MoonMadness
New member
שאלות חשובות על חליטת צמחי תבלין לתה:
שלום, אני מגדל כל מיני תבלינים לתה במרפסת: רוזמרין, לימונית (עשב לימון), לואיזה, נענע, מנטה, שיבה, גרניום. אני אוהב לעשות מהם חליטה ואומרים שזה מאוד בריא... אבל לאחרונה התחלתי לשאול את עצמי, באיזה טמפרטורה אני אמור לחלוט אותם כדי להשיג את מרב היתרון התזונתי? בדרך כלל המשמעות של חליטה היא במים רותחים... אבל קראתי בויקיפדיה ובעוד מקומות, שחליטה דווקא צריכה להיות בפחות מ-80 מעלות, אחרת השמנים האתריים מתאדים ובורחים. במקומות אחרים כתוב שצריך במים רותחים, אבל רק לכמה דקות. מה שמעלה את השאלה השניה - כמה זמן אני אמור להשאיר את הצמחים במים החמים/רותחים? זה לא כמו בתה שזה נעשה מריר אם שמים ליותר מדי זמן. שאלה נוספת - מה הכמות המתאימה לכוס אחת? אין לי מושג כמה עלים לשים... שוב - זה לא כמו בתה שזה נעשה מריר אם שמים יותר מדי... ושאלה אחרונה בעניין - כמה פעמים אני יכול להשתמש באותם עלים? שמתי לב שכשאני משתמש שוב באותם עלים הטעם והצבע הרבה פעמים חזקים באותה מידה (לפעמים אפילו יותר). אשמח לתשובות, ועוד יותר אשמח לתשובות עם הסבר בצידן. תודה רבה.
שלום, אני מגדל כל מיני תבלינים לתה במרפסת: רוזמרין, לימונית (עשב לימון), לואיזה, נענע, מנטה, שיבה, גרניום. אני אוהב לעשות מהם חליטה ואומרים שזה מאוד בריא... אבל לאחרונה התחלתי לשאול את עצמי, באיזה טמפרטורה אני אמור לחלוט אותם כדי להשיג את מרב היתרון התזונתי? בדרך כלל המשמעות של חליטה היא במים רותחים... אבל קראתי בויקיפדיה ובעוד מקומות, שחליטה דווקא צריכה להיות בפחות מ-80 מעלות, אחרת השמנים האתריים מתאדים ובורחים. במקומות אחרים כתוב שצריך במים רותחים, אבל רק לכמה דקות. מה שמעלה את השאלה השניה - כמה זמן אני אמור להשאיר את הצמחים במים החמים/רותחים? זה לא כמו בתה שזה נעשה מריר אם שמים ליותר מדי זמן. שאלה נוספת - מה הכמות המתאימה לכוס אחת? אין לי מושג כמה עלים לשים... שוב - זה לא כמו בתה שזה נעשה מריר אם שמים יותר מדי... ושאלה אחרונה בעניין - כמה פעמים אני יכול להשתמש באותם עלים? שמתי לב שכשאני משתמש שוב באותם עלים הטעם והצבע הרבה פעמים חזקים באותה מידה (לפעמים אפילו יותר). אשמח לתשובות, ועוד יותר אשמח לתשובות עם הסבר בצידן. תודה רבה.