שאלות כלליות בנושא מערכת הסקה ביתית

babidi

New member
שלום,
עברתי לא מזמן לבית חדש, שקיימת בו מערכת הסקה מרכזית שמופעלת באמצעות משאבת חום
לקח לי קצת זמן להבין את המערכת כולל תיקון של נזילה שהייתה בצנרת שטפטפה וחיסלה משאבת סחרור אחת.
המערכת הוסבה ממערכת ישנה של חימום בסולר ונראה שעשו שם קצת קיצורי דרך
המערכת מחממת 4 קומות, משהו כמו 15 הסקות.
בכל מקרה כמה שאלות כלליות:
  1. היו שתי משאבות סחרור במערכת (לפני שאחת הוצפה), לפי מה שאני מבין אין צורך ממשי ב2 משאבות? (ייתכן והמשאבה השניה הוספה כחלק מקיצורי הדרך בהמרה למשאבת חום)
  2. במידה ואני מחליף את המשאבה הדפוקה, האם אפשר להחליף את המשאבה הזאת, במשאבה הזאת ?
  3. המשאבה סיחרור התקינה כרגע ממוקמת ממש לפני חזרת המים למשאבת החום, כתוצאה מכך ומהתחממות המנוע של משאבת הסיחרור בעבודה, המים שחוזרים למשאבת החום חמים על אף שהמערכת עדיין לא, האם אני יכול להפוך את הכיוון, ניסיתי להמחיש בתרשים:
    1731406103239.jpeg
תודה מראש לעוזרים ;)

רשר

Well-known member
מנהל
ברוך הבא
ללא הבנה של המקום לא ניתן ליעץ בצורה יעילה, כדי להבין צריך מידע:
צילום של לוח או מפרט של המשאבה הקיימת ורצוי גם מידע אם תפקדה כיאות,
התחממות משאבת סחרור ללא מקור חום חיצוני נובעת מחוסר יכול לסחרר את המים ולכן רק טוחנת אותם ומתחממת (עד כדי המסת צנרת פלסטיק), כנראה ברז סגור או חוסר מים,
בסה"כ אין הפרש מעשי בין המשאבות רק בדוק היטב מרחק בין החיבורי שלא תתקע בהחלפה,
נראה שהמשאבה של פולק יותר יעילה בכמות מים להספק חשמלי אבל זה בכל מקרה מעט מאוד כסף,
לגבי מיקום המשאבה:
רצוי תמיד במים קרים יותר אך מצד שני עדיף שהמשאבה תדחוף מים לבית לכן תהיה במים חמים,
המשאבות בנויות לחום מעל ל 100C ולהסקה לא צריך לעבור את ה 60C (בצפון הגולן כדאי יותר ואז לא נעים לגעת ברדיאטור) וממילא לרוב מש"ח לא מגיעה לחום גבוה,
לרוב משתמשים ב 2 משאבות לצורך ויסות הספיקה לפי עומס הצריכה,
מעבר לכל זה זכור שאין לי מושג אמיתי על מה שיש לך

babidi

New member
תודה רבה על התגובה המפורטת
בתחושה שלי המשאבת סחרור עובדת בצורה תקינה, לכן אני חושב שהמסקנה שלי היא טעות
אני חושד שיש לופ קצר במכסה שהיה נראה לי תמים, ברגע שיהיה לי זמן אני אבחן אותה מבחינת ברזים / אם יש בפנים חיבור בין היציאה לכיוון המשאבת חום לחזרה:
1731486468818.png

רשר

Well-known member
מנהל
הצילום הזה לא מראה שום דבר שיכל לעזור להבין את המערכת

babidi

New member
תמונות ברורות:
מערכת:
1731507610310.png
משאבה:
1731507705983.png

פתחתי את המכסה שדיברתי עליו מקודם ויש בו מיכל:
1731508057675.png

זה מסביר את ההתחממות המהירה של המשאבה, שמתחממת מהמים החמים שהיא מושכת ישר מהכניסה של המים החמים.
חשבתי להעביר את המשאבה כמו שמציין החץ הירוק, כאשר כיוון החץ הכחול הוא כיוון המים הקרים ובאדום כבר יש מים קרים

babidi

New member
אחרי שהבנתי (בערך) מה התפקיד של המיכל ההידראולי הכסוף הגעתי למסקנה שיש שתי אופציות:
  1. להחליף את המשאבה הנוספת וכך הזרימה למיכל תהיה דומה יותר למשיכה של המשאבה התקינה וכך לא יחזרו אליה מים חמים
  2. לוותר על המיכל?
@רשר , מה אתה חושב?

babidi

New member
שכחתי לציין שהמשאבה התקולה נמצאת גם היא על הקו מים החוזר, בסביבות ה4-5 מטר צנרת לפני המיכל ההידראולי

