שאלות חשובות....

מצב
הנושא נעול.

תכלת7

New member
שאלות חשובות....

שאלות חשובות....
יש לי כמה שאלות די בהולות- האם דמי אבטלה ניתנים רק למי שמפוטר או גם למי שמתפטר? האם יש הגבלה של תקופת זמן, נניח לגשת לקבל דמי אבטלה רק חודש או חודשיים אחרי הפיטורים, האם אפשרי, או שחייבים לגשת ישר אחרי סיום העבודה? האם כל מקום עבודה חייב לתת פיצויים למפוטריו? אני עובדת שנה בדיוק ורוצה להתפטר, אך חוששת שלא יתנו לי מכתב פיטורים, כלומר שלא יסכימו לפטר אותי כי אני היוזמת, בגלל נושא תשלום הפיצוים שיצטרכו לתת לי מכיון שעברה שנה. מבחינתי אפשרי לוותר על הפיצויים של מקום העבודה, יותר חשוב לי מכתב הפיטורים ע"מ לקבל דמי אבטלה, האם צעד כזה אפשרי? המון תודה

לא בטוחה שהמעביד שלך יסכים לתת לך

שאלות חשובות....
יש לי כמה שאלות די בהולות- האם דמי אבטלה ניתנים רק למי שמפוטר או גם למי שמתפטר? האם יש הגבלה של תקופת זמן, נניח לגשת לקבל דמי אבטלה רק חודש או חודשיים אחרי הפיטורים, האם אפשרי, או שחייבים לגשת ישר אחרי סיום העבודה? האם כל מקום עבודה חייב לתת פיצויים למפוטריו? אני עובדת שנה בדיוק ורוצה להתפטר, אך חוששת שלא יתנו לי מכתב פיטורים, כלומר שלא יסכימו לפטר אותי כי אני היוזמת, בגלל נושא תשלום הפיצוים שיצטרכו לתת לי מכיון שעברה שנה. מבחינתי אפשרי לוותר על הפיצויים של מקום העבודה, יותר חשוב לי מכתב הפיטורים ע"מ לקבל דמי אבטלה, האם צעד כזה אפשרי? המון תודה
מכתב כזה, בגלל שעם מכתב כזה את יכולה לתבוע אותו לשלם פיצויים עד 7 שנים מיום הפיטורים. תבדקי האם יש במקום העבודה שלך נוהג לשלם פיצויים גם למי שמתפטר. אם כן, הרי שהנוהג יחול גם עליך. החוק עצמו לא מחייב מעביד לשלם פיצויים למתפטר. כמו כן, מצרפת לך קישור לאתר של הביטוח הלאומי בו פירוט מדויק וברור לגבי הזכאים לדמי אבטלה.

רק הערה - המעביד כן צריך לתת לך

מכתב כזה, בגלל שעם מכתב כזה את יכולה לתבוע אותו לשלם פיצויים עד 7 שנים מיום הפיטורים. תבדקי האם יש במקום העבודה שלך נוהג לשלם פיצויים גם למי שמתפטר. אם כן, הרי שהנוהג יחול גם עליך. החוק עצמו לא מחייב מעביד לשלם פיצויים למתפטר. כמו כן, מצרפת לך קישור לאתר של הביטוח הלאומי בו פירוט מדויק וברור לגבי הזכאים לדמי אבטלה.
רק הערה - המעביד כן צריך לתת לך
מכתב על הפסקת עבודה. אבל לא חייב לתת לך מכתב שהוא פיטר אותך, אם בפועל זה לא היה כך.

שיר ורד

New member
דמי אבטלה

שאלות חשובות....
דמי אבטלה
מי שהתפטר חייב בתקופת המתנה של שלושה חודשים בטרם יהיה זכאי לדמי אבטלה. מי שפוטר וצבר את תקופת הזכאות המוגדרת בחוק זכאי לקבל מייד דמי אבטלה. כדי לקבל דמי אבטלה, חובה להתייצב בלשכת התעסוקה החל מהיום בו את זכאית לדמי אטבלה (מיד לאחר כניסת הפיטורים לתוקף או 3 חודשים לאחר מועד ההתפטרות לפי העניין). אם תגשי לפני הזמן, את סתם מבזבזת את זמנך. אם תגשי אחרי הזמן, את תקבלי דמי אבטלה רק לתקופה שהחל מיום שניגשת. אם לא תתיצבי במועדים שקבעו לך, תפסידי חלק מתקופת האבטלה. כנ"ל , אם ישלחו אותך לעבודה ותסרבי לקבל אותה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה