שאלות חשובות על חליטת צמחי תבלין לתה:

MoonMadness

New member
שאלות חשובות על חליטת צמחי תבלין לתה:

שלום, אני מגדל כל מיני תבלינים לתה במרפסת: רוזמרין, לימונית (עשב לימון), לואיזה, נענע, מנטה, שיבה, גרניום. אני אוהב לעשות מהם חליטה ואומרים שזה מאוד בריא... אבל לאחרונה התחלתי לשאול את עצמי, באיזה טמפרטורה אני אמור לחלוט אותם כדי להשיג את מרב היתרון התזונתי? בדרך כלל המשמעות של חליטה היא במים רותחים... אבל קראתי בויקיפדיה ובעוד מקומות, שחליטה דווקא צריכה להיות בפחות מ-80 מעלות, אחרת השמנים האתריים מתאדים ובורחים. במקומות אחרים כתוב שצריך במים רותחים, אבל רק לכמה דקות. מה שמעלה את השאלה השניה - כמה זמן אני אמור להשאיר את הצמחים במים החמים/רותחים? זה לא כמו בתה שזה נעשה מריר אם שמים ליותר מדי זמן. שאלה נוספת - מה הכמות המתאימה לכוס אחת? אין לי מושג כמה עלים לשים... שוב - זה לא כמו בתה שזה נעשה מריר אם שמים יותר מדי... ושאלה אחרונה בעניין - כמה פעמים אני יכול להשתמש באותם עלים? שמתי לב שכשאני משתמש שוב באותם עלים הטעם והצבע הרבה פעמים חזקים באותה מידה (לפעמים אפילו יותר). אשמח לתשובות, ועוד יותר אשמח לתשובות עם הסבר בצידן. תודה רבה.
 

אישעם

New member
יתרון תזונתי ?

בחליטה לתה יש יתרון תזונתי ? אולי אתה מתכוון לאמונה שיש בזה מרפא, נסה את פורום צמחי מרפא.
 

MoonMadness

New member
לא, אני מתכוון למשל למחקר שמצא שציטרון

(החומר המצוי בעשב לימון ובלואיזה שנותן להם את טעמם הלימוני), הורג תאים סרטניים מבלי לפגוע בתאים רגילים והוא עשוי אולי לסייע במלחמה בסרטן: http://74.125.155.132/scholar?q=cac...ucer+of+caspase-3+in+tumor+cell+lines"+&hl=iw ולמחקר שמצא שבנענע יש חומר שפוגע באספקת הדם של תאי סרטן: http://www.dhushara.com/book/med/phyto/cancer mint.pdf והנה קצת על גרניום: http://www.accessmylibrary.com/article-1G1-181425286/pelargonium-sidoides-extract-shortens.html ומה עם הכלורופיל שמשתחרר למים? בקיצור, אני מתכוון ליתרון תזונתי ובריאותי. אשמח לקבל תשובות לשאלותיי...
 

MoonMadness

New member
תודה רבה לך,

על ההשקעה ותשומת הלב. אבל המידע באתר הזה נראה לי קצת מפוקפק: קודם כל לגבי חלק מהתבלינים אין שום התייחסות להוראות הכנת חליטה. בתבלינים שיש התייחסות - ההוראות הן קבועות לכולם - מים רותחים למשך 15 דקות. שום התייחסות לטמפרטורה, ושום הסבר למה דווקא 15 דקות. במיוחד שבעמוד הראשי כתוב שחליטה זה השרייה של 5 דקות... בתבלינים מסוימים כתוב רק מה לעשות עם העלים היבשים ואין התייחסות לעלים טריים. בעמוד הראשי כתוב לשים בכלי זכוכית, אבל לא כתוב למה. בכל מקרה אין שום גיבוי מחקרי או לוגי לגבי שום הוראה, חוץ מההוראה לכסות מהר את החליטה כדי שהשמנים לא יברחו. אני תוהה האם זה מבטיח שהם לא יברחו, ומה קורה אם הם מתעבים על המכסה וחוזרים משם לטפטף על העלים אבל לא מצליחים לחלחל לנוזל שלמטה?
 

MyTaoWay

New member
ככה זה...

בצמחי מרפא ... עוד לא עשו הרבה מחקרים מדעיים כדי להוכיח את יעילותם... נו מה לעשות יש את העידן התעשייתי של תרופות, המגלגל מליונים... מקווה שאם השנים רפואת הצמחים תתפתח יותר ויעשו יותר מחקרים... אבל שוב, מקרים דורשים מימון,
ואם אין ביקוש, לא יהיה היצע...
חליטת 15/10 דק' זאת ''תרופת סבתא'', תמיד עשו ככה... לא ידוע למה... מה שנשאר זה לשתות ולחשוב חיובי - שזה יעזור...
 

MoonMadness

New member
תודה, אנסה, אם כי

אני לא יודע עד כמה מדעית או מדויקת תהיה התשובה שאקבל
 
למעלה