רשר

Well-known member
מנהל
קצת קשה אבל פענחתי
יש לך מערכת טובה ואיכותית למרות שהחדר נראה קצת על הפנים, תנור פירלי מעולה תמיד,
הסבר:
המיכל הכסוף הנו מחליף חום ממערכת משאבת החום למערכת ההסקה
מי ההסקה עוברים דרכו בחיצים מכחול לאדום כאשר ברז עוקף סגור, המים גם זורמים דרך דוד הסקה פירלי כך שניתן תמיד לבקש ממנו גיבוי אוטומטי ע"י כיוון הטרמוסטט שלו מתחת לחום המש"ח, הזזת מי ההסקה לבית הנה ע"י משאבת ההסקה (ירוקה) במערכת סגורה ונפרדת ממש"ח,

משאבת החום מקבלת מים במעגל סגור נפרד ע"י משאבת המש"ח (אדומה) ואחרי חימום מחזירה למחליף החום כך החום שיצרה עובר למי ההסקה ללא מגע בין שני מעגלי המים, בתוך מש"ח יש מחליף חום נוסף המעביר חום מגז מזגנים למים, וכדי להשלים הכל יש גם החלפת חום מאויר לגז,

אם תזדקק לעזרה טכנית ואין לך טכנאי פנה ל"אורן" בירושלים או וינטר בחולון, באזור מודיעין ז'אן זאק,
אישית אני כבר זקן מדי להרים מפתח צינורות,
הכי חשוב כיוון החיצים שלי לא מחויב להיות נכון יתכן שזה הפוך,

קבצים מצורפים

• הסקה ומש''ח.jpg
    הסקה ומש''ח.jpg
    KB 744.1 · צפיות: 8
נערך לאחרונה ב:

babidi

New member
@רשר עוד שאלה, מקווה שאחרונה :)
לגבי שתי המשאבות ששלחתי, אחת מציגה צנרת G2 והשניה לפי פולק תבריג 1 ורבע
באתר של החברה של המשאבה השניה רשום G2, האם מדובר באותו תבריג? 1 ורבע זה הפנימי וG2 זה החיצוני ?

נערך לאחרונה ב:

רשר

Well-known member
מנהל
G1 = מ "1 עד לא כולל "2
G2= מ "2 עד לא כולל "3
לכן יש הבדל וללא מתאם לא יתחברו
הירוקה נראית בצילום לפי הצנרת -"G2-2 (גם לפי המחלק עם 4 יציאות 32)
האדומה "G1-1/4 גם מתאים לצנרת של משאבת החום,
המלצה אישית - שמור על הקטרים כי נראה כפי שכבר כתבתי מערכת טובה ואיכותית,
הכי חשוב החלפה קלה במקום להתעסק עם מתאמים,

יוסי זיו1

Active member
הכוון של רשר נכון, משאבה אחת הינה משאבת הסחרור של מים חמים לצרכנים והמשאבה השניה הינה משאבה שאמורה לסחרר מים בין המש"ח לבין מיכל האיזון ,כך השם המקצועי של המיכל שלפי הצילום מיכל קטן מידי מהדרוש למערכת וזה עיקר הבעייה ולכן היא מתחממת, לפי התמונות זה האמ אמא של קיצורי הדרך, הרבה תנורי סולר נזרקים ומעבירים את המערכת למש"ח והיעילות שלהם מאד גבוהה.
אנחנו מרכיבים למערכות VRF משאבות חום שעובדות במקביל למיזוג ומגדילות את יעילות המזגן במקביל לחימום המים החינמי.

רשר

Well-known member
מנהל
תודה, נראה לי מחליף חום בגלל שהוא כל-כך קטן,
אם מיכל איזון אז כנראה צריך לפחות 60 ליטר

babidi

New member
היי @יוסי זיו1

האם מיכל איזון הוא משהו הכרחי במערכת?
לפי מה שהבנתי משיטוטים ברשת והתאמה למערכת שלי הוא שם בשביל להוציא יותר משתי המשאבות ובנוסף בשביל שלכלוך ישקע בו

במילים אחרות, אני יכול לוותר עליו ועל המשאבה התקולה?

יוסי זיו1

Active member
לא לוותר בשום אופן ,הוא חיוני וצריך יותר גדול ,כך גם המשאבה שתחליף תחייה הרב יותר זמן.

babidi

New member
החלפתי את המשאבה התקולה למשאבה זהה לזאת שעובדת
לאחר ההחלפה המשאבת חום מתלוננת שהזרם מים לא מספיק גבוהה, ניסיתי להוציא אוויר, להחליף מים, לנסות מהירויות שונות, לסגור חלק מהמעגלים בבית, ניסיתי גם לנתק את המשאבת סחרור החדשה שהתקנתי, מצב שהמערכת הייתה עובדת בו אבל שום דבר לא עזר
חשוד נוסף הוא המד זרם מים עצמו כי מרגיש שכן יש זרימה אבל מצד שני המערכת עבדה לפני ולא נגעתי בכלום בסביבתו
מה יכולה להיות הבעיה?

נערך לאחרונה ב:
למעלה