שאלות חתונה :)

s EsH

New member
שאלות חתונה :)

אז התארסנו... מרעיפים עליי מידע מכל הכיוונים ואני עוד בשלב של להקשיב ולקלוט (אחכ אתחיל לסנן לפי מה שמתאים לנו). בכל מקרה, שני לבטים עיקריים כרגע: 1. חתונת קייץ / חורף (גן / אולם) - אנחנו לא רוצים לחכות לשנה הבאה ולא בטוחים אם יש טעם להתעקש על ספטמבר / אוקטובר כדי שיהיה קיצי ונעים. הייתי שמחה לשמוע מה עדיף לדעתכן ולמה והאם להתחתן באולם זה בהכרח פחות יפה/מרשים. 2. שמלת כלה- מה עדיף? להשכיר / לקנות? תופרת / מעצבת? כמה כדאי לנסות לקנות באיביי (באינטרנט)? חוצמזה, אשמח להמלצות לגני אירועים / אולמות באזור חדרה/בנימינה/זכרון ועד לחיפה שלא הורגים את הכיס (המטרה היא לא להשאר עם חובות)... וטיפים בכללי, התקבלו בברכה :)

foofoo77

New member
קודם כל מזל טוב

אנחנו התחתנו בנובמבר כי בעלי נפצע בלבנון 2 ונאלצנו להשהות את תכנוני החתונה עד שהוא יוכל ללכת.
מה שקרה בפועל יום אחרי החתונה שלנו ירד מבול מטורף ברמה שלא ראינו את קצה הרכב אני ל איודעת כמה קריטי זה אבל לנו זה לא שינה , התחתנו באולם , היתה חתונה מקסימה , נשארנו עם רווח יפה ממנה וזה מה שהיה לי חשוב.
לגבי שמלה תפרתי מאפס אצל תופרת במחיר מצחיק וזהו זה.
מה שהוצאנו עליו קצת יותר ממה שתכננו היה הצלמת אבל זה היה שווה לגמרי.

mitmit11

New member
עונה מניסיוני הדל

(חתונה אחת בכל זאת
)

לטעמי עדיף לעשות חתונות בכלל במקום סגור. יש היום המון גני אירועים שמאפשרים קבלת פנים וחופה בחוץ והאירוע עצמו מתנהל באולם ממוזג (לרוב מעין קוביית זכוכית). זה הופך חתונה לנעימה מאפריל ועד נובמבר-דצמבר. יש משהו בקונספט של גן, ירק, צמחיה שיותר משוחרר ופחות ערכאי לדעתי ולכן זה יותר קורץ. בגנים בשיא הקיץ אמנם לא חם אבל הכל "מזיע" מהלחות.

אם יש לך זמן - לקנות ברשת ולתקן בארץ אצל תופרת. רק חשוב למצוא קודם תופרת שתסכים במחיר הגיוני לתיקונים כאלה ושתהיה משספיק מוכשרת לזה. מעבר לכך - ללכת למדוד בארץ כדי שתביני איזה גזרה מתאימה לך ואיזה לא (הייתי בטוחה שמלת קולר תיראה עליי מדהים. אז זהו שלא...). יש גם מכירות עודפים, ירידי מתחתנים וכו'.

ובעיקר כדאי לך להכנס לפורום חתונות שם יתנו לך טיפים עדכניים לגבי אולמות וכו'.

iritki

New member
מזל טוב! כנסי לפורום חתונות בתפוז

אם עוד לא עשית את זה - יש שם המון מידע והמון נכונות לעזור.
בגדול: קודם תחשבו על כמות מוזמנים ותקציב ולפי זה תוכלו להבין מה תוכלו או לא תוכלו להרשות לעצמכם.

וחשוב לדעת שכמעט לא משנה מה התקציב שלכם עם חיפוש נכון תמיד אפשר למצוא ספקים (צלם, די ג'י, איפור, שיער, שמלה, אולם) שגם מתאים לכיס וגם מתאים לסגנון. בין אם זה לקחת אנשים מעט פחות מנוסים או בלי שם ידוע ולפעמים מחליטים להשקיע יותר במשהו אחד "לחרוג מהתקציב" ובתמורה לקצץ במשהו אחר וכך מאזנים את התקציב הכולל (למשל להשקיע בצילום אבל פחות בתכשיטים או נעליים)

מזל טוב !

s EsH

New member
הקשבתי לכן ושמתי את ההודעה גם בפורום חתונות

תודה...

Noich80

New member
מזל טוב! איזה כיף!!!

