שאלות חשובות שאני לא מוצאת עליהן תשובות

michellelurie

New member
שאלות חשובות שאני לא מוצאת עליהן תשובות

כמו שאולי הבנתם מפוסטים קודמים יש לי חתול כבר כחודשים (בן 5 חודשים) ויש עדיין מספר שאלות שלא נותנות לי לישון בשקט... סליחה שזה ארוך :)
כמו כול חתול גם החתול שלי מטייל בכל מקום, נשכב בכל מקום אפשרי, מתלטף בי וגם לפעמים נושך/מלקק ומכך נובעות השאלות
1. עם מה מנקים את הבית כשיש חתול? מותר להעביר מגבון על השולחן אחרי אוכל או שצריך לשטוף רק עם מים? מותר לשטוף רצפה עם חומר ולתת לו ישר לטייל או שצריך להעביר גם עם מים (כרגע שוטפת עם מכשיר אדים כזה אבל לפעמים מרגיש לי שצריך יותר מזה)? עם מה מנקים את השיש אחרי הכנת אוכל? עם מה מנקים את המתקן טיפוס/גירוד שלו (היו לו שילשולים ובמקרה קפץ עם טיפונת לכלוך)?

2. מותר לשים קרמים כגון קרם ידיים/גוף/פנים/איפור ואז לתת לחתול להתחכך ולנשוך אותי או שזה מסוכן לו ? יש חומרים מסויימים שצריך לשים אליהם לב בקרמים (למשל קרמים טבעיים עם לבנדר וכדו')?

3. לחתול שלי יש נטייה ללקק ולנשוך לי את השיער.. האם זה מסוכן לו? האם השמפו/מסכה לשיער שלי יכולים להיות מסוכנים אחרי השטיפה? האם מותר לשים קרמים על השיער במצב כזה? והכי חשוב איך מפסיקים את זה??!!??

4. כאשר מכינים אוכל ומשתמשים במרק עוף למשל לפעמים עפים כמה גרגרים בפתיחת הקופסה ואולי יש בזה אבקת בצל וכדו.. זה יכול להיות גם מסוכן? או כאשר אוכלים שוקולד ויש פירורית כאלה שמתפזרים או טיפת קפה שזלגה על הכוס.. ואיך בכלל שותים/אוכלים ואם צריכים לקום לשנייה לשירותים או לקחת משהו ויש מצב שהחתול בזמן הזה יקפוץ לטעום מהקפה??

5. לפני מספר ימים פתחתי חבילה וכנראה נפלה לי חתיכונת פיצית של ניילון על הרצפה ותוך שנייה החתול מצא אותה והכניס לפה ובמזל שמתי לב והוצאתי לו.. איך מונעים כאלה דברים?? הרי אי אפשרי לשים לב לכל דבר כל הזמן??

אני מרגישה שמאז שהוא אצלינו אני בפחד לחייו (במקום להקל עליי הוא גם חולני ביותר ושובב ממש) ולא מוצאת מידע לחלק מהשאלות האלה באינטרנט כדי לחיות קצת יותר רגוע...

אשמח להבנה ועזרה :)

גורדיאן

New member
את דואגת יותר מידי.

קחי את זה כמחמאה, וטוב שאת דואגת לחתול, אבל לפחדים שלך אין בסיס.
כל החומרים שציינת אינם מסוכנים לחתול, זה לא שהם בריאים במיוחד אבל בכמויות האלה ההשפעה שלהם זניחה. בעקרון מה שלא ירעיל אותך גם לא ירעיל אותו, כולל חומרי ניקוי וקרמים ואיפור ואבקת מרק, אלא אם הוא יבלע אותם בכמויות גדולות ולא סביר שהוא יעשה את זה.
בקשר לנילון - גורים מנסים לנשוך ולשחק עם כל דבר, הניחי לו לעשות את זה, הוא יגלה מהר מאוד שנילון ופלסטיק הם לא טעימים ויניח להם בשקט.
מה שאת צריכה להיזהר ממנו הם רק חומרי הדברה, כמו התרסיסים של פזטוקס או אלו של מדבירים מקצועיים, אלו חומרי רעל שמסוכנים לחתול (וגם לאנשים) ועדיף לא להשתמש בהם בסביבה של החתול.

michellelurie

New member
תודה על התגובה אבל אני לא רגועה

אני פשוט לא יודעת איפה עובר הגבול בין חרדתיות לבין משהו שבאמת מסוכן בעיקר עם כל מה שקראתי על שרוכים וגומיות וחסימות מעיים וכל מיני שטויות שהם בלעו וגרמו להם לנזק

