולרים. כמו כן, כדאי להוציא טראוולר צ'קס בדואר ולא בבנק, כך לא משלמים עמלה. 6. מסלול אפשרי בדרך היבשה - תאילנד - לאוס - ויאטנם. לבורמה תצטרך לטוס, כיוון שלא ניתן להכנס אליה דרך היבשה. 7. בורמה מומלצת ביותר. 8. כל פעם שנכנסים לתאילנד מקבלים אוטומטית ויזה ל 30 ימים. הויזה מתחדשת כל כניסה. 9. לגבי כרטיס טיסה - אמנם כרטיס הטיסה שתרכוש יהיה פתוח לשנה, אולם אין זה אומר כי על כל טיסה שתבחר לעלות ישאר מקום בעבורך. עליך להזמין מקום בטיסה חזרה מהיעד ממנו תרצה לשוב, ולוודא כי אכן מקום פנוי קיים בעבורך. רק טוב שלי

nuki d

New member
אזהרות והמלצות

1. לגבי איסתא- אני שמעתי מהרבה אנשים שהתאכזבו מהם מאוד וגם הביטוח שלהם היה על הפנים (אחי חטף מלריה באפריקה וכשהוא הגיע לביהח התברר שהביטוח בכלל לא תקף שם למרות שאמרו בארץ שכן). 2. אני יודעת שהביטוח של קופח כללית הוא מאוד טוב ומקיף. 3. המחאות נוסעים- שמעתי שאמריקן אקספרס מסרבים להחזיר המחאות שנגנבו רק לישראלים!!! אז אולי עדיף שתקנה המחאות של חברה אחרת... חוץ מזה לגבי המחאות: על מנת שתקבל החזר במידה של גנבה עלך לצלם את הקבלות (עם כל המחאה תקבל את הקבלה שלה) ולשים במספר מקומות בתיק. בלי הקבלות לא תוכל לקבל החזר על ההמחאות. מקווה שעזרתי, וכמובן שיהיה טיול מצויין! תהנה!!! :)

בואנה אולי תשתוק קצת?

עשית לי חור בראש עם כל השאלות שלך קנה כרטיס חד כיווני , בלי מזוודה , תגיע לשדה התעופה איך שאתה וטוס כבר מתי בכלל את טס מפה?, נעשה מסיבה קטנה

roieal1

New member
תודה ברי....

שאלה - כמה מכס אני צריך לשלם עם מצלמה אם הצהרתי עליה במסלול האדום? תודה רועי

ממממ....

זה תלוי כמה עלתה לך המצלמה אם אני לא טועה יש למכס מחירון של מצלמות ולפי זה אתה משלם את המס לפעמים זה אפילו לא כדאי כי מחיר המס יחד עם עלות המצלמה מגיע כמעט למחיר שלה בארץ. הינה משהו מצוטט במדויק מהאתר של אגף המכס ומס ערך מוסף שאלה: ברצוני לדעת כמה מס עלי לשלם על מוצרים שונים שאני מייבא ביבוא אישי (לשימוש אישי). היכן נמצא מידע זה באתר? תשובה: באתר קיימות שתי אפשרויות: בדיקה במחירון יבוא אישי - אם הדגם המסויים, של המוצר שברצונך לייבא, נמצא במחירון - תוכל לקבל מידע מלא לגבי: ערכו לצורכי מס, שיעור המסים א. המרוכזים (מכס, מס קניה ומע"מ) וסכום המסים המרוכזים שתדרש לשלם. אם לא מצאת במחירון את הדגם תוכל לעבור למסמך שיעור מסים מרוכזים - שם תמצא את שיעור המסים על קבוצות מוצרים שונות. אך לא תקבל מידעבמקרה זה תוכל לדעת רק מהו שיעור המסים המרוכזים לגבי ערכו לצורכי מס ומכך לא תדע בוודאות מהו סך המסים שעליך לשלם , ב. במקרה זה תוכל לפנות אלינו כמפורט בסעיף הבא. במידה ולא מצאת את המוצר במסמכים המפורטים בסעיף א ו-ב , או שחסרה לך הערכת מחיר למוצר מסויים , אנא פנה אלינו בצירוף מפרט טכני / פרוספקט / ג. הפנייה לאתר המתייחס, על מנת שנוכל להשיב לפנייתך כראוי. בכל מקרה, עם הגעת הטובין לארץ, יבדוק אותם מעריך המכס ויבצע הערכת מחיר למוצר, על בסיס הערכה זו תשלם מסים (בשיעור המצוי בטבלה). יום טוב

roieal1

New member
thanks nuki ../images/Emo13.gif

יש לך המלצות על חברת נסיעות/ביטוח אחרת? אני חבר מכבי,יש לך מושג לגביהם? תודה רועי

gil2803

New member
הטיול שלי

בדיוק חזרתי במרץ שעבר מהמזרח.3 חודשים בתאילנד (לא מזרח בכלל...), לאוס ( הפתעת הטיול ) , קמבודיה ( פלא עולם לצד מדינת העולם הרביעי...) וויאטנם ( הדובדבן). אני רוצה לחלוק איתך חלק מהעצות שלי: אני שופך אותם בלי סדר. מצטער. תסתדר. קודם כל אפשר לקנות הכל בתאילנד ובזול , אם כי האיכות לא משהו. אבל לדוגמה ספרי מסע , פילמים וטואלטיקה למיניה. את הפיתוח כדאי להשאיר לתאילנד - יש חנות מצוינת בקוואסן ליד הדי נ די.יצאו תמונות ממש נהדרות ויש לי ניסיון בצילום.אם אתה יורד לאיים בדרום תשקול נסיעה ברכבת ,כי אז אפשר לישון למרות שגם האוטובוסים לא רעים. קופיפי מדהים אבל יקר, קופנגן - בלאגנים, קראבי מאוד יפה אבל אם תהיה בואטנם תוכל להיות בהאלונג ביי שזה אותו דבר ופחות ממוסחר. לגבי הטיול עצמו - מומלץ לתכנן אותו ככה : תאילנד - קמבודיה - ויאטנם - לאוס ובורמה ( לא הייתי ). כלומר נגד סיבוב השעון. תתפלא זה שונה לגמרי. הויאטנמים מאוד בעייתיים אם עוברים מלאוס ופחות בעייתיים אם באים מקמבודיה למרות שכמו תמיד עוד כסף יפתור את הבעייה. בתקופתי הויזה לקמבודיה עלתה משהו כמו 22 דולר, לויאטנם (מקמבודיה) - 30 דולר אני לא זוכר כמה עלתה זו של לאוס אבל אפשר להוציא אותה מייד אחרי הנחיתה בבנקוק. בזמן שאתה מחכה לויזה אפשר לתפוס שנטי בקנצנבורי (הגשר על נהר קוואי ) או באיים.אגב אם תהייה בקנצנבורי ותלך למוזיאון המלחמה תברר אם מדובר במוזיאון האותנטי כי יש שם כמה מזויפים. שוק הלילה שם מאד מוצלח ( זהירות מפילים תועים ואני לא צוחק...). בנוגע לקמבודיה חובה ביקור בסיאם ריפ ואנגקור ואט ( פלא עולם ) - יומיים שלושה מספיקים ( אתה בטח תתלבט גם - עצה שלי אל תתקמצן), לא להתעצל ולקום לפחות ביום אחד מאוד מוקדם כדי לצלם את הזריחה על רקע המקדשים. זו תמונה לכל החיים. אני רואה שזה הופך להיות סיפור קצר. צור קשר ואני כבר אמשיך. ביי גיל

למעלה