שאלות חשובות

עידו322

New member
שאלות חשובות

אני אבא לילד בן שנתיים , זוגתי ואני נפרדו לפני כמה שנים ומעולם לא התחתנו - משמע היא חד הורית למרות ששנינו מתחלקים בהוצאות .. איזה עזרה היא יכולה לקבל בהשכרת דירה ? וכ"ו..

ברוך הבא../images/Emo20.gif

אני מניחה שהתכוונת לשכירת דירה :) ככתוב: "אם חד הורית שאין לה דירה משלה או חלק בדירה, זכאית לסיוע בתשלום שכר הדירה במשך 36 חודשים, שלאחריהן יידרש ממנה מבחן הכנסה. כמו כן, זכאית אם חד-הורית לסיוע ממשרד השיכון בצורת הלוואה מוגדלת ומענק מותנה. זאת בתנאי שאין לה דירה משלה או חלק בדירה, ושהיא לא קיבלה משכנתא מטעם המדינה קודם לכן, ובתנאי שהיא אם לילד אחד לפחות המתגורר איתה או שיש לה עליו אפוטרופסות חוקית" עליה לפנות למשרד השיכון הקרוב אליה ולברר זכאויות. למיטב ידיעתי - שכר הוא גם גורם משפיע על גובה העזרה. בנוסף מגיעה לה הנחה בארנונה כ- 20%. לפנות לעיריות. כמו-כן סיוע במעונות יום וקדימות ברישום. תיכנס למעלה בקישורי הפורום יש פירוט של הזכויות וכיצד ממשים כל אחת מהן. בהצלחה

עידו322

New member
המשך שאלות

אם אני מוכר כאביו של הילד ובכל זאת אין קשר ביני לבין האם , רק הסדר בו אני משלם חצי ממה שיוצא עליו . יש דברים / חוקים / עזרות שהיא יכולה לקבל ? מישהו יכול להגיד לי בקיצור כי הכל מבולבל בקישורים .. אני

אני אסדר לך אפילו את השאלה ../images/Emo9.gif

אם חד הורית: כל אישה אשר מגדלת את ילדיה לבד ללא עזרת בן זוג (לא כספית). פירוש: גם אלמנה, רווקה, גרושה עם ידים- נחשבת אם חד הורית. ולכן כל זכויות החד הוריות חלות עליה גם.

עידו322

New member
המשך לחתולה

ואם הבני זוג לא מכריזים על התמיכה ( כסף מזומן עוב אליה ) היא יכולה להצהיר שהיא חד הורית ותקבל עזרה ? או שיתבעו אותי ? ואילו סוגי עזרות יש ? אני

לא. אין תמיכה לאמהות חד הוריות מסוג זה.

לפני שנים היה סוג של קצבה שניתנה לאמהות חד הוריות - כמו מזונות. אבל היא בוטלה. היום מי שרוצה להיות אם חד הורית צריכה לפרנס לבד. כספים שמתקבלים מהמדינה הינם רק "הבטחת הכנסה" או "השלמת הכנסה". וצריך להיות במצב כלכלי די קשה כדי לקבל אותם.

למעלה