בנוגע להדברה אין לנו בתכנון בקרוב (בעוד שנה עוברים לבית חדש ונעשה כמה שבועות לפני שניכנס) ובהמשך נחשוב על פתרון שלא יהיה בבית אם נצטרך לעשות הדברה

Yukita

Active member
מנהל
לדעתי

דברים כמו גומיות, חלקי פלסטיק קטנים ופיסות ניילון הייתי מרחיקה. בכל זאת אכן חשש לבליעה ואז מקרה חירום וטרינרי עקב חסימת מעיים.
&nbsp
דברים אחרים שהזכרת פחות מדאיגים אותי בדרך כלל. אוכל ושתייה אצלנו בדרך כלל פשוט לא משאירים בחוץ, פחות בגלל החתולים ויותר כי זה לא נקי. לא מעט מהדברים שהזכרת די מאבדים מהחרדה הכרוכה בהם עם הזמן, כי רוב השובבות של הגורים היא לטווח קצר - עוד כמה חודשים הגור שלכם כבר יהיה שונה ממה שהוא היום ויתנהג אחרת.

michellelurie

New member
זה לא קל

אנחנו מנסים להחביא הכל אבל כמו שתיארתי בשאלה זה נפל בלי ששמנו לב ואי אפשרי תמיד לשים לב וגם לפעמים שקיות סופר משאירים אחריהם חתיכות קטנות והם שקופות או כשמתמשים בדבק סלוטייק לפעמים נופלת חתיכה שלא נקרעה טוב ובעיקר כשיהיו ילדים איך שמים לב שהילדה לא הורידה את הגומייה על הספה או דברים בסגנון..

לגבי אוכל אנחנו גם לא משאירים (לפני החתול זה לא הרגיש בעייתי) אבל נגיד אם קמים לשירותים או לטלפון בזמן שאוכלים הוא תוך שניות קופץ לשולחן ואז נוצר מצב שאני שאם אני רוצה להתפנות כשאני שותה קפה אני נאלצת לזכור לשים את הקפה במיקרו/במקרר כי לשם הוא לא יכול להיכנס וזה מרגיש שאני כל הזמן במאמץ לא לפספס משהו

אלישבע777

Well-known member
יקירתי, את חרדה יותר ממה שרצוי לך ולחתולך!

קראתי את כל התגובות היפות שכתבו לך. ואינך יכולה לקבל אף אחת, כי החרדה שלך, מונעת ממך לקבל עצות. אנא ממך, החתול הוא חיה חזקה ביותר, הם חיים ברחוב, ניזונים מפחי אשפה, יש להם מערכת חיסון יוצאת מהכלל וגם... 9 נשמות

לא יקרה לחתול שלך כלום!! תאמיני לי שהם חזקים הרבה יותר ממה שאת משערת. אני רק חוששת שאת עוברת תקופה קשה מאז שהגור נכנס לחייך וזה כמובן גרוע לך ולחתול גם. החתול שלך הוא חתול מאושר שכל תפקידו - לשמח אותך בחיים!! הוא לא צריך להיות לך מקור לדאגה!! על כל הבעיות שעליהן כתבת , אפשר להתגבר, בעזרת העצות שנתנו לך. כדאי שתחיי כרגיל והחתול יסתדר.
מניסיוני - חתולים מתים על ניילונים. הם לועסים אותם, הם נכנסים לשקיות ומסתובבים איתם, אז מה?
ובעניין ליקוק השיער שלך, דווקא זו עלולה להיות בעיה לא לחתול, כי אם לך! הוא מפתח הרגל מעצבן ומפריע וכשההרגל הזה יתקבע - יהיה לך קשה לגמול אותו מההרגל. חתולים הם חיות של הרגלים!! לכן, תחשבי איך למנוע ממנו בכלל, ממש בכלל - לנגוע בשערך. את צריכה לאסור עליו הרגל זה. אני מציעה - על ידי משיכה קצרה והחלטית בעורף. זה לא כואב לחתול, אלא מסיח את דעתו וגורם לו להפסיק לכמה שניות ומרסן אותו. לכן - עד שהוא יפסיק עם ההרגל, תרסני אותו במשיכה בעורף, כל פעם שהוא רק מתחיל. לפעמים תצטרכי לחזור אולי עשר פעמים על הפעולה, עד שהוא יבין שצריך להפסיק. כמו כן - לנזוף בו ולא ללטף אותו כשהוא מתנהג לא כמו שאת רוצה! וזה ידרוש ממך - משמעת!! לא לוותר לו אפילו לא פעם אחת. הוא צריך להבין שאת רצינית ואין איתך חוכמות. אצלי החתול נהג למצוץ את בגדי ולהרטיב אותם וזה הפריע לי מאד. לקח לי חצי שנה - של משיכות עורף, עד שהוא החל להפחית את המנהג המגונה. ועוד חצי שנה, עד שהוא נגמל מזה. וגם היום - הוא בן עשר (!) הוא כשהוא מתיישב עלי, הוא מנסה - אולי אני אסכים... אך אני לא מסכימה! הוא יודע שזה אסור ומשיכת עורף אחת מספיקה... ולפעמים מספיק רק להגיד לו "די" הוא יודע שאיתי אין חוכמות.
מקווה שתרגעי ותוכלי להנות מן החתול החדש ומלא החיים שלך. במשך השנים הם הולכים ונעשים שקטים יותר וישנים רוב היום... עוד תתגעגעי לימים בהם הוא שיחק בחן מצד אחד ושיגע אותך מדאגה. קחי את עצמך בידיים, ידידתי, תהני מהחתול, תהני מחייך, ותנסי להרגע, כי הכל בסדר!!