לי היתה חתונת חורף נפלאה, ביום הכי גשום בשנה והיה נפלא.
שילמנו הרבה הרבה הרבה פחות, כל המוזמנים הגיעו כי לא היו להם עוד חתונות ביום הזה ובתחושה שלי גם נתנו צ'קים יותר נדיבים כי לא היו להם עוד 3 אירועים באותו חודש.
היה מרק, ותבשילי קדרה, ומבול בזמן החופה (כמובן שהמקום היה מקורה כן?).

ואני שונאת חורף אמיתית כן?

מזל טוב ובשעה טובה

אני התחתנתי בחורף-קצת התבאסתי בהתחלה כי מאוד רציתי חופה בחוץ ופחדנו שירד גשם.
בסוף התחתנו באולם ממש מיוחד (לוקא במשמר השרון) וממש היה כיף. אומנם ירד גשם אבל הצלחנו לעשות צילומים מקדימים בלעדיו-ממש נכנסנו לאוטו בדרך לאולם והגשם התחיל... למרות שהחופה הייתה בתוך אולם ולא בחוץ- עדיין היה יפה ומיוחד.

לגבי שמלת כלה- אני שכרתי מנינה דבש, היא תפרה בהתאם למידות שלי שמלה, בחרתי את השמלה תוך 3 דקות בערך ולמרות זאת היא התעקשה שאמדוד עוד כמה דגמים כדי להיות בטוחה ושמחה שניסיתי-השמלה שבחרתי הייתה לגמרי מה שרציתי והתאים לי.

32 דקר

New member
אנחנו התחתנו לפני חודשיים.

במרץ, היה יום חם.
קיבלנו מחיר חורף בכלום כסף. באולם שהקבלת פנים היתה בסוג של גן בפתח תקווה.
שמלת כלה - שכרתי מתופרת בפחות מ3,000 . רק הכאב ראש של למכור את השמלה ולדאוג לנקיון ואם לא נקי מספיק אז גם לדאוג לגזירה ומכפלת מחדש של החצאית הבנתי שהכי טוב לשכור. זה אחרי שהשמלה שהזמנתי מאי ביי לא הגיעה ועשיתי אצלה תוך שבועיים את ההזמנה לשמלה .
מכיוון שזו חתונה שניה עבורי היה ברור לי שהולכת לתופרת זולה כי ללכת לסלון כלות ב10,000 ממש לא היה הכיוון.

32 דקר

New member
לא נשמה, השתדלתי לא להכנס לפורום חתונות

ולא חס וחלילה בגלל האנשים שם או משהו אלא אופי הפורום לדעתי יותר מותאם לכלה חדשה שהכל חייב . חיב את הצלם הכי טוב חייב את האולם הכי יקר וחיים 60000 שקל למנה.
מכיוון שזו חתונה שנייה שלי הכל היה יותר מפוכח מבחינתי ,אז לפני שסגרנו שאלתי פה בפורום להתייעצות מה היו עושות אחרת ולפי זה בשילוב הרצונות שלנו סגרנו ת'חתונה.
אם תרצי אני אעלה פה בשמחה שירשור קרדיטים כהלכתו (חולה על עצמי בתמונות).

1Shir

New member
לדעתי את צודקת
למרות שאני מבינה למה אפשרי

גם לא להסכים איתך...
אני חושבת שהדבר הכי חשוב שעשית הוא לכתוב בראש השרשור שהתגובות אמורות להיות ברוח חתונה שניה.
מכאן ואילך זה פשוט עניין של באיזה פורום יהיו יותר קהל יעד...
שם היית מקבלת גם תגובות לעניין (גם מכאלה שנשואות פעם ראשונה ו"מבינות עניין"), אבל אולי פחות מכאן, ובטח גם היית מקבלת תגובות לא קשורות וסתם היית צריכה לעשות מלאכת סינון.

אני סתם מנצלת את הבמה ששתי בחורות שאני מ-מ-ש חולה עליהן
הגיבו כאן אחת לשניה...
דקר ואינדי - you know who you are

s EsH

New member
ומנצלשת את עצמי - מפגש משפחות

אנחנו רוצים לעשות מפגש משפחות במסעדה.
נהיה כ13-15 איש.

מעוניינת בהמלצות למסעדה, עדיף בשרית ובהכרח כשרה למהדרין, בנתניה שנוכל לקבל בה דיל טוב ויהיה נעים לשבת.

המון תודה :)

בשרית כשרה למהדרין בנתניה

זה רק "גחלים" (גם לי יש צד דוסי במשפחה, וזו ברירת המחדל היחידה... תמיד....).

אם אפשר להסתפק בכשרות רגילה, אז אל גאוצ'ו.

מזל טוב!

מה זה טוב?

זו מסעדת על האש מזרחית טיפוסית כזאת, מגוון של סלטים, מחירים עממיים,
מבחינתי איכות - בסדר. גם השירות בסדר.
יוצאים שבעים, זה בטוח.

למעלה