sashalola

Well-known member

לפעמים מרוב טיפול דואג סביב שלומו ורווחתו של העולל שוכחים פשוט להינות.
בת של חברה ילדה תאומים לפני חודש,
בן ובת, מושלמים,
חלום שהתגשם אחרי מאמצים רבים מאוד.
הייתי אצלה בשבת וצחקתי בהבנה.
כמה שהיא הייתה טרודה ועוד כמעט ולא חוותה את הכיף והאושר הזה.
גורים זה גורים ואמהות טריות זה אמהות קצת לחוצות
שלחתי את הפוסט שלך כהשראה להדרכה נבונה אופטימית ופרקטית.
יופי

voyager2005

New member
לגבי נשיכת שיער

הוא עולה עלייך לעשות לך סידור שיער, או רק נוגע במה שהוא מגיע?
&nbsp
אפשר לנסות ללמד אותו כמו שמלמדים לא לנשוך (להגיד "לא" וללכת למקום אחר), אפשר לתת צעצוע אחר להעסיק אותו, או אפשר לנסות לשים ריח שלא יעניין אותו

michellelurie

New member
זה קורה בעיקר בלילה

הוא קופץ על המיטה ומתחיל להוציא שיער מהקוקו וללקק ולנשוך.. לפעמים גם כשאני משחקת איתו באמצע היום וקולט שיש שיער פזור הוא מלקק אותו אבל פחות

הוא עושה את זה בעיקר לי למראת שגם לבעלי יש שיער ארוך ובגלל שזה בלילה לרוב ה"לא" נשמע פחות נוקשה וגם לקום וללכת מהמיטה לא תמיד יש כח אז כנראה לא לגמרי מבין

לא יכולה לא לתת לו להיכנס לחדש שינה כי השירותים שלו בשירותים שלנו בחדר שינה ואין מסתור אחר לשים את השירותים וגם אני אוהב לשמוע ולדעת איפה הוא במהלך הלילה :)

voyager2005

New member
יש כל מיני ריחות שחתולים לא אוהבים

למשל הדרים, רוזמרין, קינמון, לבנדר, אקליפוטוס
&nbsp
אפשר לבדוק עם החתול מה הוא לא אוהב, ולשים על השיער בלילה
&nbsp
&nbsp

michellelurie

New member
הוא יושן איתי על הכרית

ואני לא בטוחה אם משהו מזה עלול להזיק לו.. וגם אני די אוהבת שהוא יושן על הכרית והריחות עלולים להרחיק אותו ואולי לגרום לו פחות להיכנס לחדר ששם השירותים האוכל אז אני מפחדת לקחת סיכון..

רוןרי

New member
לגבי דברים מסוכנים בבית-

פרחים ועציצים. בזמנו לא ידעתי שנרקיסים רעילים. גם ישנם סוגי צמחים אפשר למצוא מידע באינטרנט. לגבי חפצים קטנים אני גם משתדלת שלא יהיה פזורים אצלי יש 3 ילדים בבית אז מנסה כמה שיותר להקפיד על חלקי לגו קטנים וכדומה.

michellelurie

New member
אין לי עציצים

היה לי עציץ של ביגוניה ובחלק מהאתרים היה כתוב שגם היא רעילה והחלטתי לא לקחתי סיכון והעברתי אותו לאימא שלי והוא לגמרי שמח ופורח אצלה :)

למעלה